Adrian Mihalcea a dezlănțuit ”iadul fotbalistic” la Slobozia, la barajul de menținere în Liga 2 cu Recea: ”I-am dus la limita maximă, au suferit, i-am înjurat, m-au înjurat.” Ce își dorește mai departe

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 22 May. 2021, 17:35 Liga 2

Unirea Slobozia a reușit să câștige barajul de menținere în Liga 2 cu Fotbal Comuna Recea, deci să își asigure sportiv biletul și pentru viitorul sezon al eșalonului secund, în timp ce trupa maramureșeană a devenit a cincea echipă retrogradată matematic în Liga 3 la finalul acestei ediții de campionat.

Cu 3-0 s-au impus astăzi, 22 mai, ialomițenii în manșa retur a barajului cu Fotbal Comuna Recea, după ce în tur, weekendul trecut, se impuseseră maramureșenii, pe teren propriu, cu 2-0. Golul decisiv a fost marcat în prelungiri, la una dintre ultimele faze ale jocului de la Slobozia, după reușită izbucnind un conflict între fotbaliști, încheiat cu patru cartonașe roșii arătate de arbitrul Iulian Dima.

Adrian Mihalcea, după ce Unirea Slobozia a câștigat barajul cu Recea: ”Faptul că ne-am salvat este o performanță. Nu îmi mai doresc anul viitor la fel”

La pauză scorul a fost 0-0, toate golurile meciului fiind marcate în repriza a doua, așa cum s-a întâmplat și în partida tur a barajului. Christ Afalna (50′), Gabriel Lazăr (83′) și Marius Ciobanu (90+3′) au marcat pentru Unirea și pentru menținerea echipei în Liga 2.

După joc, la cald, antrenor Adrian Mihalcea și-a lăudat jucătorii și le-a transmis că 90 la sută din această salvare de la retrogradare le aparține. A avut însă și un mesaj față de cei de la Recea, către antrenorul Florin Fabian, care înaintea acestui meci l-a acuzatprin declarațiile de după partida tur a instigat la violență atunci când a spus că la Slobozia va fi ”iad”.

”Final destination. Eu am crezut întotdeauna. Am crezut în echipa asta de când am preluat-o de pe penultimul loc, cu un buget relativ normal. Vorbim de un buget mic. Am crezut, am creat o echipă după caracterul meu și încununarea acestui mini-retur este victoria de azi. Noi nu am bătut niciodată cu 3-0. Aici e mâna destinului. Ăsta e iadul fotbalistic! Când domnii de la Recea au venit și m-au făcut că instig la violență, nu, eu mă bazez pe echipă, pe iadul fotbalistic, pe un teren de fotbal. Deci noi jucăm pe terenuri de fotbal, nu pe pârloage. Cred că am 10 la sută. Eu și stafful meu avem 10 la sută procent din obiectivul ăsta. Restul au jucătorii, au luptat. I-am dus la limita maximă, au suferit, i-am înjurat, m-au înjurat. Dar, ca să atingem astfel de performanțe, pentru că, iată, trebuie să fim realiști, pentru noi, anul ăsta, faptul că ne-am salvat este o performanță. Nu îmi mai doresc anul viitor la fel”, a spus Adrian Mihalcea, pentru Liga2.ro, la finalul partidei retur cu Recea.

  • Unirea Slobozia nu a câștigat la o diferență de trei goluri sub conducerea lui Adrian Mihalcea. A făcut-o însă când echipa era antrenată de Enache Costea, acum secund, în etapa a 6-a a sezonului regular, când trecea în deplasare cu 3-0 de CSM Reșița. În play-out, în etapa a 2-a, Unirea a marcat trei goluri și în meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe teren propriu, însă atunci a și primit un gol. A fost 3-1 contra gorjenilor.

Mihalcea vrea liniște și spectacol la Slobozia, în noul sezon al Ligii 2: ”Asta e dorința mea. Și cred că mi se va îndeplini”

Mihalcea nu vrea să se bucure mult pentru acest rezultat, ci imediat se va pune la masa negocierilor cu cei care finanțează echipa și o condus, pentru a forma lotul noului sezon de Liga 2, unde vrea liniște și spectacol.

”De asta ne vom așeza la masă și vreau să creez o echipă care să ne ofere liniște și spectacol. Deci asta e dorința mea. Și cred că mi se va îndeplini. Oamenii ăștia, Marian Pavel, președintele Consiliului Județean, Ștefan Țintă, cel care se ocupă, Alex Potor, Ilie Lemnaru (foto, alături de Mihalcea), mă bucur enorm pentru oamenii ăștia, pentru că, mai mult ca noi, că noi suntem pasageri, venim și plecăm, la mine e sufletul, dar oamenii ăștia au suferit și sunt aproape de noi, vor fi aproape de noi și vom crea o echipă. Deci ăsta era singurul lucru de care îmi părea rău, pentru că oameni care nu trebuie să sufere, au suferit până acum. Felicit băieții, de mâine începe o nouă etapă. Azi ne bucurăm, dar de mâine ne vom pune la lucru, pentru că nu mai vreau să trăiesc astfel de momente. Nu mai vreau. Vreau să stau liniștit și să albesc, poate, la bătrânețe”, a mai spus Mihalcea, la cald.

  • Unirea Slobozia a reușit să învingă acum Fotbal Comuna Recea după două eșecuri în precedentele două întâlniri din acest sezon. În sezonul regular, în partida desfășurată în etapa a 12-a, la Recea, echipa maramureșeană s-a impus cu 2-0. Trupa din maramureș s-a dovedit a fi mai bună și în manșa tur a barajului de menținere în Liga 2, când a trecut tot cu 2-0 de ialomițeni. Acest 3-0 a făcut ca cele două înfrângeri ale Unirii cu 2-0 să nu mai conteze absolut deloc.

Fatidicul minut 90+5 pentru Unirea Slobozia

Doi dintre marcatorii acestui meci retur au fost introduși în repriza a doua la Unirea. Mihalcea nu vrea să-și acorde prea multe merite pentru aceste mutări care s-au dovedit inspirate și câștigătoare pentru trupa ialomițeană.

”Într-adevăr, dar au fost meciuri în care poate am greșit schimbările. Au fost meciuri, de exemplu la Recea, când toți cei care au venit de pe bancă nu au dat randamentul necesar. Dar suntem împreună. Astăzi am fost norocoși. Fatidic, minutul 90+5. Am luat trei goluri în minutul 90+5, am pierdut patru puncte în minutul 90+5, iar noi, astăzi, am băut în minutul 90+5, 3-0. Noi nu am înscris trei goluri în campionatul ăsta și le-am înscris azi. Dumnezeu a vrut să suferim. Suntem prima echipă care a jucat cu suporteri, suntem echipa care cred că a fost cea mai măcinată, dar poate sunt subiectiv, de accidentări, suntem echipa care am rămas sportiv în Liga 2. Că sunt convins că vor rămâne și altele, poate și Recea va rămâne în continuare, dar nu pe merit sportiv”, a mai declarat Adrian Mihalcea la finalul jocului dintre Unirea Slobozia și Fotbal Comuna Recea, scor 3-0.

În Liga 3 au mai retrogradat la finalul acestui sezon, pe lângă Fotbal Comuna Recea, și echipele CSM Reșița, CSM Slatina, Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău, enumerate în ordinea numărului de puncte obținute.

UNIREA SLOBOZIA – FOTBAL COMUNA RECEA 3-0

Christ Afalna 50′, Gabriel Lazăr 83′, Marius Ciobanu 90+3′

Unirea Slobozia: Gurău – Ibrian, Ozkara, Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.) – Bg. Vasile (Afalna 46′), Trașcu (Răduca 66′) – Mih. Adăscăliței, Ad. Moldovan (I. Dinu 90+8′), D. Radu (M. Ciobanu 46′) – Mih. Năstase (Vl. Suciu 46′)
Rezerve neutilizate: Poiană – Mih. Lemnaru, Trucă, Fl. Bălan
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminați: Marius Ciobanu 90+4′, Mihai Adăscăliței 90+4′

Fotbal Comuna Recea: Răilean – B. Mendoza, Oiță, Burdeț, R. Ispas – Micaș (cpt.), Akhmatov – Văsălie (Jucan 66′), Mărieș, Fica (Brata 81′) – Batin (Balha 66′)
Rezerve neutilizate: Bota – Urs, Chinde, Szecui, Potcoavă, Gal
Antrenor: Florin Fabian
Eliminați: Bryan Mendoza 90+4′

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomița); Spectatori: 400; Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti); Asistenți: Mihăiță Necula (Bucureşti) și Florian Alexandru Vişan (Galaţi); Rezervă: Dorin Burloiu (Galaţi); Observatori: Cristian Nica (Ploieşti) și Horaţiu Stănescu (Craiova).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 22 May. 2021, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă