Adrian Iencsi știe de unde se trag problemele Rapidului: ”În ultimii doi ani nu am văzut o formulă care să aibă continuitate.” Cum caracterizează ultimele schimbări din club și cine e fotbalistul care l-a impresionat

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2020, 17:04 Liga 2
Adrian Iencsi știe de unde se trag problemele Rapidului: ”În ultimii doi ani nu am văzut o formulă care să aibă continuitate.” Cum caracterizează ultimele schimbări din club și cine e fotbalistul care l-a impresionat

Rezultatele slabe ale echipei Rapid din ultima perioadă au fost caracterizate din alt unghi de Adrian Iencsi (45 de ani), din perspectiva continuității. În ultimele două sezoane, au fost schimbați foarte mulți jucători, ceea ce reprezintă, după părerea fostului fotbalist idol în Giulești, o greșeală. Echipa trebuia să meargă pe același lot de jucători în ciuda rezultatelor nu foarte bune, iar în timp jocul ar fi început să se regleze.

Încă de când a început proiectul, din Liga 4, Rapid avea nevoie de omogenizare, apreciază Iencsi. Chiar dacă pe termen scurt strategia nu avea rezultate foarte promițătoare, pe termen lung, lucrurile s-ar fi schimbat în bine.

Adrian Iencsi: ”În ultimii doi ani, nu am văzut o formulă de bază care să aibă continuitate” 

În cadrul unui dialog video purtat pe pagina de Facebook a FC Rapid 1923, Adrian Iencsi a evidențiat problemele cu care se confruntă echipa din Liga 2, printre care și schimbarea lui Daniel Pancu, pe care nu o vede ca pe o mutare inspirată.

Urmăresc meciurile Rapidului când am timp. Nu știu toți jucătorii, dar cunosc mulți dintre ei. Știu profilul lor, știu ce randament au dat. Din păcate, s-au schimbat și rulat mulți jucători. Practic, în ultimul an, ultimii doi ani, nu am văzut o echipă, o formulă de bază care să aibă continuitate. Nu știu dacă asta e neapărat o idee bună, dar nu vreau să vorbesc greșit. Poate că și eu aș fi făcut același lucru. Poate că ești forțat de împrejurări, dar nu am văzut rezultatul… Rezultatul stă și în nucleul format. Să ai continuitate cu un nucleu de bază, chiar și în contextul în care nu ai avut rezultate foarte bune.

Trebuie să faci o analiză foarte atentă. Ok, am pierdut meciul trecut, dar asta e cea mai bună formulă de bază. Eu așa gândesc. Poate că trebuia să se continue chiar și cu jucătorii care au jucat prost într-un meci sau în două meciuri. Trebuie să continue, pentru că dacă se formează un nucleu, vin și rezultatele pozitive. Dacă mă gândesc la ultima partidă, cea cu Reșița, am văzut poate cel mai bun Rapid, în prima repriză. Mi-a plăcut enorm, au avut ocazii, un joc destul de bun, constructiv.

Nu s-au fructificat, iar în a doua repriză nu știu ce s-a întâmplat. Echipa a fost cu totul altfel. Și asta a dus la demiterea lui Daniel (n.r. – Daniel Pancu, antrenorul principal). Altădată, când au fost meciuri mai proaste, nu a fost demis. S-a întâmplat acum, în contextul în care chiar a avut ghinion. La meciul acesta, chiar a avut ghinion, a spus Adrian Iencsi.

Adrian Iencsi in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti U17 si FCSB U17, din cadrul Ligii Elitelor U17, desfasurat pe Stadionul Coresi din Bucuresti, sanbata 29 septembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Adrian Iencsi, impresionat de Ionuț Voicu 

Fostul fundaș central care a îmbrăcat pe rând tricourile unor echipe importante din fotbalul românesc, precum Rapid sau Ceahlăul Piatra Neamț, dar și în afara țării, Spartak Moscova sau Apollon Limassol, nu a putut să nu remarce constanța lui Ionuț Voicu. Ajuns la 35 de ani, scundul fundaș de bandă continuă să fie, la fiecare meci, unul din cei mai buni jucători ai Rapidului.

”Eu îl văd pe Voicu… jos pălăria. De mult timp nu am văzut un jucător atât de dedicat, atât de combativ, atât de dornic. E un exemplu și să îi dea Dumnezeu sănătate și continuitate, pentru că este un jucător foarte important pentru echipă. Nu e ușor la Rapid, e greu. Trebuie să ai un joc foarte bun, plăcut ochiului. Suporterii Rapidului nu îți reproșează nimic dacă te dedici și joci la capacitate maximă”, a mai punctat Adrian Iencsi.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv disputarea barajului pentru promovare.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive.

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2020, 17:04 Liga 2
Pe aceeași temă