Adrian Iencsi spune cum se simte după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Antrenorul Rapidului rămâne ferm după umilința cu ”FC U” Craiova, dar vorbește și despre obiectiv: ”N-am declarat niciodată asta”

Marius ANGHEL 15 Oct. 2020, 15:09 Liga 2
Adrian Iencsi spune cum se simte după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Antrenorul Rapidului rămâne ferm după umilința cu ”FC U” Craiova, dar vorbește și despre obiectiv: ”N-am declarat niciodată asta”

Adrian Iencsi (45 de ani), antrenorul echipei Rapid, a fost depistat pozitiv cu COVID-19 la începutul acestei săptămâni, alături de încă un jucător, Rareș Ilie, astfel că formația giuleșteană are în acest moment nu mai puțin de opt cazuri, iar lotul și stafful tehnic au intrat în izolare cel puțin până luni.

Iencsi are simptome după ce a ieșit pozitiv la COVID-19

Rapid trebuia să joace astăzi cu CS Mioveni, în etapa a 8-a, însă partida a fost amânată pentru 29 octombrie din cauza faptului că echipa a intrat în izolare. Iensci spune cum se simte el și ceilalți pozitivi: patru jucători (Ștefan Pănoiu, Rareș Lazăr, Virgil Drăghia și Rareș Ilie) și încă trei membri ai staffului tehnic.

”Suntem acasă, avem niște simptome, o sensibilitatea în gât, la nas, niște dureri de cap, dar sper să fim bine. Unul singur dintre noi este asimptomatic”, a spus Adrian Iencsi la DigiSport.

Iencsi rămâne antrenorul Rapidului și după umilința cu ”FC U” Craiova. ”Referitor la situația lui Adi Iencsi, nu am luat în calcul să îl dăm afară. Rezultatul a fost unul greu, dar nu are postul amenințat în vreun fel”, a spus, pentru ProSport, Victor Angelescu, principalul finanțator al Rapidului.

Antrenorul Rapidului dă vina și acum pe arbitraj pentru eșecul drastic cu ”FC U” Craiova

Chiar și la ”rece”, după umilința de la Severin, Adrian Iencsi spune că e mulțumit de jucătorii săi, care au pierdut cu 0-5 cu ”FC U” Craiova, ba chiar a dat de înțeles că arbitrul le-ar fi pus mai mari probleme decât adversarii. Iencsi a șocat cu discursul său și la finalul partidei de sâmbăta trecută.

”Nu mă așteptam niciodată să pierdem așa cu Craiova, noi am mers acolo să scoatem un rezultat bun. Eu am încredere în jucătorii mei, am încredere în continuare. Probabil că am surprins cu declarațiile mele, dar știu cum poate să se comporte un arbitru, cum poate să împingă o echipă.

Ei (n.r. – jucătorii Craiovei) probabil că s-ar fi mulțumit cu un 0-0, dar le-a ieșit. Când intri la vestiare cu 3-0, e foarte greu să îți revii. Dar eu știu ce atitudine avem, noi am primit cinci pumni foarte puternici. Am primit un pumn, ne-am ridicat, am primit al doilea pumn, ne-am ridicat, chiar și la al cincilea pumn am avut reacție. De aia spun că sunt foarte mulțumit de băieți, a declarat Adrian Iencsi la aceeași televiziune.

Iencsi: ”N-am declarat niciodată că voi promova, nu am garantat asta”

Mai mult, după ce Rapid a obținut patru puncte din ultimele patru meciuri, antrenorul ei spune că nu are ca obiectiv să promoveze, ci să formeze un lot competitiv pentru următorul sezon de Liga 2.

”Eu n-am declarat niciodată că voi promova, nu am garantat asta. E un lot nou, au plecat foarte mulți jucători. Au venit niște jucători tineri, nu-i putem arunca așa din prima în teren. Avem jucători de 2002, 2003 care pot apărea mereu în echipă.

Este o reformare a lotului, vreau să urmez pașii corecți. Dacă suntem acolo în vârf, de ce să nu tragem? Dar dacă nu vom promova acum, măcar să promovăm anul viitor. Dacă nu vom fi organizați și nu vom promova acum, există riscul să nu promovăm nici în următorii doi-trei ani. Nu vreau să zic mai mulți ani. Rapidul trebuie să ajungă în prima ligă, dar cu organizare foarte bună, cu un pic de răbdare. Tradiția, numele, te obligă”, a spus Adrian Iencsi în cadrul emisiunii DigiSport Special.

Antrenorul principal al echipei giuleștene a dezvăluit faptul că bugetul actual al Rapidului este sub cel din sezonul trecut: ”Eu nu cred că mai e bugetul de anul trecut.”

Meciul cu CS Mioveni a fost amânat, următorul joc e cu Progresul Spartac, în turul 4 al Cupei României

După șapte etape desfășurate în Liga 2, Rapid ocupă locul 4, cu 13 puncte, la fel ca ”U” Cluj și Metaloglobus București, care au golaveraj mai bun. Lider este U Craiova 1948 SA.

În etapa a 8-a, Rapid nu va juca, deoarece meciul cu CS Mioveni a fost amânat tocmai pe 29 octombrie, din cauza faptului că toată echipa a intrat în carantină după depistarea cazurilor de coronavirus.

Rapid e programată să joace în turul 4 al Cupei României în ziua de marți, 20 octombrie, de la ora 14:30, pe terenul echipei de Liga 3 Progresul Spartac. Dacă va avea în continuare problemele actuale, cu noul coronavirus, echipa giuleșteană nu va fi programată în competiția KO și va pierde la ”masa verde”.

Foto: Sport Pictures

Marius ANGHEL 15 Oct. 2020, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă