Adrian Iencsi și încă un jucător al Rapidului, depistați pozitiv cu COVID-19! Lotul și stafful tehnic au intrat în izolare. ”FC U” Craiova e în ALERTĂ

Marius ANGHEL 13 Oct. 2020, 14:29 Liga 2
Adrian Iencsi și încă un jucător al Rapidului, depistați pozitiv cu COVID-19! Lotul și stafful tehnic au intrat în izolare. ”FC U” Craiova e în ALERTĂ

Rapid a anunțat două noi cazuri de COVID-19 în lot, unul dintre cei infectați fiind chiar antrenorul principal Adrian Iencsi, intrat în dizgrația conducerii după umilința suferită de echipă sâmbăta trecută, în derby-ul cu ”FC U” Craiova. Antrenamentul de astăzi a fost anulat, iar toată echipa, lot de jucători și staff tehnic, a intrat în izolare, lucru care ar fi trebuit să se întâmple, în mod normal, dinaintea jocului desfășurat în weekendul trecut.

Antrenorul Adrian Iencsi și mijlocașul Rareș Ilie au fost depistați cu COVID-19

Inevitabilul s-a produs la Rapid, după ce la finalul săptămânii trecute echipa a înregistrat nu mai puțin de șase cazuri pozitive la noul coronavirus, însă a fost programată pentru meciul cu ”FC U” Craiova. După cei trei membri ai staffului tehnic depistați cu SARS-CoV-2, persoane a căror identitate nu a fost dezvăluită de club, antrenorul principal Adrian Iencsi a ieșit și el pozitiv.

În plus, mijlocașul Rareș Ilie, prezent în lotul deplasat la Drobeta Turnu Severin, însă rămas pe banca de rezerve la meciul cu Craiova, a fost depistat și el cu noul coronavirus. Ilie a fost utilizat pe final în trei meciuri susținute de Rapid în acest sezon, totalizând 81 de minute pe teren cu Pandurii (2-1), Turris Oltul (1-1) și Concordia Chiajna (4-2).

În consecință, Rapid și-a sistat antrenamentul de astăzi, iar lotul și stafful tehnic rămas activ au intrat în izolare.

Adrian Iencsi și jucătorii Rapidului, la plimbare prin Drobeta Turnu Severin, înaintea meciului cu ”FC U” Craiova. Foto: FC Rapid 1923

Rapid trebuia să intre în izolare încă de la finalul săptămânii trecute, înaintea jocului cu ”FC U” Craiova

Acest lucru trebuia să se întâmple încă de la finalul săptămânii trecute, când au fost descoperite cele șase cazuri pozitive (jucătorii Ștefan Pănoiu, Rareș Lazăr și Virgil Drăghia și trei membri ai staffului tehnic), fiindcă jucătorii și stafful tehnic prezenți la meciul cu Craiova au fost contacți ai celor depistați cu noul coronavirus.

Infectarea cu COVID-19 poate fi descoperită și la cinci zile distanță, acesta fiind și motivul pentru care se recomandă izolarea. Rapidiștii au jucat însă la Severin și e posibil să fi infectat chiar adversarii, motiv pentru care ”FC U” Craiova e în alertă acum.

Iensi și jucătorii Rapidului, la antrenamentele susținute la baza din Regie. Foto: FC Rapid 1923

Infectarea cu COVID-19 a lui Adrian Iencsi poate fi primul pas al îndepărtării lui de la Rapid. Alte două echipe și-au demis în acest sezon antrenorii principali după ce au luat virusul. E vorba despre SC Oțelul, care a renunțat la Alexandru Ciobanu, și la Foresta Suceava, care s-a despărțit de Dorin Goian.

Anunțul clubului Rapid despre noile cazuri de COVID-19 din cadrul echipei:

”Încă doi membri ai clubului Rapid au fost testați pozitiv la infecția cu virusul SARS-COV-2.

Antrenorul principal Adrian Iencsi și mijlocașul Rares Ilie au acuzat ușoare simptome specifice după meciul de la Turnu Severin. Ei au fost retestați, la solicitarea clubului, și au fost confirmați pozitiv in cursul zilei de astazi.

Menționăm că la testul efectuat joi, înaintea meciului de la Turnu Severin, ambii au avut rezultate negative.

În consecință, clubul Rapid a luat decizia anulării antrenamentului de astăzi, iar lotul și staff-ul tehnic au intrat în izolare.

DSP București a fost notificat cu privire la situație.

Reamintim faptul că, în cursul saptamanii trecute, alți șase membri ai clubului (trei fotbaliști – Rareș Lazăr, Ștefan Pănoiu și Virgil Drăghia) și trei membri ai staff-ului au fost testați pozitiv la infecția cu SARS-COV-2, situația lor medicală fiind una bună.”

După 0-5 cu ”FC U” Craiova, Rapid, care a rămas cu 13 puncte, a picat de pe locul 2 pe 4, fiind devansată la golaveraj de ”U” Cluj și Metaloglobus. În runda următoare are joc cu CS Mioveni, pe teren propriu, joi, de la ora 19:30. Dacă partida se va mai disputa, după noile cazuri de COVID-19 depistate de către giuleșteni.

Marius ANGHEL 13 Oct. 2020, 14:29 Liga 2
Pe aceeași temă