Adrian Falub, reacție după ultimele evenimente de la ”U” Cluj. A găsit principalul vinovat pentru un nou sezon ratat: ”Problemele au apărut în momentul în care a venit el. Nocivitatea lui se vede și acum, la mult timp după ce «a scăpat de Falub»!” Cui îi sare în apărare și momentul în care suporterii i-au ”pus capac”

Marius ANGHEL 08 Apr. 2021, 15:44 Liga 2
Adrian Falub, reacție după ultimele evenimente de la ”U” Cluj. A găsit principalul vinovat pentru un nou sezon ratat: ”Problemele au apărut în momentul în care a venit el. Nocivitatea lui se vede și acum, la mult timp după ce «a scăpat de Falub»!” Cui îi sare în apărare și momentul în care suporterii i-au ”pus capac”

Adrian Falub (49 de ani) este de o săptămână antrenorul echipei CSM Reșița, revenind, astfel, pe banca tehnică după ce în septembrie 2020 pleca de la ”U” Cluj, clubul său de suflet, pe care în acest sezon l-a condus în primele trei etape.

Antrenorul originar din Dej părăsea Universitatea după ce începea sezonul cu o victorie (1-0 la Aerostar Bacău) urmată de două înfrângeri (0-1 acasă cu ASU Poli și 1-2 la SCM Gloria Buzău) și intra în silenzio stampa. Până acum însă, când, în ziua în care a fost instalat la CSM Reșița, a transmis un comunicat prin intermediul unui site al suporterilor echipei clujene, 4everUcluj.

Falub își asumă și el din vina pentru această a treia ratare a promovării în Liga 1 a Universității, însă își îndreaptă tirul, prin trei puncte din cele șapte ale comunicatului, către Daniel Stanciu, managerul sportiv al clubului, pe care îl consideră principalul vinovat, ”nociv”, pentru eșecul din acest campionat.

Adrian Falub îi sare în apărare lui Radu Constantea, ba chiar îl laudă: ”Eșecul sportiv al clubului nu i se datorează. Niciodată nu am prins stabilitatea financiară de azi”

Deloc o coincidență, în aceeași zi în care Falub transmitea acest comunicat, la ”U” Cluj își încheia mandatul de președinte Radu Constantea, consilierul local care era la șefie de la reînființarea clubului, din Liga a 4-a. Deci și în precedentele două ediții ale Ligii 2 în care s-a ratat promovarea în prima ligă.

De altfel, poziția publică a antrenorului este una în care vrea ca nota de plasă pentru noul eșec al Universității să fie împărțită pentru toți cei implicați, nu doar către unii, cum a fost cazul său sau, mai nou, al președintelui Constantea. Pe acesta din urmă chiar îl laudă pentru tot ce a făcut la conducerea clubului de pe Cluj Arena.

Falub e de părere că Radu Constantea e judecat de mulți pe nedrept, că eșecul sportiv al clubului nu i se datorează și că stabilitate financiară cum are acum echipa nu a avut niciodată în existența sa.

Falub îl ”distruge” pe Daniel Stanciu: ”Nocivitatea lui la ”U” se vede și acum”

Deși au trecut șase luni de la demisia de la prima echipă a clubului ”U” Cluj, Falub are să facă reproșuri abia acum. Iar principala sa țintă este Daniel Stanciu.

Pentru început, spune că atât el, cât și Stanciu ocupau aceeași poziție în cadrul clubului, de manager general, însă în acte era doar Stanciu. Cât și că, din postura sa de antrenor interimar, reușise să aducă ”lucrurile pe făgașul normal”.

Falub consideră că problemele au apărut în momentul în care la ”U” Cluj a venit Daniel Stanciu. Viziunile lot ”erau complet diferite”, atât în privința numirii unui antrenor principal, cât și a promovării tinerilor jucători din cadrul clubului. Dă și un exemplu. Unul dintre antrenorii pe care și-l dorea și i l-a comunicat lui Stanciu, a fost sunat de către acesta și: ”i-a pus în vedere că, dacă vrea la ”U”, trebuie să «fie aliat cu el pentru a-l înlătura pe Falub»”.

”Nocivitatea lui Daniel Stanciu la ”U” se vede și acum, la mult timp după ce «a scăpat de Falub» și se va vedea până în momentul în care va reuși să aducă antrenorul lui”, este încheierea lui Falub în care îl atacă direct pe Stanciu.

Din această ultimă afirmație a lui Falub se înțelege că actualul antrenor al echipei, Costel Enache, n-ar fi unul adus de Daniel Stanciu și care să-i facă lui pe plac.

”Momentul care a pus capac”, gestul câtorva suporteri ai Universității

Adrian Falub are și o dezamăgire, cea mai mare. O are față de câțiva suporteri ai echipei care ”au trecut peste orice limită a bunului simț”, amenințându-i familia.

Se întâmpla când echipa avea rezultate slabe, iar o parte dintre suporteri îi cereau demisia, iar antrenorul nu-i asculta. Acela a fost ”momentul care a pus capac”.

Comunicatul lui Adrian Falub despe ”U” Cluj:

”Dragi ”U”-iști,

În legătură cu ultimele evenimente care s-au petrecut la ”U”, vreau și cred că este de datoria mea să îmi comunic punctul de vedere, într-un moment în care nota de plată trebuie împărțită de către toți cei care au stat la masă! Zic asta, pentru că văd că unii au plecat până la baie în momentul când a sosit nota de plată.

1. Decizia de a pleca la Reșița vine după o perioadă în care am putut să văd cu ochii mei ce muncă grea și nobilă este aceea de a crește și forma jucători. După despărțirea de prima echipă am luat decizia de a ajuta după puterile mele Academia. Cred cu tărie că acolo e atât prezentul, cât și viitorul lui ”U”.

2. Îmi asum consecințele ultimului mandat de antrenor principal. Ca să înțelegeți întregul context al desfășurării lui, ar trebui să cunoașteți și câteva lucruri pe care nu le-am zis până acum. În primul rând, nu am venit la ”U” pe postul de antrenor. Am venit pentru funcția de manager sportiv, urmând să asigur și un interimat pe banca tehnică până în momentul găsirii unui antrenor potrivit pentru proiectul nostru. Lucrurile au început să intre pe făgașul normal, atât din punct de vedere sportiv (victorie 4-0 contra Petrolului), cât și din punct de vedere administrativ.

3. Problemele au apărut în momentul în care la ”U” a venit Daniel Stanciu. Am împărțit o funcție, cea de manager sportiv pe care doar el o avea în acte, iar viziunile noastre erau complet diferite. Din punctul meu de vedere, ”U” avea nevoie de un proces sănătos de creștere în etape, ponderea jucătorilor proveniți din academie să crească tot mai mult. Pentru Daniel, juniorii noștri nu au valoare și trebuie importați de la alte echipe.

4. În aceste condiții, a fost imposibil să ajungem la un numitor comun privind antrenorul, care trebuia adus la ”U” pentru un proiect de lungă durată. Unul dintre antrenorii cu care vorbisem și pe care îl doream la ”U”, avea să îmi spună că a fost sunat de Stanciu. Acesta i-a pus în vedere că, dacă vrea la ”U”, trebuie să ,,fie aliat cu el pentru a-l înlătura pe Falub”.

5. Nocivitatea lui Daniel Stanciu la ”U” se vede și acum, la mult timp după ce ,,a scăpat de Falub” și se va vedea până în momentul în care va reuși să aducă antrenorul lui.

6. Ieri (31.03) a plecat Radu Constantea, cu care am avut o relație profesională impecabilă și care e judecat de mulți pe nedrept. Radu e dedicat în totalitate lui ”U”, iar eșecul sportiv al clubului nu i se datorează. Am petrecut mulți ani la ”U” , ca jucător, apoi ca antrenor. Niciodată nu am prins stabilitatea financiară de azi. Am văzut destule din interior ca să pot afirma că liniștea financiară a clubului i se datorează doar lui Radu.

7. Pentru mine, momentul care a pus capac la toate a fost ziua în care câțiva suporteri au trecut peste orice limită a bunului simț! Nu aștept recunoștință din partea nimănui, deși aș avea suficiente motive să o fac. Cu amărăciune în suflet, constat că după aproape 300 meciuri ca jucător și peste 100 ca antrenor la acest club, am ajuns în situația ca familiei mele să-i fie frică din cauza unei înfrângeri în sport. Acest fapt este unul de netolerat!

Cu respect, Adrian Falub !!!”

Adrian Falub e antrenor la CSM Reșița și încearcă salvarea echipei de la retrogradare

În luna decembrie 2021, Adrian Falub a fost numit manager sportiv la Centrul de Copii și Juniori al Universității Cluj, cel mai probabil după o decizie a lui Radu Constantea.

Începând cu play-out-ul Ligii 2, Adrian Falub conduce ca antrenor echipa CSM Reșița. În primul meci, aceasta a pierdut pe teren propriu cu 1-0 meciul cu Petrolul, iar Falub a dat vina pe arbitraj pentru acest eșec.

Echipa din Valea Domanului e penultima în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, pe 6, cu 19 puncte, poziție care la final duce la retrogradarea directă în Liga 3. Din acest turneu mai are de jucat cinci meciuri, iar primul loc care asigură salvarea pentru Reșița, locul 4, este la șase puncte în față.

În etapa a 2-a, CSM Reșița joacă în deplasare la Aerostar Bacău (10 aprilie, ora 11:00), ultima clasată.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/universitatea-cluj-nu-mai-are-presedinte-radu-constantea-si-a-incheiat-mandatul-si-isi-lasa-postul-vacant-motivand-ca-isi-asuma-a-treia-ratare-consecutiva-a-promovarii-in-liga-1-plecarea-si-o-anunt-19176924

Marius ANGHEL 08 Apr. 2021, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă