EXCLUSIV | Adio, dar rămân cu tine! Nae Constantin, șanse mari să continue la Recea chiar dacă înțelegerea a expirat. Conducerea a confirmat: ”Vrem să vină tot dânsul.” Reacția antrenorului și situația financiară a clubului

Răzvan STÎNGĂ 04 Jan. 2021, 20:34 Liga 2
EXCLUSIV | Adio, dar rămân cu tine! Nae Constantin, șanse mari să continue la Recea chiar dacă înțelegerea a expirat. Conducerea a confirmat: ”Vrem să vină tot dânsul.” Reacția antrenorului și situația financiară a clubului

Fotbal Comuna Recea este, poate, echipa din Liga 2 cu cele mai importante probleme. Situația e una dificilă atât la nivel economic, cât și din punctul de vedere al băncii tehnice, pentru că înțelegerea cu antrenorul Nicolae Constantin a expirat la finalul lui 2020 și nu a fost prelungită deocamdată.

Nicolae Constantin: ”A rămas că se încearcă rezolvarea problemelor și în funcție de asta vorbim” 

Situația din urmă se poate însă rezolva. Liga2.ro a luat legătura cu Nicolae Constantin, dar și cu Vasile Bumba, directorul sportiv al echipei din Recea.

Antrenorul a afirmat că nu a mai discutat cu nimeni din cadrul clubului după terminarea contractului, dar că i s-a promis că lucrurile se pot remedia și că sunt șanse să continue colaborarea cu Fotbal Comuna Recea.

”Contractul s-a terminat pe 31 decembrie. N-am mai vorbit din decembrie cu nimeni de acolo. Nu știu exact ce se întâmplă. A rămas că se încearcă rezolvarea problemelor și în funcție de asta vorbim, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Sunt probleme, oamenii încearcă să rezolve. Problemele financiare sunt cele mai importante.

Eu am plecat în relații ok de acolo, oamenii sunt foarte ok. Au fost sinceri tot timpul, chiar nu am ce să le reproșez. Finanțarea venea din două părți și a rămas să discute. Lucrurile acestea mă depășesc, dar eu nu sunt supărat pe cei de acolo, îi înțeleg. Când am plecat de acolo, mi s-a spus că nu se pune problema să se desființeze echipa. Că dacă nu mai găsesc finanțare își doresc să termine campionatul”, a declarat Nicolae Constantin pentru Liga2.ro.

Nicolae Constantin în timpul meciului dintre Fotbal Comuna Recea și Petrolul Ploiești, disputat pe stadionul Central din Recea, la 18 octombrie 2020. Foto: Paul Ursachi / Sport Pictures

Discursul antrenorului a fost împărtășit și de Vasile Bumba. Conducătorul de la Recea a confirmat faptul că, în mare măsură, va fi semnată o nouă înțelegere cu Nae Constantin în perioada imediat următoare. Sunt șanse ca procedura să fie finalizată în zilele apropiate, pentru că reunirea echipei e programată săptămâna care vine.

Vasile Bumba: ”Contractul cu Nae s-a terminat, dar vrem să vină tot dânsul, să continue cu echipa” 

În același timp, Bumba a ținut să îi liniștească pe fanii echipei din Maramureș, spunând că problemele financiare se vor remedia la rândul lor. Există posibilitatea ca ajutorul de la autoritățile județene să vină, iar în perioada următoare să fie trimis un proiect Consiliului Județean, pentru a fi sau nu acceptat.

Pe lângă sprijinul autorităților locale, sunt promisiuni, conform informațiilor oferite de Vasile Bumba, că vor veni și mai multe părți private să ajute clubul.

”Săptămâna următoare ar trebui să începem pregătirea. Suntem la nivel de discuții și cu ceva jucători. Sunt câțiva care vor să plece, câțiva care vor să vină. Contractul cu Nae s-a terminat, dar vrem să vină tot dânsul, să continue cu echipa. O să discutăm cu dumnealui, discuțiile au rămas neîncheiate. A zis că nu are oferte, a zis că dacă vom avea condițiile necesare, vom continua împreună.

Așteptăm un răspuns din partea Consiliului Județean, pentru că el ne-a ajutat în mare măsură până aici, alături de Primăria din Recea și colaboratori. Așteptăm să facem un proiect și să vedem în ce măsură poate fi aprobat. Se mai anunță și alți oameni de fotbal care vor să vină în jurul nostru.

Speranța moare ultima! Eu zic că se vor rezolva problemele cu banii. La început am fost puțin pesimiști, dar acum, pe zi ce trece, sunt discuții din ce în ce mai concrete. Lucrurile se mișcă. Întotdeauna, dacă ai și un pic de credință… te ajută”, a declarat Vasile Bumba pentru Liga2.ro.

Nicolae Constantin a confirmat interesul Petrolului pentru Marius Coman 

O altă problemă care ar putea apărea la Fotbal Comuna Recea ține de jucători. Până acum clubul s-a despărțit de atacantul Arsene Luboya, care a semnat cu U Craiova 1948 SA, dar mai pot fi anunțate și altele. Potrivit lui Nicolae Constantin, interesul Petrolului pentru vârful Marius Coman este unul real. A fost întrebat de cineva de acolo de anumite aspecte legate de fotbalist.

În plus, mai sunt și alte echipe interesate de câțiva fotbaliști de la Recea.

”Nu știu ce se întâmplă cu jucătorii. Am fost sunat de cineva să îmi zică faptul că a plecat Luboya la Craiova. Am mai fost sunat și de alți oameni de fotbal, să mă întrebe de unul de altul, dar nu știu cine ar putea să plece liber sau ce se poate întâmpla.

M-a sunat cineva de la Petrolul și pentru Coman, dar în decembrie. M-a întrebat de el, dar nu cunosc care e situația lui, cât mai are contract, nu știu”, a mai declarat Nicolae Constantin.

Fotbal Comuna Recea debutează în Liga 2, în 2021, cu Concordia Chiajna

Fotbal Comuna Recea e în partea inferioară a clasamentului în Liga 2, pe locul 18 din 21 de echipe. După disputarea a 14 partide în 15 etape, trupa maramureșeană a adunat 15 puncte. La reluarea campionatului, în februarie 2021, echipa din Recea mai are programate șase meciuri.

În primă fază va evolua împotriva celor de la Concordia Chiajna (acasă), după care vor urma partidele cu CS Mioveni (deplasare), ”U” Cluj (acasă), Farul (deplasare), CSM Reșița (acasă) și Ripensia (deplasare).

Foto: ACSF Maramureș Recea

Răzvan STÎNGĂ 04 Jan. 2021, 20:34 Liga 2
Pe aceeași temă