Adi Popa, rușinat de prima repriză a Stelei la Galați: ”A fost ca în curtea școlii.” Mijlocașul a dezvăluit condiția în care se încasează primele la clubul din Ghencea și și-a avertizat public coechipierii: ”Voi fi primul care voi anunța la Comisia de Integritate”

Marius ANGHEL 31 Mar. 2023, 01:00 Liga 2
Adi Popa, rușinat de prima repriză a Stelei la Galați: ”A fost ca în curtea școlii.” Mijlocașul a dezvăluit condiția în care se încasează primele la clubul din Ghencea și și-a avertizat public coechipierii: ”Voi fi primul care voi anunța la Comisia de Integritate”

Steaua a suferit la Galați, joi seară, al patrulea eșec în acest sezon de Liga 2, în 21 de meciuri, și este aproape să piardă locul 1 în clasament după 12 runde consecutive în care s-a aflat pe această poziție. Cu scorul de 2-3 a cedat în fața celor de la SC Oțelul, după o primă repriză de coșmar, cu trei goluri încasate, și o a doua în care a fost aproape de egalare, însă s-a lovit de intervențiile portarului Dur-Bozoancă și de anti-fotbalul practicat de elevii lui Dorinel Munteanu, potrivit spuselor lui Adrian Popa.

Kehinde Fatai (14′, 21′) și Octavian Ursu (32′) au înscris pentru SC Oțelul în jocul din runda a 2-a a play-off-ului Ligii 2, în timp ce pentru Steaua a punctat Ștefan Bodișteanu (51′, 61′).

Adrian Popa, după eșecul Stelei de la Galați: ”Fotbalul ne-a pedepsit pentru lejeritatea cu care am tratat prima repriză”

Adi Popa a fost implicat atât la două mari ocazii ale Stelei, cele din minutele 41 și 90+3, cât și la faza golului al doilea al lui Bodișteanu, când a centrat în careu, iar Rus a respins eronat la jucătorul Stelei. După meci, mijlocașul de bandă a comentat prestația echipei sale și cele două fețe diferite afișate în fiecare repriză.

”Am încercat să reglăm la pauză ce n-a mers, din păcate a fost prea târziu, pentru că atunci când încasezi trei goluri de maniera cum le-am încasat noi, ca în curtea școlii și pe greșelile pe care le-am făcut noi în prima repriză, e greu. Mi-e greu mie să-mi găsesc cuvintele după felul în care am arătat noi ca echipă, nu dau vina pe niciun coleg. Suntem o echipă și când pierdem, și când câștigăm. Cum am arătat ca echipă în prima repriză ne este rușine, sincer. Ne pare rău de suporterii care au călătorit pentru a ne susține. În schimb, pentru spectatori cred că a fost un meci frumos, cu multe goluri, cu faze. Mi-aș fi dorit să se joace mai mult fotbal în repriza a doua, pentru a avea și noi șanse de a reintra în meci. Am intrat, dar să intrăm să egalăm, să întoarcem, pentru că eu consider că am fi întors. Nu știu dacă a fost offside la ultima fază (n.r. – la golul lui Matei), dar, și așa, după aceea am avut o ocazie mare (n.r. – Mihăescu a șutat în portar, în minutul 90+3), și în prima repriză am avut una, ca să intrăm în joc (n.r. – Bodișteanu a tras peste poartă din poziție ideală, în minutul 41). Altfel ar fi fost. Fotbalul ne-a pedepsit în seara asta pentru lejeritatea cu care am tratat prima repriză, deși înainte de meci am stabilit că nu este loc de așa ceva. Au fost foarte mulți factori și aici îmi asum ce voi spune”, a spus Popa la microfonul DigiSport.

”Nu avem ce să reproșăm. Lume multă, gazonul bun, ei au jucat ce știu, au fragmentat, ăsta este stilul lor, ne așteptam, foarte agresivi. Felicitări, au câștigat, dar, na, au câștigat pe naivitatea noastră din prima repriză. A doua repriză, când am început să jucăm ce trebuie și am pus puțină presiune, am arătat un joc de primă ligă. Și ne bucurăm pentru spectatori că a fost un spectacol. Nouă ne pare rău, avem un drum lung înapoi, supărați, dar ăsta este fotbalul, de aia e frumos, avem șansa la următorul meci să ne luăm revanșa și să îndreptăm ce am greșit în seara asta”
Adrian Popa, mijlocaș Steaua, după înfrângerea de la Galați, 2-3 cu SC Oțelul

Popa, revoltat că FRF nu a reprogramat meciul, iar tinerii Stelei veniți de la naționale au fost puși imediat să joace

Apoi, experimentatul fotbalist a vorbit despre modul în care FRF și deținătorii de drepturi tv din Liga 2 au decis să programeze acest joc, fără a se gândi la tinerii jucători ai Stelei, abia reveniți de la loturile naționale și care au fost puși să evolueze după drumuri lungi parcurse și fără să se antreneze cu echipa.

”Nu mi s-a părut normal, în primul rând, cum s-a făcut programarea. Este lipsă de respect față de jucătorii care au fost convocați și au reprezentat țara, în speță la loturile naționale. Au venit după opt ore pe drum, au ajuns aseară la 10 noaptea. În condiții în care se știe ce probleme sunt cu jucătorii under la fiecare echipă de aici. Noi, două săptămâni la antrenament, nu ne-am putut baza pe ei, nu am putut să ne facem niște trasee. Trică a și simțit ceva, pentru că nu e normal. A jucat și el în Franța, pentru națională, și a călătorit 7-8 ore, asează a ajuns la 10 și ceva la hotel, fără să aibă vreun antrenament cu echipa, și astăzi a trebuit să joace, pentru că, na… E foarte greu. Lui Bodișteanu i-a priit, dar el a venit marți. Ceilalți jucători eligibili 2004 nu au fost. Dincă, care a jucat mai toate meciurile, a fost pe drum și a apărat în trei meciuri din trei. Abia avea 48 de ore, și el, și Trică, de la ultimul meci, adică la limită. Consider că se putea amâna cu o zi pentru a-i avea măcar o zi la antrenament. E vorba de respect, nu la adresa noastră ca jucători, pentru că noi nu am avut nicio problemă, ci la adresa lor, sunt niște copiii și le punem sănătatea în pericol și nu cred că asta ne dorim”, a comentat Adi Popa.

Steaua a cerut amânarea jocului de la Galați cel puțin cu o zi, însă FRF nu i-a băgat în seamă solicitarea. I-a avut la loturile echipelor naționale pe Iustin Răducan (U18), David Dincă, Atanas Trică (ambii la U19) și Ștefan Bodișteanu (U20). Ultimii doi au evoluat ca titulari la Galați, iar ceilalți doi nu au fost utilizați, Răducan nefiind nici măcar inclus în lot.

”Dacă vom cădea mai jos de locurile 1-2 nu ne vom încasa primele”

Mijlocașul campion cu FCSB a vorbit și despre obiectivul echipei Steaua în acest sezon, prezentă din nou în play-off fără drept de promovare. Jucătorii trebuie să termine pe locurile 1-2 pentru a-și primi primele de joc, spune Popa.

”Nu e un lucru ascuns. Noi avem prime doar la locurile 1-2. Dacă vom cădea mai jos de locurile 1-2 nu ne vom încasa primele. Chiar dacă nu vom promova. Sunt bonusuri de performanță. Nu este vina noastră că nu s-a obținut dreptul de a promova. Noi, ca jucători, trebuie să ne facem treaba, avem obiectiv, suntem plătiți pentru locurile 1-2 și trebuie să fim acolo pentru a ne încasa banii pentru care o să muncim”, a spus Adi Popa, care s-a iritat atunci când reporterul l-a întrebat dacă Steaua arbitrează lupta la promovare.

”Motoreta” a dezvăluit că va fi primul din vestiarul Stelei care se va adresa Comisiei de Integritate a FRF dacă va auzi că cineva nu-și va apăra corect șansele.

”Noi nu arbitrăm nicio luptă, drept dovadă și această seară. Puteam să venim, să ne punem pe două linii și să-i încurcăm. Noi, la fiecare meci, vom intra la victorie, să jucăm fotbal, pentru că nu e în interesul nostru. Noi, toată săptămâna premergătoare unui meci, antrenăm faza ofensivă, cum să deschidem echipele, cum să jucăm fotbal, nu antifotbal, trageri de timp sau alte chestii. Și așa vom aborda fiecare meci, la victorie, nu va exista nicio sencundă să ne dăm la o parte cu vreo echipă. Nu există discuții, iar eu, dacă voi simți, am spus-o și vizavi de colegi, și o spun și public, voi fi primul care voi anunța la Comisia de Integritate, dacă voi simți ceva în sânul echipei la vreun meci. Am un blazon de respectat și nu-mi permit, acum, pe final de carieră, să mi se reproșeze ceva. Nu s-a pus problema”, a declarat cel care în cariera sa a evoluat și în Anglia, la Reading, în Arabia Saudită, la Al Taawon, sau în Bulgaria, la Ludogorets.

Steaua riscă să piardă locul 1, dar îl poate recâștiga rapid

Echipa antrenată de Daniel Oprița a rămas cu 43 de puncte și își poate pierde poziția de lider, avută în ultimele 12 runde consecutive, dacă Poli Iași obține cel puțin un punct din meciul de pe teren propriu cu Gloria Buzău, vineri.

Pentru Steaua urmează meciul de acasă cu Poli Iași (11 aprilie, ora 19:00), în urma căruia își poate relua locul 1, dacă îl va pierde acum, iar apoi o va întâlni în Ghencea pe Dinamo (17 aprilie, ora 18:00).

”Pe fani îi interesează, sincer, numai meciul cu Dinamo. E normal, îi înțeleg, am fost și eu între ei și știu cum e, dar noi cu siguranță ne vom concentra pentru meciul cu Iași, trebuie să reparăm ce am făcut în seara asta, putem să revenim pe locul 1 după meciul cu ei, pentru că probabil vom cădea pe 2. Vom vedea ce va fi, dar important este ca la meciul cu Iași să arătăm cel puțin cum am arătat a doua repriză cu Oțelul”, a mai spus Adi Popa la finalul jocului de la Galați.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pierdut-cu-sc-otelul-19264810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kehinde-fatai-si-a-aratat-clasa-contra-stelei-nigerianul-a-fost-omul-meciului-pentru-sc-otelul-ne-am-invatat-minte-dupa-ce-s-a-intamplat-la-ultimul-meci-de-acasa-19264816

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-si-steaua-deschid-etapa-a-2-a-a-play-off-ului-ligii-2-astazi-de-la-ora-2000-meciul-arbitrat-de-acelasi-central-delegat-si-la-duelul-din-sezonul-regular-19264739

Marius ANGHEL 31 Mar. 2023, 01:00 Liga 2
Pe aceeași temă