ACTE | Petrolul a trimis către Primăria Ploiești proiectul de asociere între cele două părți! Costel Lazăr: ”Suntem la momentul la care putem discuta despre asociere, nu preluare, cum au fost variantele de până acum”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2021, 13:49 Liga 2

Conducerea clubului Petrolul a înaintat, joi, 26 august, un proiect de asociere a echipei cu primăria Ploiești, prin societatea Hale și Piețe SA, aruncând acum mănușa în curtea autorităților locale conduse de edilul-șef Andrei Volosevici.

S-a făcut un prim pas, în scris, spre un acord de colaborare între cele două părți, după ce în această vară au existat mai multe întâlniri și scrisori de o parte și de alte care nu au rezolvat nimic concret pentru ajutorarea formației galben-albastre aflate într-o criză financiară și de identitate.

Conducerea clubului Petrolul a înaintat primarului Andrei Volosevici un proiect de asociere între ACS Petrolul 52 și SC Hale și Piețe SA

În conferința de presă organizată în aceeași zi, președintele Costel Lazăr, care i-a avut alături pe Mircea Dridea și Octavian Grigore, a prezentat proiectul înaintat la propunea primarului Andrei Volosevici, cel care în urmă cu câteva zile lansase o scrisoare în care venea cu două variante pentru desfășurarea activității și folosirea mărcilor. Fie să se realizeze o licitației de către Municipiul Ploiești pentru cesionarea dreptului de folosință a mărcilor Petrolul, pe care le-a deținut și în ultimii patru ani, fie concesionarea către SC Hale și Piețe SA a mărcilor Petrolul și ulterior asocierea dintre ACS Petrolul 52 și SC Hale și Piețe SA, cu condiția controlului acelei din urmă asupra banului public și asupra hotărârilor care vor fi luate la nivelul asociației.

Cele două opțiuni au fost studiate de conducătorii Petrolul, care au pus pe hârtie un proiect de asociere, aprobat cu unanimitate de voturi de Adunarea Generală a ACS Petrolul 52.

S-a optat pentru a doua variantă, după ce conducătorii clubului au înțeles din adresa primarului că se dorește o asociere, nu o preluare, așa cum le fusese transmis până atunci, în discuțiile anterioare.

”Suntem la momentul la care putem discuta despre asociere, pentru că toate variantele care s-au vehiculat până acum erau în favoare preluării echipei, și nu a asocierii cu cineva. Și spun a preluării, pentru că dacă vorbim de paritate 5 la 4 într-un Consiliu Director sau într-un alt organ de conducere vorbim de preluare. Orice altă paritate, discutăm de asociere”, a spus președintele Costel Lazăr, care a dezvoltat cum au fost interpretate propunerile primarului: ”Prin acea scrisoare, domnul primar a menționat că, într-adevăr, se dorește o asociere, control asupra banului public, da? Și asupra hotărârilor. Ok. Să vină o persoană, care este primită în Consiliul Director, să gestionăm împreună banul public, nu se face nicio plată fără dublă semnătură, hotărârile se iau împreună, banii vor veni direcționați acolo unde se consideră necesar, mai puțin la salariile jucătorilor, la prime, la prime de obiectiv și altele. În rest, acești bani pot fi direcționați către academie, către transport, către cantonamente, către tot ce înseamnă activitatea unui club.”

”Îl vom înainta Primăriei Ploiești și Consiliului Local și așteptăm un răspuns la deschiderea pe care o avem”, a mai spus Costel Lazăr, care a citit în fața jurnaliștilor întreg proiectul, pe care îl puteți vedea mai jos, fotografiat.

Un reprezentant al autorităților locale în conducerea Petrolul și un al cont bancar, cu dublă semnătură, deschis special pentru primirea fondurilor publice

ACS Petrolul 52 este de acord ca prin asocierea cu autoritățile locale ploieștene, prin societatea Hale și Piețe SA, acestea din urmă să-și desemneze un reprezentant care să fie primit ca membru în Consiliul Director al clubului, iar pentru ”un control eficient și riguros al resurselor financiare provenite de la bugetul de stat sau de la bugetul local” să se deschidă un al doilea cont bancar dedicat exclusiv acestor fonduri, asupra căruia să existe dublă semnătură bancară.

Bineînțeles, una dintre condiții este ca autoritățile locale să pună la dispoziția clubului, cu titlu gratuit, mărcile Petrolul.

”Întrucât unul din obiectivele prezente ale clubului este acela de redobândire a dreptului de folosință exclusivă asupra mărcilor Petrolul, precum și acela de identificare de noi surse de finanțare, inclusiv a resurelor obținute de la bugetul de stat sau bugetul local, am considerat oportun să iau în considerare, spre analiza și hotărârea Adunării Generalea Asociației ACS Petrolul 52, propunerea de asociere lansată de dl Primar Andrei Liviu Volosevici cu Municipiul Ploiești prin societatea Hale și Piețe SA”, a explicat președintele Costel Lazăr în preambulul documentului.

Acum se așteaptă răspunsul din partea primarului Andrei Volosevici, reprezentantul principal al autorităților locale, dacă se accept acest proiect propus de ACS Petrolul 52, iar mai apoi să se treacă la asocierea propriu-zisă.

  • Din AGA al ACS Petrolul 52 fac parte acum următorii reprezentanți: Mircea Dridea, Octavian Grigore, Ion Haralambie, Paul Gușă, Decu Crângașu, Ion Cojocaru, Constantin Ștefan, Gheorge Liliac, Virgil Dridea și Robert Burlacu.
  • Eduard Opaschi și Bogdan Păun, reprezentanții Peluzei Latine, respectiv Asociației Diaspora Galben Albastră, părți ale Uniunii Suporterilor Petroliști, au demisionat la 11 august, nemulțumiți de întârzierea ajungerii la un acord de asociere între club și autoritățile locale.

Conferința de presă susținută pe această temă, la care au participat Costel Lazăr, Mircea Dridea și Octavian Grigore:

Conținutul integral al proiectului poate fi consultat mai jos:

Marius ANGHEL 27 Aug. 2021, 13:49 Liga 2
Pe aceeași temă