ACS Petrolul 52, notificată de Primăria Ploiești că nu mai are dreptul să utilizeze mărcile Petrolul. Clubul așteapta alt răspuns de la autorități, privind proiectul de asociere

Marius ANGHEL 01 Sep. 2021, 01:15 Liga 2
ACS Petrolul 52, notificată de Primăria Ploiești că nu mai are dreptul să utilizeze mărcile Petrolul. Clubul așteapta alt răspuns de la autorități, privind proiectul de asociere

În așteptarea unui răspuns față de proiectul trimis săptămâna trecută către Primăria Ploiești privind asocierea dintre municipalitate și echipa din Liga 2, înaintat de președintele Costel Lazăr la propunea edilului-șef Andrei Volosevici, Petrolul Ploiești s-a ales, în schimb, cu o notificare care interzice dreptul clubului să mai folosească emblema scut.

Primăria Ploiești a notificat ACS Petrolul 52 să nu mai utilizeze mărcile Petrolul Ploiești

Echipa din Liga 2, care activează pe societatea ACS Petrolul 52, recunoscută de majoritatea suporterilor, cât și a foștilor jucători ai Petrolului drept continuatoarea multiplei campioane și care în ultimii patru ani a avut achiziționată prin licitație licența de a folosi emblema scut a clubului Petrolul Ploiești, cât și alte cinci mărci ale sale, se află acum în situația de a nu le mai putea utiliza de acum înainte.

În detrimentul unui răspuns către club privind mult așteptata asociere care să încheie lupta din tranșee pentru frâiele echipei din Liga 2, primarul Andrei Volosevici și consilierii locali au decis marți, 31 august, în ședință de Consiliu Local al Municipiului Ploiești, să notifice clubul prezidat de Costel Lazăr că nu mai are dreptul să utilizeze cele șase mărci pe care le-a achiziționat pentru patru ani, până în această vară, și pentru care nu a putut să participe din cauza lipsei banilor la recentele două licitații organizate.

”Având în vedere încetarea, prin ajungere la termen, a contractelor nr. 13183/19.06.2017, nr. 13184/19.06.2017, nr. 13185/19.06.2017, nr. 13186/19.06.2017, nr. 13187/19.06.2017 şi n.r. 13188/19.06.2017, încheiate între Municipiul Ploieşti şi Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52, având ca obiect cesiunea dreptului de folosinţă asupra mărcilor Petrolul Ploieşti, FC Petrolul Ploieşti 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul 52, FC Petrolul Ploieşti şi Petrolul 95, prin prezenta vă notificăm faptul că nu mai aveţi dreptul de a utiliza aceste mărci în cadrul competiţiilor sportive la care veţi participa”, sună notificarea semnată de primarul Andrei Volosevici către ACS Petrolul 52.

  • Primăria Ploiești deține cele șase mărci Petrolul din 2016, când le-a primit de la vechea societate pe care activa clubul care a intrat în faliment odată cu retrogradarea din Liga 1. Tot atunci, foști jucători ai clubului și suporterii s-au unit și au format noua echipă, care a pornit din Liga a 4-a Prahova și a promovat până în Liga 2, unde se află în prezent. În 2017, echipa actuală câștiga licitația organizată de primărie pentru cedarea licențelor de folosire a mărcilor Petrolul, licențe care au expirat în această vară.

Sigla scut a Petrolului, utilizată, la îndemnul și presiunea suporterilor, în amicalul de prezentare cu Concordia și în cinci meciuri din noul campionat

ACS Petrolul 52 a folosit în continuare emblema scut și după ce i-a expirat licența, la îndemnul suporterilor, care au pregătit un echipament special la meciul de prezentare a lotului, într-un amical cu Concordia Chiajna. Asta după ce conducătorii clubului luaseră decizia de a acoperi sigla de pe echipamentele de antrenament și cele utilizate la celelalte meciuri amicale disputate în această vară, în așteptarea unui răspuns din partea primăriei.

Acesteia din urmă i se ceruse acordul ca echipa să poată folosi în continuare mărcile, chiar și după expirarea licenței, până la ajungerea la un consens privind asocierea dintre cele două părți.

Numai că primăria nu a oferit un răspuns în ultimele două luni la solicitatea clubului, pentru ca acum să-l notifice că nu-i permite utilizarea în continuare a mărcilor.

Între timp, Petrolul a jucat cu sigla sub formă de scut pe piept în amicalul cu Concordia Chiajna și în meciurile de campionat cu Poli Iași, Metaloglobus, FK Csikszereda, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Dacia Unirea Brăila.

”O singură echipă!
În ultimele zile, în spațiul public, s-au lansat o serie de informații precum că tribunele ar fi dezbinate.
Astăzi, prin unitatea suporterilor, cu 30 de minute înainte de începerea meciului, am pătruns în vestiarul echipei unde i-am rugat pe cei care astăzi ne reprezintă pe teren să joace cu tricourile pe care noi le-am achiziționat și personalizat.
Deși președintele clubului, domnul Costel Lazăr, a încercat prin comunicate de presă și amenințări asupra propriului staff ca echipa să nu joace cu scutul pe piept, voința suporterilor este mai presus decât orice interese.
Ne asumăm această acțiune în totalitate și reiterăm faptul că, recunoaștem doar o singura echipa, cea cu SCUTUL pe piept.
În continuare, Peluza Latină/Peluza I Ilie Oana/Tribuna a 2-a, solicită în mod imperativ demisia tuturor celor implicați în denigrarea numelui și a istoriei noastre.
PETROLUL E AL NOSTRU!”, motivau suporterii acțiunea lor de la amicalul cu Concordia Chiajna, în care echipa a jucat din nou cu emblema pe piept, după seria de partide test în care a avut sigla scut acoperită.

Petrolul 52 aștepta un răspuns în privința asocierii cu primăria. A primit însă o notificare nedorită

Coincidență sau nu, acțiunea de acum a Primăriei Ploiești, de notifica clubul să nu mai utilizeze siglele asupra cărora nu mai au licență, vine într-un moment în care conducerea Petrolului aștepta un alt răspuns.

Săptămâna trecută, conducerea clubului Petrolul a înaintat un proiect de asociere a echipei cu Primăria Ploiești, prin societatea Hale și Piețe SA, la propunea primarului Andrei Volosevici, cel care în urmă cu câteva zile lansase o scrisoare în care venea cu două variante pentru desfășurarea activității și folosirea mărcilor.

Fie să se realizeze o licitației de către Municipiul Ploiești pentru cesionarea dreptului de folosință a mărcilor Petrolul, pe care le-a deținut și în ultimii patru ani, fie concesionarea către SC Hale și Piețe SA a mărcilor Petrolul și ulterior asocierea dintre ACS Petrolul 52 și SC Hale și Piețe SA, cu condiția controlului acelei din urmă asupra banului public și asupra hotărârilor care vor fi luate la nivelul asociației.

La Ploiești, primăria pune bețe în roate echipei și îi cere bani pentru a folosi siglele FC Petrolul, în frunte cu edilul-șef Andrei Volosevici (foto, al treilea de la stânga la dreapta). La Cluj-Napoca, Iași sau Brașov, unde sunt alte cluburi asemănătoare ACS Petrolul 52, susținerea autorităților locale pentru ”U” Cluj, Poli Iași, respectiv FC Brașov este necondiționată. 

Echipa joacă la Plopeni, în Cupa României. Își va acoperi din nou sigla?

După această notificare, reiese că Volosevici nu e mulțumit de proiectul de asociere primit de la Costel Lazăr.

Petrolul joacă miercuri, 1 septembrie, de la ora 16:30, la Plopeni, cu echipa CSO, în Faza a III-a a Cupei României. Rămâne de văzut dacă clubul se va conforma notificării primite de la primărie și va juca cu un echipament care să nu aibă pe piept sigla scut.

Totodată, rămâne de văzut și care va fi reacția suporterilor, după ce primăria a demonstrat încă o dată că pune piedici echipei.

Marius ANGHEL 01 Sep. 2021, 01:15 Liga 2
Pe aceeași temă