Abonatul apelat nu poate fi contactat! Daniel Oprița l-a blocat pe Florin Talpan după ce l-a sunat personal și i-a cerut demisia: ”Vrea numai locul 1, că a fost campion mondial”

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2023, 00:09 Liga 2

E tensiune multă în interiorul clubului Steaua în acest final de sezon, iar Daniel Oprița și-a spus o parte din nemulțumiri după eșecul cu Dinamo (scor 0-3).

Antrenorul a povestit în fața camerelor presiunea la care e supus de către juristul Florin Talpan, care i-a cerut demisia în urma prestațiilor echipei din ultima perioadă.

Daniel Oprița, tras la răspundere de Florin Talpan după ultimele rezultate înregistrate de Steaua

Steaua a început să joace din ce în ce mai slab după ce s-a aflat că nu se poate face nimic în privința promovării nici în acest sezon, după ce a fost ”anulată” informația că Legea Sportului se va schimba de pe o zi pe alta și că se va aplica încă din acest an competițional.

Există o presiune nefondată din partea conducerii, din partea lui Florin Talpan mai exact, lucru recunoscut de Daniel Oprița, care a ajuns să îi blocheze numărul acestuia din cauza tonului prin care i-a transmis să plece de la echipă.

Zilele trecute, Talpan l-a sunat pe Oprița să îl sancționeze pentru evoluțiile și rezultatele slabe ale echipei, dar antrenorul nu cedează așa ușor și a afirmat că, dacă va pleca în vară de la echipă, va fi pentru că el își dorește acest lucru, nu pentru că vrea juristul clubului din Ghencea.

Daniel Oprița i-a blocat numărul lui Florin Talpan: ”Vrea numai locul 1, că a fost campion mondial”

Ca un răspuns scurt și la obiect, Daniel Oprița i-a cerut și el, în mod direct, demisia lui Florin Talpan pentru că nu a reușit să facă acel detaliu promis, anume să schimbe forma de organizare a echipei care să îi permită să poată promova în SuperLiga României.

Faptele sunt de partea lui Oprița în această ceartă internă, el preluând echipa din Liga 4 și fiind aproape, în acest sezon, să termine pe un loc direct promovabil în prima divizie. În plus, și sezonul trecut trebuia să se lupte Steaua pentru promovare, terminând pe poziție de calificare în baraj, 4, dar locul i-a fost luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna.

Nu știu dacă rămân, dar că nu vreau eu nu rămân, nu că nu vrea domnul Talpan. Dacă vreau eu plec, nu dacă vrea Talpan. Talpan trebuia să se ducă înaintea mea. Eu când am venit aici, echipa era de doi ani în Liga 4, cu un buget de Liga 2. Eu și acum sunt în obiectiv și am un bonus pe care nu îl iau dacă nu intrăm în prima ligă. Eu puteam să merg la baraj și anul trecut, dar nu ne-am dus.

Domnul Talpan a spus să mergem la baraj, pentru că rezolvă situația. Să văd dacă rezolvă! Dacă rezolvă și nu promovăm, plec eu. Dacă nu, să fie invers! Dacă eu termin pe locul 2 și nu promovăm, așa să… domnul Talpan mi-a spus că vrea numai locul 1. Locul 1, că el a fost numai campion mondial (n.r. – o spune ironic).

M-a luat la telefon, mi-a… m-a sunat personal, mi-a spus după meciul cu Dinamo (n.r. – probabil se referă la meciul trecut, cu Poli Iași, nu la returul cu Dinamo) să plec. I-am spus să facem schimb, să plece el. De ce să plec eu? Mi-am făcut treaba până acum. Recunosc că în acest moment nu suntem într-un moment bun, însă nu putem promova.

Dacă terminăm în obiectiv, eu nu iau bonusul pentru că nu promovăm. Dar nu e problemă, nu îl vreau, dar eu mi-am făcut treaba. Repet, eu nu plec că zice Talpan, plec dacă vreau!

(N.r. – Dacă sună Florin Talpan după meci, îi răspundeți?) Nu, e blocat! L-am blocat! Nu accept să țipe la mine! Eu mi-am făcut treaba. Dacă e să plec, știu că mi-am făcut treaba. În altă parte a fost problema, nu la mine. Eu am găsit echipa în Liga 4. Am venit, mi-am făcut treaba. Și dacă termin pe locul 3, să rezolve locul de baraj, să joc. Anul trecut nu s-a putut.

Eu dau drumul la artificii, dar plec cu capul în pământ. E frustrare și la mine, dar sunt mai multe lucruri care nu sunt ok. Eu sunt singurul care stă de vorbă cu jucătorii, le spun, îi motivez, că facem, că dregem. Vreau să văd că rezolvă măcar barajul, iar eu plec dacă nu promovăm. Dacă nu rezolvă, să plece el!”, a spus Daniel Oprița la microfonul DigiSport, după Dinamo – Steaua 3-0.

Steaua a ajuns la cinci meciuri la rând fără victorie în play-off

După derby-ul cu Dinamo din turul play-off-ului, scor 2-0 în Ghencea, Steaua revenea pe locul 1 în clasament, cu 47 de puncte, cu un punct peste locul 2, Poli Iași, dar acum, în urma a cinci meciuri la rând fără victorie, este pe locul 2, cu 49 de puncte, la opt puncte de formația lui Leontin Grozavu, care va juca din vară în SuperLigă.

După returul cu Dinamo, scor 0-3, Steaua a ajuns la cinci meciuri la rând fără succes, perioadă în care a luat doar două puncte. A făcut 1-1 cu Unirea Dej și 1-1 cu SC Oțelul, dar a mai cedat și în duelurile cu Gloria Buzău, scor 0-1, și Poli Iași, scor 1-5.

În ultima rundă, Steaua joacă acasă cu Gloria Buzău, echipă încă în lupta pentru calificarea în barajul pentru promovare.

Foto: Alexandra Pandrea (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2023, 00:09 Liga 2
Pe aceeași temă