”U” Cluj plusează la capitolul achiziții din Liga 1 cu Ioan Filip, revenit la echipă după despărțirea cu scandal de Gaz Metan

Marius ANGHEL 15 Feb. 2022, 17:38 Liga 2
”U” Cluj plusează la capitolul achiziții din Liga 1 cu Ioan Filip, revenit la echipă după despărțirea cu scandal de Gaz Metan

Universitatea Cluj este una dintre echipele care profită de haosul financiar de la Gaz Metan Mediaș și a luat încă un jucător de la formația clasată pe locul 14 din 16 în Liga 2 după 26 de etape.

Ioan Filip s-a despărțit ieri, în ultima zi a perioadei de transferuri, de trupa din Mediaș, iar astăzi a semnat cu ”U” Cluj, revenind la formația pentru care a jucat în sezonul trecut și pe care o părăsea în vară pentru a se întoarce în Liga 1.

Ioan Filip s-a întors la ”U” Cluj

După Roberto Romeo, ”U” Cluj l-a adus în această iarnă de la Gaz Metan Mediaș și pe Ioan Filip. Mijlocașul originar din comuna bihoreană Criștioru de Jos a evoluat pentru Gaz Metan în 22 de meciuri în acest sezon de Liga 1, în 15 ca titular, a strâns 1416 minute și a marcat două goluri, cu Campionii FC Argeș (2-2) și CFR Cluj (1-2). A avut și două prezențe în Cupa României.

Jucătorul mergese la Mediaș în vara anului trecut, după ce s-a despărțit de ”U” Cluj, cu care ratase promovarea în Liga 1. Pentru clujeni a evoluat în 17 meciuri (1476 minute) în ediția trecută de Liga 2, pentru care a înscris tot două goluri, cu Unirea Slobozia (3-1) și Ripensia (1-2).

În cariera sa a mai jucat pentru FC Bihor, Oțelul, cu care a fost campion în 2011 și câștigător de Supercupa României, Petrolul, Viitorul, Debrecen (Ungaria) și Dinamo.

”FC Universitatea Cluj continuă seria transferurilor din această iarnă. Cel mai nou nume care se alătură lotului condus de Erik Lincar este Ioan Filip, mijlocaș ce revine la ”U” după jumătate de an în care a evoluat în Liga 1 la Gaz Metan Mediaș.

Începutul în fotbal

Mijlocașul defensiv bihorean a fost crescut de Centrul de Copii și Juniori de la Bihor Oradea, echipa pentru care a debutat în fotbalul mare în anul 2005.

Primul titlu de campion și jocuri în Champions League

Și-a petrecut patru ani la Oțelul Galați (96 de meciuri și 5 goluri), formație alături de care a atins cele mai mari performanțe ale carierei între 2010 și 2014, prin câștigarea titlului în Liga 1 și prin participarea în UEFA Champions League, într-o grupă din care au mai făcut parte Manchester United, Benfica Lisabona și FC Basel.

Noi provocări

A trecut în tabăra celor de la Petrolul Ploiești (28 de meciuri) la începutul sezonului 2014-2015, după care a fost transferat de Viitorul Constanța (43 de meciuri și un gol). Pentru echipa lui Gheorghe Hagi, acesta a fost om de bază în sezonul cuceririi titlul de campioană. El a fost atunci integralist în 23 de meciuri din sezonul regulat și în șapte jocuri din cele 10 etape de play-off.

După o experiență întinsă pe doi ani în Ungaria la Debrecen (51 de meciuri), acesta a fost transferat de cei de la Dinamo București (43 de meciuri și un gol). Pentru „câinii roșii” a fost titular în 27 de meciuri din sezonul recent încheiat.

Prima experiență la ”U”

La începutul sezonului 2020 – 2021, Ioan Filip semna cu ”U”. În acel an, mijlocașul central a fost unul dintre cei mai constanți jucători ai Universității, cu 19 meciuri, două goluri și două pase decisive.

Jumătate de an alături de Gaz Metan

Pe parcursul turului de campionat, Filip a îmbrăcat tricoul celor de la Gaz Metan Mediaș. A fost integralist în 14 dintre cele 23 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul medieșenilor. În această perioadă a marcat două goluri, cel mai recent în partida de sâmbătă, cu CFR Cluj.

Bine ai revenit, Ioan Filip! Mult succes aici, la ”U”!”, sună comunicatul clubului ”U” Cluj.

”U” Cluj și-a adus în această iarnă doar jucători din Liga 1, opt până acum

Ioan Filip a fost ofertat și de ”FC U” Craiova, clasată pe locul 13 în Liga 1, însă a preferat să se întoarcă la ”U” Cluj pentru a fi mai aproape de casă.

Tot de la Gaz Metan Mediaș, ”U” Cluj și-l dorește, din informațiile Liga2.ro, și pe Vlăduț Morar, și el devenit de ieri liber de contract. Și Morar a mai jucat pentru ”U” Cluj, pentru vechiul club, în două rânduri, 2011-2012 și 2014-2015.

Cu ”U” Cluj au mai semnat în această iarnă doar jucători de la cluburi din Liga 1: Roberto Romeo (ex Gaz Metan Mediaș), Florin Ilie (ex UTA), Martin Remacle (împrumutat de la FC Botoșani), Aurelian Păun (ex Academica Clinceni), Ely Fernandes (ex Farul), Paul Pîrvulescu (ex Academica Clinceni) și Romario Pires (ex Farul).

”U” Cluj ocupă locul 3 în Liga 2 după 16 etape, cu 33 de puncte, după Petrolul (42 puncte) și FC Hermannstadt (35 puncte), încă nu e calificată matematic în play-off și speră să reușească promovarea în Liga 1 după trei sezoane în care a ratat acest obiectiv.

În primul meci oficial din 2022, ”U” Cluj joacă pe teren propriu, cu Concordia Chiajna (locul 4, 32 puncte), în jurul datei de 26 februarie.

Foto: Universitatea Cluj și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/decizie-de-ultima-ora-in-cazul-lui-gaz-metan-medias-clubul-nu-a-intrat-in-insolventa-si-risca-o-noua-depunctare-exclusiv-19411892

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/drama-de-a-fi-fotbalist-la-gaz-metan-jucatori-plang-19411755

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/prosport-are-inregistrarea-bomba-a-sedintei-in-care-jucatorii-lui-gaz-metan-medias-au-cerut-sa-intre-in-greva-adevarata-imagine-a-haosului-din-fotbalul-romanesc-video-exclusiv-19411668

Marius ANGHEL 15 Feb. 2022, 17:38 Liga 2
Pe aceeași temă