A impresionat la Buzău, dar și pe Petrolul. Jucătorul care a fost cu naționala U18 a României la acțiunea din Serbia și e dorit la Ploiești

Marius ANGHEL 11 Jun. 2021, 14:31 Liga 2

”U” Cluj și Petrolul ar putea avea în noul sezon de Liga 2 cei doi fundași dreapta pe care naționala U18 a României i-a utilizat la ultima ei acțiune, dubla amicală disputată cu selecționata similară a Serbiei. Dacă clujenii au anunțat deja achiziționarea lui Marius Ciobanu-Vanghele (18 ani), ultima dată fost la Unirea Slobozia, prahovenii sunt în negocieri pentru a-l luat pe Sergiu Pîrvulescu (foto principal, în dreapta).

Sergiu Pîrvulescu are ofertă de la Petrolul și ar putea fi noul fundaș dreapta al echipei

Zilele trecute, noul antrenor al Petrolului, Nicolae Constantin, anunța la ProSport LIVE că pentru postul de fundaș dreapta își dorește să utilizeze în noul sezon un jucător ”under”, născut în 2003 sau mai târziu. Astfel, Ștefan Bărboianu iese din vederea sa, iar conducerea trebuie să ajungă la un acord privind rezilierea cu experimentatul jucător.

O variantă pentru acoperirea acestui post este Fabian Niță, un tânăr din pepiniera Petrolului care în sezonul trecut a fost împrumutat în Liga 3 la CSO Plopeni și care a fost în teste în ultimele amicale susținute de echipa ploieșteană înainte să se dea vacanța de vară. A fost utilizat în meciurile cu CS Tunari (scor 8-1) și CS Blejoi (scor 1-1) și pare să fi convins conducerea clubului ploieștean că merită să primească o șansă în noul sezon de Liga 2.

”Avem deja un copil al nostru, încercăm să mai aducem și altceva”, spunea Nae Constantin la ProSport LIVE.

”Altceva” poate fi Sergiu Pîrvulescu, un jucător originar din Brașov, care la data de 21 iulie împlinește 18 ani, aparține de echipa de Liga 3 Kids Tâmpa Brașov, însă care în sezonul recent încheiat a evoluat la SCM Gloria Buzău.

  • În sezonul recent încheiat, Petrolul a folosit ca fundaș dreapta jucătorii: Alberto Olaru (23 de ani), Ștefan Bărboianu (33 de ani) sau Bryan Mendoza (28 de ani), de acesta din urmă despărțindu-se în iarnă.

Pîrvulescu s-a remarcat la SCM Gloria Buzău, dar aparține de Kids Tâmpa

Ziarul Prahova scrie că Petrolul a așteptat revenirea lotului ”Under 18” al României din mini-turneul din Serbia, unde puștii născuți în anul 2003 au pierdut ambele meciuri cu selecționata țării vecine cu 1-0, pentru a-și continuare negocierile cu fundașul dreapta Sergiu Pîrvulescu.

Pîrvulescu a impresionat la echipa din Buzău, unde în sezonul recent încheiat a evoluat în 22 de meciuri (1900 minute), 21 ca titular și în care a fost înlocuit doar de două ori, și a înscris un gol, în victoria cu 3-0 din Crâng cu Aerostar.

Sursa citată anunță că Pîrvulescu ar urma să vină la Ploiești tot sub formă de împrumut, contra-cost, dar cu opțiune de cumpărare, anul viitor, dacă va confirma și în tricoul galben-albastru. Înțelegerea verbală există, doar obținerea semnăturii lipsind în acest moment.

Revenind la cele două amicale ale României U18 cu Serbia U18, Pîrvulescu a evoluat în primul test din minutul 60 și a intrat în locul lui Ciobanu, jucătorul achiziționat de ”U” Cluj. În al doilea joc, titular a fost Pîrvulescu, până în minutul 64, când în locul său a intrat Ciobanu.

Petrolul a făcut trei achiziții și și-a numit un nou staff tehnic

Până în acest moment, în perioada de pauză dintre sezoane, Petrolul i-a achiziționat și prezentat oficial pe Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni).

La nivel de staff, l-a numit antrenor principal pe Nicolae Constantin, ca antrenor secund pe Valentin Bădoi, antrenor cu portarii continuă Cătălin Grigore, iar preparatorul fizic a fost adus Carmel Bărbulescu.

În plus, gruparea ploieșteană și-a adus și un director sportiv, pe fostul fotbalist Claudiu Tudor.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/buhaescu-s-a-razgandit-barboianu-nu-mai-e-dorit-nicolae-constantin-detalii-despre-lotul-petrolului-nucleul-de-baza-il-avem-format-unde-crede-ca-s-a-gresit-in-sezoanele-trecute-19188595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-si-a-completat-stafful-tehnic-ultimii-doi-sositi-in-echipa-lui-nicolae-constantin-19188648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-cincea-achizitie-a-universitatii-cluj-un-jucator-under-care-a-contribuit-din-plin-la-mentinerea-unirii-slobozia-in-liga-2-mama-sa-i-a-povestit-despre-sepcile-rosii-19188716

Marius ANGHEL 11 Jun. 2021, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă