Relu Stoian a lăsat Gloria Buzău pentru SC Oțelul. Coincidență stranie: ultimul joc al său la buzoieni a fost la Galați, într-un meci în care gafa sa a decis rezultatul final. Apoi, din integralist, nu a mai prins lotul

Marius ANGHEL 07 Jun. 2023, 20:53 Liga 2
Relu Stoian a lăsat Gloria Buzău pentru SC Oțelul. Coincidență stranie: ultimul joc al său la buzoieni a fost la Galați, într-un meci în care gafa sa a decis rezultatul final. Apoi, din integralist, nu a mai prins lotul

SC Oțelul Galați a bifat a doua achiziție pentru SuperLigă și este una la fel de interesantă ca prima. În echipa lui Dorinel Munteanu ajunge tot un rival avut în sezonul regular și mai apoi în play-off-ul Ligii 2.

După Alexandru Pop (23 de ani), atacant luat de la Unirea Dej, cu gălățenii a semnat și Relu Stoian (27 de ani), portar de la Gloria Buzău. Achiziția a fost prezentată astăzi, 7 iunie.

Pop și Stoian au jucat ultimul lor meci pentru fosta echipă chiar la… Galați. Iar amândoi au pierdut cu scorul de 0-1.

Ultimul meci jucat de Relu Stoian la Gloria Buzău a fost chiar cu SC Oțelul Galați, în care a gafat!

Dacă în cazul lui Pop și a Unirii Dej, ultimul lor joc din play-off s-a nimerit să aibă loc în orașul de la Dunărea, iar atacantul nu a lipsit de pe teren în partida în care SC Oțelul avea nevoie de victorie pentru a nu sta la mâna rezultatului de la Iași pentru a promova direct, pe care a și obținut-o, la Stoian situația este un pic diferită.

Experimentatul portar, titular în primele 23 de meciuri ale acestui sezon de Liga 2, și-a pierdut locul în echipă fix după jocul tur din play-off cu SC Oțelul Galați. În acea partidă, Gloria Buzău a pierdut cu scorul de 0-1 după ce SC Oțelul a marcat în minutul 3 prin Octavian Ursu, care a profitat de o gafă a lui… Relu Stoian, surprins prea în față la o minge trimisă în careu.

Trebuie spus că Stoian a tot gafat în ultimul timp și înaintea jocului de la Galați, iar, probabil, aceasta a fost bomboana de pe colivă. Nu a mai prins lotul în următoarele șase meciuri, adică ultimele din play-off, titular de atunci fiind basarabeanul Denis Rusu, iar rezervă fiind Dragoș Horeboiu. Stoian a reapărut în lot în cele două jocuri de baraj de promovare în SuperLigă cu UTA, în care a fost rezerva lui Rusu.

Acum, la finalul sezonului, Stoian merge la SC Oțelul Galați!

Relu Stoian, în prim-plan, neclar, pe jos, după gafa care a comis-o și golul încasat din partea lui Octavian Ursu. 1-0 s-a terminat acel joc, iar Stoian nu a mai prins apoi lotul Gloriei Buzău în restul play-off-ului.

Stoian, contract pe un sezon cu SC Oțelul

Originar din Voluntari, Stoian evolua la echipa din Buzău, indiferent de numele pe care l-a purtat în ultimii ani în care a avut mai multe schimbări, din vara anului 2019, când venea de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Portarul a fost la al patrulea sezon în tricoul echipei din Buzău, acum având cele mai multe apariții, 23 din 29 în campionat. În primul a avut 13, apoi 20, iar în sezonul trecut a avut 22.

În cariera sa a mai evoluat pentru Honved (Ungaria), ACS Berceni, Juventus București și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Cu trupa din Colentina a primovat în 2017 și în prima ligă a evoluat pentru aceasta în 12 jocuri. Pentru Honved nu a jucat, iar la Sepsi a fost rezervă în campionat și a prins un meci în Cupa României.

De la Buzău la SC Oțelul a ajuns în postura de liber de contract.

”Clubul nostru și goalkeeper-ul ce a apărat constant în liga secundă în ultimele sezoane au semnat un angajament valabil pe un sezon. Venit de la FC Buzău, formație pentru care a apărat în 23 de meciuri în ultimul sezon al Ligii 2, Stoian, în vârstă de 27 de ani, nu este la prima experiență în Superligă. În sezonul 2017-2018, el a apărat poarta celor de la Daco Getica București (n.r. – când a jucat Stoian la această echipă se numea Juventus București), în 12 partide disputate în primul eșalon.

De asemenea, Stoian a strâns peste 120 de meciuri în Liga 2, el evoluând în cariera sa pentru ACS Berceni, Daco Getica București și FC Buzău. În 2017, noul goalkeeper al Oțelului a fost component al echipei naționale U21 a României.

Bine ai venit și mult succes, Relu Stoian!”, sună comunicatul clubului SC Oțelul despre achiziționarea lui Relu Stoian.

Stoian, favorit în acest moment să fie titular la SC Oțelul, dacă nu va fi adus încă un portar

La reunirea echipei gălățene, desfășurată luni, Dorinel Munteanu a avut la dispoziție doi portari, pe Rareș Pop (24 de ani), utilizat în 6 meciuri în Liga 2, și pe Darius Paharnicu (18 ani), care încă nu a debutat.

Portarul titular din acest sezon, utilizat în 24 de partide, Cosmin Dur-Bozoancă (25 de ani), a absentat, el suferind de curând o intervenție chirurgicală la unul dintre umeri și va fi indisponibil o perioadă.

În cazul în care SC Oțelul nu-și va mai aduce și alt portar, atunci Relu Stoian este favoritul la postul de titular între buturile gălățenilor.

Foto: SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 07 Jun. 2023, 20:53 Liga 2
Pe aceeași temă