10 la Turris, 10 la Concordia! Erik Lincar s-a despărțit și de echipa din Chiajna. „Am rămas interzis. Nu știu de ce pleacă”

Concordia Chiajna își propunea să revină rapid în Liga 1 după retrogradarea din vară, însă va fi nevoită să mai aștepte cel puțin încă un sezon pentru a face acest lucru. Echipa ilfoveană a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe loc retrogradabil, 16, iar noul an îl va începe cu un nou antrenor pe bancă. Erik Lincar (41 de ani) n-a reușit să redreseze Concordia în cele zece meciuri în care a antrenat-o după ce l-a înlocuit pe Laurențiu Diniță, așa că a ales să plece și de la echipa ilfoveană, după ce în primele zece etape ale sezonului a condus Turris Oltul.

Imediat după despărțirea de Turris Oltul, echipă pe care a promovat-o din Liga 3 și a făcut-o lider în Liga 2, Erik Lincar a semnat cu Concordia Chiajna, formație cu ambiții mari, însă clasată mult mai jos în clasament decât teleormănenii. Orădeanul prelua trupa ilfoveană când era pe locul 11, după ce aceasta își încetase contractul cu Laurențiu Diniță.

Cristian Tănase, despre despărțirea de Erik Lincar: „A fost decizia exclusivă a lui Lincar și a staffului său”

Lincar a condus Concordia în zece meciuri și a avut rezultate modeste. Clasarea la final de an, de primă parte a sezonului, pe loc retrogradabil l-a determinat pe Erik Lincar să plece și de la Chiajna.

„A fost decizia exclusivă a lui Lincar și a staffului său. M-au anunțat după ultimul meci că vor să plece și am rămas interzis. Am încercat patru zile să îl fac să se răzgândească, nu știu de ce pleacă, eu i-am îndeplinit toate cererile. O să avem săptămâna viitoare, înainte de Anul Nou, o ședință la club pentru a numi un nou antrenor”, a spus președintele Cristian Tănase la DigiSport, care l-ar fi dorit în continuare ca antrenor pe Erik Lincar.

În ultimele cinci etape din 2019, Concordia Chiajna nu a câștigat și a obținut doar două puncte, rezultate care au dus echipa pe locul 16 la finalul primei părți a sezonului, ultima poziție retrogradabilă. Ilfovenii au 21 de puncte strânse în 20 de meciuri, cu un punct mai puțin decât FK Csikszereda, echipa situată imediat mai sus, pe loc care asigură menținerea în Liga 2.

Concordia Chiajna cu Erik Lincar antrenor principal a înregistrat trei victorii (1-0 cu Dunărea Călărași, 1-0 cu FK Csikszereda și 2-0 cu Sportul Snagov), două egaluri (1-1 cu CS Mioveni și 0-0 cu Pandurii) și cinci înfrângeri (0-3 cu Petrolul, 1-2 cu Ripensia, 1-2 cu „U” Cluj, 0-1 cu UTA și 1-3 cu Rapid).

Concordia Chiajna e a treia echipă din Liga 2 care își schimbă antrenorul în pauza de iarnă, după Petrolul (Costel Enache în locul lui Flavius Stoican) și Turris Oltul (s-a despărțit de Marius Baciu). Și Sportul Snagov își caută un nou antrenor, după ce interimarul Răzvan Ciodar a condus echipa în ultimele două runde din 2019.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă