EXCLUSIV | S-a încheiat şedinţa TAS în cazul CFR. Comisia a anunţat când vine verdictul. Consecinţele deciziei pentru Liga 1

19 mai 2015 31597 afişări Liga 1
EXCLUSIV | S-a încheiat şedinţa TAS în cazul CFR. Comisia a anunţat când vine verdictul. Consecinţele deciziei pentru Liga 1

UPDATE 16:40: În urmă cu puţine minute s-a încheiat audierea părţilor implicate în recursul depus de CFR Cluj împotriva depunctării dictată de Comisiile Federaţiei. Avocaţii clubului clujean şi ai Federaţiei Române de Fotbal şi-au susţinut cauza, iar verdictul a rămas în pronunţare până vineri, când va fi comunicată decizia TAS.


CFR la judecata supremă de la TAS. Ce susţin clujenii şi ce susţin oficialii FRF

Astăzi va fi ziua hotărâtoare pentru viitorul CFR-ului. O zi poate mai importantă decât cele în care s-au câştigat trofee. Într-o sală de judecată de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la TAS, un judecător îi va asculta pe avocaţii CFR-ului şi ai FRF-ului, în cazul apelului făcut de echipa clujeană, drept urmare a depunctării cu 24 de puncte. Fiecare dintre cele două părţi îşi vor susţine cauza. Mai mult, Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei vor fi şi ei chestionaţi, prin teleconferinţă, de judecătorul TAS.

FRF vrea depunctare

În ceea ce-i priveşte pe avocaţii Federaţiei, aceştia vor susţine faptul că atât Comisia de Disciplină, cât şi Comisia de Recurs au avut dreptate când au penalizat echipa clujeană cu 24 de puncte, ca urmare a pierderii litigiilor cu fotbaliştii Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei. Toţi aceştia s-au plâns la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor de neachitarea salariilor restante şi au primit câştig de cauză.

Oficialii CFR: ”Vom recupera punctele”

De cealaltă parte, CFR susţine că măsura disciplinară nu trebuia luată, pentru că în ziua în care Comisia de Disciplină a penalizat CFR-ului, a fost deschisă procedura de insolvenţă. “Sunt aproape sigur că vom recupera punctele. Au fost mai multe nereguli la Comisie. Este o decizie fără precedent. În plus, Comisia de Disciplină a suspendat celelalte litigii, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă. Suntem în afara oricărei discuţii juridice”, a spus administratorul judiciar al CFR-ului, Răzvan Zăvăleanu, în Prosport. Pe lângă acest argument, clujenii vor invoca şi lipsa de interes a jucătorilor în cauză. “Interesul lor ar trebui să fie ca clubul să termine cât mai sus în clasament, să ia cât mai mulţi bani din drepturile tv şi să le poate plăti salariile”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Lovitură de 2,7 milioane sau retrogradare

După înfăţişarea de astăzi, decizia poate veni în orice moment, în termen de o săptămână. Este însă puţin probabil ca răspunsul TAS să fie dat mai repede de vineri. Decizia de la Laussane va afecta nu doar clubul clujean, dar şi întreg clasamentul Ligii I. În cazul în care îşi primeşte cele 24 de puncte înapoi, CFR ar acumula 54 de puncte şi ar urca pe locul 3. Dacă ar rămâne pe această poziţie, CFR nu doar că ar scăpa de retrogradare, dar ar încasa şi 2,7 milioane de euro din drepturile tv. Asta ar ajuta atât la plata datoriilor şi ieşirea mai rapidă din insolvenţă, dar şi în cazul negocierii prelungirii contractelor, cu majoritatea jucătorilor.

Cel mai negru scenariu pentru CFR ar fi ca TAS să păstreze decizia, situaţie în care echipa clujeană va retrograda în liga secundă. Acest lucru ar face ca aproape toţi jucătorii să plece, iar planul de reorganizare ar fi greu de respectat. Decizia va avea efect şi în lupta pentru evitarea retrogradării, unde locul 12 va deveni retrogradabil, dacă echipa clujeană îşi recapată punctele.

De la retrogradare, direct în Europa League - Cum va arăta clasamentul dacă CFR Cluj primeşte înapoi cele 24 de puncte

1. ASA Târgu Mureş - 68 pct.
2.Steaua - 67
3. CFR Cluj - 54

4. Petrolul Ploieşti - 52
5. Astra Giurgiu - 51
6. CS U Craiova - 50

....
12. Concordia Chiajna - 38
13. Gaz Metan Mediaş - 35
14. Rapid - 33
15. U Cluj - 32
16. FC Braşov - 32
17. Oţelul Galaţi - 26
18. Ceahlăul - 24

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.