UPDATE – U Cluj nu pierde meciul cu Concordia la „masa verde”. Corona a achitat datoria către Oțelul Larissa și e la un pas de a scapa de excludere

UPDATE -  U Cluj nu pierde meciul cu Concordia la
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ziua de miercuri, 14 mai, se anunță a fi una decisivă pentru echipele românești. Comisia de Disciplină din cadrul FRF judecă trei cazuri importante din Liga I și a căror deznodăminte pot schimba complet clasamentul, cu doar două etape înainte de finalul sezonului.
  • Concret, în ședința de astăzi de la Comisie intră în discuție cazurile FC Vaslui, Corona Brașov și Universitatea Cluj.

UPDATE 15:45 Cazul Coronei a fost judecat, iar sentința este în pronunțare. Brașovenii au șanse mari să scape de excluderea din campionat și asta datorită faptului că au adus în fața Comisiei ordinele de plată conform cărora au achitat datoria de 19.200 de euro către Oțelul Larissa.

Bogdan Filcea, juristul clubului Oțelul Larrisa, susține că verdictul final urmează să fie dat în cursul zilei de vineri, așteptându-se confirmarea plății din partea ANAF Mizil: „Plata ar fi fost făcută direct către ANAF Mizil, urmează să facem acum o adresă către această instituție pentru a avea confirmarea stingerii litigiului, că Oțelul Larissa nu mai are de plată suma respectivă, reprezentând TVA-ul”.

UPDATE 15:00: Comisia de Disciplină a dat câștig de cauză Universității Cluj. Ardelenii nu vor pierde meciul cu Concordia Chiajna la „masa verde”, din cauza jucătorului Marius Martac. Chiajna are dreptul să facă contestație în 3 zile la Comisia de Recurs, cea care le-a dat dreptate. Doar că de data asta U Cluj va cere ca toți membrii Comisiei să se recuze.

La ieșirea din sala de judecată, oficialii clujeni au dat de înțeles că verdictul Comisiei de Recurs, acela ca „U” să piardă meciul, a fost dat pentru că ar exista legături între șeful Comisiei, Dorin Silviu Sabău și oficialii Concordiei. Mai precis, ardelenii spun că într-un apartament deținut de Sabău, ar sta cu chirie câțiva jucători de la Concordia Chiajna.

Asta ar însemna că există un conflict de interese în cazul lui Dorin Sabău, lucru semnalat de oficialii clujeni. „Nu e normal ca Wellington și Bambara, doi dintre fotbaliștii echipei Concordia Chiajna, să locuiască în apartamente închiriate de la Dorin Sabău. Normal ar fi ca președintele Comisiei de Recurs să se recuze, să se retragă de la judecarea acestui caz”, a spus Vlad Munteanu președintele Universității. Mai mult, noul Cod Penal incriminează conflictul de interese, prin articolul 301, aliniatul 1, chiar și în cazul comisiilor de judecată sportive, iar Dorin Sabău ar putea să răspundă penal pentru acțiunea sa. Conform oficialilor ardeleni, această problemă a fost deja semnalată președintelui FRF, Răzvan Burleanu.


FC Vaslui riscă neprogramarea la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamț, de sâmbătă și asta din cauza faptului că cei din conducere nu au achitat baremul observatorului de joc, Marin Petrache, de la partida FC Vaslui – Oțelul 1-4. Moldovenii trebuiau să plătească, în cel mult 30 de minute de la fluierul final al jocului, suma de 1.700 de lei și cum banii nu au fost achitați, observatorul a consemnat acest fapt în raportul de joc. „S-a consemnat totul în raportul pe care l-am întocmit, iar miercuri, la Comisia de Disciplină, veți afla și rezultatul”, a spus Petrache. Conform Regulamentului Disciplinar, neplata baremurilor cuvenite arbitrilor și observatorilor în termenul regulamentar, a altor cheltuieli și a penalităților, se sancționează cu neprogramarea echipei respective la jocurile oficiale următoare până la achitarea acestora.  Cum la FC Vaslui și o penalitate de 700 de lei pentru un cartonaș galben este imposibil de achitat, rămâne de văzut dacă moldovenii vor reuși să acopere această datorie către LPF. Același regulament mai spune că, dacă o echipă nu este programată la două meciuri consecutive, urmează excluderea din campionat, iar toate meciurile din retur vor fi pierdute cu 3-0 la „masa verde”.

Corona poate fi exclusă astăzi

Corona Brașov este la un pas de a fi exclusă din campionat. Brașovenii au fost depunctați de două ori până acum, cu opt puncte,  pentru litigiul cu Oțelul Larissa. Gruparea prahoveană din liga a șasea a avut câștig de cauză la comisiile FRF după o lungă perioadă de tergiversare a cazului transferurilor jucătorilor Marius Martac și George Ștefan. Cei de la Corona trebuiau să facă dovada plății TVA-ului în valoare de 19.200 de euro până astăzi, în caz contrar, pe baza Regulamentului Disciplinar, după cele două depunctări, urmează excluderea. Dacă se va întâmpla acest lucru, punctele obținute de ardeleni în retur vor fi repartizate adversarelor care nu au reușit să se impună în fața brașovenilor. Situația a fost semnalată și de directorul general al Oțelului, Narcis Răducan. Printre echipele care vor primi puncte de la Corona se numără și ACS Poli Timișoara și Săgeata Năvodari, formații aflate în luptă directă cu Oțelul și care au remizat identic, 0-0, în meciurile cu Corona.

„Am informații că săptămâna viitoare se are în plan excluderea Coronei Brașov din campionat, iar punctele echipelor care au pierdut cu ei să le fie returnate. Asta va declanșa un scandal imens. Este imoral ca acest lucru să se întâmple și mai ales cu o săptămână înaintea finalului de sezon. Rog juriștii care se ocupă de acest caz să aibă grijă, pentru că există o chichiță în regulament. Termenul este de 90 de zile pentru rezolvarea problemei din cazul Martac. Dacă se va termina sezonul, măsura nu se va mai aplica. Se va lăsa cu procese dacă se va ajunge la excluderea Coronei. Ne vom adresa TAS. Vrem ca rezultatele să rămână cele din teren”, spunea Narcis Răducan în cursul săptămânii trecute.

-1 punct, Universitatea, +2 puncte, Concordia

Universitatea Cluj află tot miercuri dacă prima sentință a FRF, aceea de a pierde meciul cu Concordia Chiajna la „masa verde”, rămâne valabilă. Clujenii au contestat prima decizie, iar astăzi vor ști dacă pierd un punct după întâlnirea cu ilfovenii. FRF a dat dreptate Concordiei Chiajna, care a contestat dreptul de joc al lui Martac, în meciul direct. Pe teren, cele două formații remizaseră, scor 1-1. Fotbalistul a fost transferat temporar de Oțelul Larisa la Corona Brașov pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014, dar acesta și-a încheiat contractul cu brașovenii înainte de expirarea termenului pentru transferul temporar și a semnat cu Universitatea Cluj. Președintele CA al Concordiei, Mircea Minea, susține că decizia rămâne aceeași și că ardelenii vor pierde meciul cu 3-0. „Universitatea Cluj va fi depunctată  pentru că au folosit un jucător pe fals. Comunicatul a venit și urmează să fie dat publicității.” Președintele Universității Cluj, Vlad Munteanu a comentat pentru ProSport declarația lui Minea: „Probabil e un mod de a pune presiune pe Comisia de Disciplină. Dar nu e decât un mod inutil și de prost gust. Mă îndoiesc că membrii Comisiei și-ar fi permis să emită un comunicat înainte de ședință. Suntem siguri că vom câștiga, avem toată dreptatea de partea noastră.”

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen