VIDEO | Remember: Fix acum 11 ani, Dinamo câştiga în Ghencea şi punea capăt unei "secete" ce dura dinainte de Revoluţie

7 apr 2018 3291 afişări Liga 1
VIDEO | Remember: Fix acum 11 ani, Dinamo câştiga în Ghencea şi punea capăt unei "secete" ce dura dinainte de Revoluţie
Azi, 7 aprilie 2018, se împlinesc fix 11 ani de când Dinamo a învins în Ghencea. Meciul din 7 aprilie 2007, de Învierea Domnului, rămâne unul de referinţă în istoria campionatului. Nu doar prin prisma scorului, 4-2 pentru "câini", ci şi prin  faptul că roş-albii nu mai câştigaseră în Ghencea, în campionat, din septembrie 1989. Adică, dinainte de Revoluţie.
 
Arc peste timp. 9 septembrie 1989, două luni înainte de Revoluţie. Mateuţ, Timofte şi Zamfir perforau poarta roş-albastră. Dinamoviştii sărbătoreau un 3-0 pe terenul steliştilor. Avea să fie ultima pentru următorii 18 ani. Dar, de Înviere, 7 aprilie 2007, divinitatea a fost de partea lor. 
 
Rednic pe o bancă, Olăroiu de partea opusă. Fiecare a aruncat ce avea mai bun în luptă. "Puriul" a mizat pe Lobonţ - Blay, Moţi, R.Ştefan, Pulhac - Ad.Cristea, Mărgăritescu, Fernandez, C.Munteanu - Niculescu, Dănciulescu, iar "Oli" i-a ales pe Andrey - Nicoliţă, Rădoi, Baciu, P. Marin - Paraschiv, Lovin, Boştină - Elton - Thereau, Badea.
 
Primul a avut câştig de cauză şi a intrat încă o dată în istoria clubului din "Ştefan cel Mare", la fel ca Munteanu, Dănciulescu şi Niculescu. Ei au punctat. Cătălin Munteanu a fost primul, şut de la 20 de metri în vinclul porţii lui Andrey. Danciu a continuat show-ul şi din foarfecă a dus scorul la 2-0. Jumătatea lui, N-ul din N&D, s-a folosit de procedeul preferat, lovitura liberă, şi a "dereglat" tabela din Ghencea. S-a "sunat" pauza. S-au făcut schimbări. Imediat, Vali Badea a marcat şi speranţele au renăscut pentru gazde, dar cel poreclit "Clau-gol" a mai punctat o dată. 4-1 pentru "câini". Pe final, Thereau, în prelungiri, a stabilit scorul final. Steaua - Dinamo, 2-4, şi istoria s-a scris.
 
Dinamo a încheiat sezonul pe primul loc, 77 de puncte, iar Steaua a terminat pe poziţia secundă, 71 de puncte.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.