Valentine's Costache. Puştiul de 17 ani înscrie la primul meci ca titular şi aduce victoria în Dinamo - FC Botoşani 1-0

14 feb 2016 12151 afişări Comentează şi tu Liga 1
Valentine's Costache. Puştiul de 17 ani înscrie la primul meci ca titular şi aduce victoria în Dinamo - FC Botoşani 1-0
foto: Alexandru Dobre / Mediafax
  • Valentin Costache (17 ani) înscrie golul victoriei la primul meci în care joacă titular pentru Dinamo
  • FC Botoşani a început mai bine meciul, a ratat prin Matulevicius, Martinus şi Hadnagy, însă după golul bucureştenilor echipa lui Pustai s-a tăiat

Dacă pe nemţi nu trebuie să îi consideri învinşi până nu te-ai urcat în autocar, pe Rednic nu trebuie să-l compătimeşti până nu se termină meciul. Chiar dacă nu are patru nume tari, Anton, Nedelcearu, Filip şi Lazăr, chiar dacă i-a pierdut pe Gavrilă şi pe Matei, chiar dacă trimite în primul ”11” doi necunoscuţi, pe Olteanu şi pe Costache. Pentru că Mircea Rednic are ceea ce antrenorilor din Liga 1 le lipseşte de ani buni, anume calitate care îi face pe alţii să îl caracterizeze drept ”vulpoi bătrân”.

FC Botoşani începe de parcă meciul se joacă în Moldova. Profită de un mijloc caraghios al lui Dinamo şi ţine jocul sus, acolo unde Matulevicius, Martinus şi mai apoi Hadnagy nu au inspiraţie la finalizare. Dar ocaziile se strâng, iar în primele 20 minute Dinamo nu iese cu folos din propria jumătate. Atunci când iese o face pe contraaac. Singurul care mişcă e Puljic, în timp ce Dorin Rotariu e precum Prison Break, devine mai slab cu fiecare sezon ce trece. Costache, un alt dinamovist care începe slab, se face remarcat în minutul 27 atunci când împinge mingea în poartă din şase metri după o schemă precisă pe traseul Ekeng - Puljic. Tip româneşte, moldovenii sunt vraişte după golul neaşteptat. Nu mai ajung în preajma porţii lui Cerniauskas, pierd şi KO-ul pe care îl administraseră mijlocului dinamovist şi aleg să se pună pe două linii în faţa careului propriu. 


Bucuria greu de ţinut sub control afişată de Valentin Costache după primul său gol în Liga 1. Foto: Alexandru Dobre / Mediafax


Debut deloc interesant al feroezului Bartalsstovu

Cristi Pustai întârzie începerea reprizei secunde din pricina greutăţii cu care traversează gazonul pentru a ajunge la banca de rezerve. Moldovenii lui încep la fel de bine şi partea a doua, copie la indigo a ceea ce s-a întâmplat în startul meciului. Martinus îl lansează ca-n FIFA 16 pe Dimitrov, fundaşul centrează în faţa porţii de pe dreapta, însă minge trece agonizant prin faţa unui Matulevicius mult prea puţin mobil pentru a ajunge la punctul de contact. Totuşi, diferenţa e dată de faptul că după pauză Ekeng şi Palic şi-au omogenizat jocul, iar benzile funcţionează mai bine. Pe teren intră şi feroezul Bartalsstovu, însă atenţia pentru proaspătul transfer dispare după primele lufturi şi mingi centrate în primul fundaş. Finalul nu aduce emoţii, Dinamo controlează degajat precum boxerul care ştie că are avantaj la puncte şi nu mai poate pierde. Rotariu, Gnohere şi feroezul fac pressing sus, iar moldovenii se pierd cu firea când Cerniauskas bâlbâie de trei ori o minge simplă în propriul careu.

Dinamo reuşeşte să câştige un meci pe care toată lumea credea că îl va pierde, iar felul în care Mircea Rednic a reuşit să gestioneze o situaţie de criză - cu multe absenţe şi cu multe noutăţi - este de natură să îi facă pe ceilalţi antrenori care se bat la titlu să îşi facă griji serioase. 

Dinamo - FC Botoşani 1-0 (1-0)

Marcator: V. Costache 27

Dinamo: Cerniauskas - Hanca, Puljic, Mevlja, Olteanu - Ekeng, Palic - D. Rotariu, Batin (Marc 68) , V. Costache (Bartalsstovu 56) - Gnohere (Essombe 71)

FC Botoşani: Pleşca – Dimitrov, Ngadeu, G. Miron, Popovici – Cabrera (Carrallero 70), Vaşvari, Bordeianu (Casado 78), Martinus – Hadnagy (P. Ivanovici 70), Matulevicius

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.