"Valentin i-a ajutat foarte mult. E drept! Şi noi aveam un 'Valentin', pe Postelnicu". Citeşte marţi, pe www.prosport.ro, un interviu de colecţie un dinamovist iubit la infinit de fani. Campania România, te vreau...!

26 nov 2018 2417 afişări Liga 1
"Valentin i-a ajutat foarte mult. E drept! Şi noi aveam un 'Valentin', pe Postelnicu". Citeşte marţi, pe www.prosport.ro, un interviu de colecţie un dinamovist iubit la infinit de fani. Campania România, te vreau...!

În prima zi a campaniei România, te vreau...!, ProSport îţi propune marţi un interviu de colecţie cu unul dintre cei mai respectaţi fotbalişti ai lui Dinamo din anii '80. O perioadă în care fotbalul se mânca pe pâine în România, iar greii sistemului politic râdeau pe sub mustăţi că se apropie un derby Dinamo - Steaua.

De ce crezi că Dinamo a fost în umbra Stelei de la mijlocul anilor 80?

Lor le-a ieşit, reuşind să-şi facă echipa aia foarte bună. Şi noi eram buni, dar dacă ei erau mai tari, ce să le facem? Cu toate că imediat după ce au luat Cupa Campionilor, în aceeaşi lună mai, i-am bătut de două ori la rând, mai întâi în finala Cupei şi apoi în campionat. Valentin i-a ajutat foarte mult. E drept şi noi aveam un „Valentin”, pe Postelnicu, dar nu-l ştiam noi.

CITEŞTE MARŢI, pe www.prosport.ro, prima parte a unui interviu de colecţie care îţi arată realitatea din România în anii'80


100 de ani de România înseamnă şi mulţimea de fronturi pe care sportivii noştri au luptat valorificându-şi talentul şi orele de muncă.

Centenarul reprezintă şi momentul în care cei mai bătrâni îşi amintesc cum pe Stadionul Republicii din Bucureşti marea Iolanda Balaş-Soter ridica ştacheta la lumina farurilor maşinilor de pompieri.

Au fost ani în care rivalii noştri le sorbeau fiecare răsuflare antrenorilor români şi îi priveau pe ai noştri campioni cu uimire şi respect. Dar au urmat şi anii în care, din cauza unui sistem bolnav, i-am pierdut pe specialişti, plecaţi, fiecare, în căutarea unui trai mai bun.

Legaţi prin mii de fire de ţară, campioni cu tricolorul pe umeri au hotărât să privească de la mii de kilometri distanţă aurul olimpic al Constantinei Diţă, făurirea unor stadioane moderne în România sau au asistat uluiţi la prăbuşirea unor discipline sau la tergiversarea lucrărilor pentru o Polivalentă în Bucureşti.

Golul lui Hagi în poarta lui Cordoba, chipul desfigurat al lui Doroftei după meciul cu Balbi, privirea Andreei Răducan de la Sydney sau sprintul lui Ilie Bărbulescu spre trofeul de la Sevilla sunt doar câteva dintre imaginile care v-au invadat mintea.

ProSport îşi propune de marţi, timp de două săptămâni, să scoată în evidenţă câteva întâmplări ale oamenilor care ne-au încântat prin ceea ce au făcut.

ProSport vrea să aducă în prim-plan şi câteva probleme la nivel de sport ale unui sistem care prin anii 80 dădea lumii zei care răpuneau naţiuni superioare din punct de vedere financiar.

ProSport va scoate în relief şi numele străinilor care s-au îndrăgostit de România şi n-ar mai pleca de aici pentru nicio comoară din lume.

Totodată, ProSport vă lansează şi câteva întrebări:

  • Care credeţi că este momentul suprem de glorie sportivă al României Centenare?*
  • Dar clipa absolută de emoţie din ultimii o sută de ani?
  • De ce unic eveniment sportiv şi unic sportiv îşi vor aminti românii de peste următorii 100 de ani?
  • În ce perioadă sportivă a României ţi-ar fi plăcut să trăieşti şi să performezi?
  • Va câştiga România un campionat mondial de fotbal în următorul secol?
  • La ce alte sporturi crezi că se va impune România la nivel mondial în următorii 100 de ani?
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.