UTA își ia portar ”under” tot de la Ripensia. Haralambie Mociu a început antrenamentele cu prim-divizionara arădeană

Călin MNERIE 05 Jan. 2021, 12:30 Liga 2

După despărțirea de Horațiu Moldovan (22 de ani), care nu a mai acceptat statutul celui de-al treilea portar din lot, UTA s-a orientat spre un alt goalkeeper sub vârstă. Întâmplarea face ca tot Ripensia Timișoara, formație de la care a fost luat Moldovan în vară, să fie cea care le-a dat arădenilor un fotbalist între buturi, pe Haralambie Mociu (19 ani).

Născut la data de 2 august 2001, fotbalistul e un produs al Academiei Hagi, sosit la formația timișoreană în vara lui 2019 de la CS Medgidia. A fost împrumutat și la Foresta Suceava (Liga 3), în prima parte a acestui an, însă nu a jucat deloc din moment ce fotbalul a fost înghețat în contextul pandemiei de coronavirus.

În stagiunea de toamnă a Ligii 2, Mociu (foto, cu numărul 12) a fost rezerva lui Ștefan Dobre la Ripensia, un alt portar tânăr, de doar 19 ani. Pentru roș-galbeni a apucat să joace în cinci meciuri în sezonul 2019/2020 al eșalonului secund.

Haralambie Mociu s-a alăturat deja lotului echipei UTA

La această oră, Haralambie Mociu participă la primul său antrenament sub comanda lui Gabi Vasiliu, tehnicianul cu portarii al „Bătrânei Doamne”.

„Într-adevăr, Mociu este de astăzi la Arad, dar încă nu am defintivat mutarea sa la UTA”, a confirmat Dumitru Mihu, președintele-finanțator al clubului Ripensia.

Ca și Horațiu Moldovan, Haralambie Mociu este impresariat de Bogdan Apostu, așa că nu ar trebui să existe probleme pentru realizarea unei noi mutări pe axa Ripensia – UTA.

  • UTA îi mai are ca portari pe Florin Iacob (27 de ani) și Dragoș Balauru (31 de ani).

Cât o privește pe Ripensia, aceasta rămâne fără doi portari pe care i-a avut în lot în prima parte a sezonului. Pe lângă Mociu, timișorenii s-au despărțit la finalul anului trecut de George Păduraru (25 de ani – nr. 99). În lot mai sunt Ștefan Dobre (19 ani – nr. 1) și Valentin Velcea (16 ani – în roșu).

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cantonament-la-buzias-si-noua-jocuri-de-verificare-pentru-ripensia-clubul-si-a-stabilit-programul-de-pregatire-pentru-iarna-19163180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-plecare-de-la-ripensia-portarul-george-paduraru-a-parasit-clubul-a-fost-un-exemplu-de-seriozitate-si-profesionalism-19162758

Călin MNERIE 05 Jan. 2021, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă