Unde s-au dus banii de la Oţelul? Actuala conducere: "Am preluat clubul cu datorii de 3,8 milioane de euro". Fostul preşedinte, Marius Stan: "Eu l-am lăsat cu 7 milioane în conturi"

9 mai 2014 6116 afişări Liga 1
Unde s-au dus banii de la Oţelul? Actuala conducere: "Am preluat clubul cu datorii de 3,8 milioane de euro". Fostul preşedinte, Marius Stan: "Eu l-am lăsat cu 7 milioane în conturi"

Situaţia financiară a Oţelului a ridicat multe semne de întrebare în ultimii ani, după ce formaţia de la malul Dunării a câştigat campionatul şi a participat în grupele Ligii Campionilor. Trupa gălăţeană a fost preluată în toamna lui 2012 de către The Nova Group, companie controlată de omul de afaceri Dan Adamescu. Tot atunci, directorul general Marius Stan şi-a dat demisia după ce a devenit primarul Galaţiului.

Pe parcursul celor doi ani, echipa a întâmpinat o serie de probleme financiare, iar începutul lui 2014 i-a găsit pe jucătorii Oţelului cu restanţe salariale, unele chiar de patru luni. Fanii se întreabă “unde s-au dus banii din urma participării în Liga Campionilor, mai precis cei 18.382.000 de euro?”.

Într-un interviu acordat pentru DigiSport, administratorul special al Oţelului, Lucian Ciofoaia a oferit o declaraţie care se bate cap în cap cu spusele fostului oficial al moldovenilor, Marius Stan.

CE A SPUS LUCIAN CIOFOAIA:

“Bani în contul Oţelului nu am găsit. Noi am preluat clubul cu datorii de 3,8 milioane de euro. Pe 14 septembrie 2012, când am devenit acţionari majoritari la club, aveam datorii de 3,8 milioane de euro, iar în conturi nu erau 7 milioane de euro. Eu nu comentez ce a spus domnul Stan. Eu am documente. Nu ştiu dacă cei de la Mittal şi-ar fi permis să dea o societate cu 7 milioane de euro în cont. S-a făcut un audit, s-au făcut nişte controale, aşteptăm acum ca justiţia să-şi facă datoria.” (7 mai 2014)

CE A SPUS MARIUS STAN ÎN 2013:

“Am temeri că au dispărut bani din club. Concret? Cam patru milioane de euro. De unde ştiu? Păi există bănci. Banii au fost mutaţi în alt cont” (februarie 2013)

“Astăzi (n.r: 12 iunie 2013) se împlineşte exact un an de când mi-am dat demisia de la club. Atunci erau în cont 7,3 milioane de euro, uitaţi unde s-a ajuns într-un an de zile. Le cer imperios acţionarilor să spună ce au de gând cu această echipă, ca să ştim ce putem face pentru ca fotbalul în Galaţi să nu moară. Până acum ei nu au adus niciun euro peste banii pe care i-au găsit în conturi”. (iunie 2013)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.