Un fost portar de Liga 1 a revenit între buturi la 43 de ani și jumătate. Echipa unde e și antrenor se luptă pentru promovarea în Liga 2

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 15:59 Stiri

La 43 de ani și jumătate, Robert Tufiși, fost portar de Liga 1, a revenit într-un meci oficial, la nivelul Ligii a 3-a. Vâlceanul a fost titular în poarta satelitului Universității Craiova în partida câștigată, vineri, în deplasare contra echipei secunde a celor de la FC Voluntari, scor 2-1.

Robert Tufiși a avut o evoluție decentă, dar a scăpat totuși mingea la golul prin care gazdele egalaseră, pe final.

Tufiși activează de doi ani la Craiova, fiind adus ca antrenor cu portarii la echipa a doua. După plecarea lui Mario Capece, italianul din staff-ul lui Devis Mangia, Tufiși a fost avansat la prima echipă, unde activează și acum, alături de Martin Tudor, cel care a venit odată cu Victor Pițurcă, dar, în același timp, vâlceanul se ocupă și de goalkeeperii de la satelit.

Cum s-a ajuns ca Tufiși să apere din nou?

Victor Pițurcă nu a dorit să cedeze niciunul dintre cei doi portari de rezervă, Laurențiu Popescu și Andrei Marinescu, care merg de obicei la formația a doua, în timp ce juniorul Cătălin Preduț era accidentat. Cum ceilalți goalkeeperi de la juniori erau angrenați în etapele de la Liga Elitelor, antrenorul Universității II, Adrian Iencsi, a avut de ales între Robert Tufiși, care este încă legitimat la formația din Bănie, tocmai pentru astfel de cazuri de forță majoră, și juniorul Poenaru, tehnicianul mergând pe mâna primului.

Tufiși, care se menține într-o formă fizică bună, apărase ultima dată în sezonul trecut, la Cozia Călimănești, în Liga a 4-a Vâlcea. El a fost al treilea portar ai lui Victor Pițurcă în campania de calificare la Euro U21 din 1998, primii doi fiind Bogdan Lobonț și Tiberiu Lung.

De-a lungul carierei, Tufiși a evoluat la echipe precum Farul Constanța, UTA, Rocar București, Gloria Bistrița, Forex Brașov și CSM Râmnicu Vâlcea.

Echipa a doua a Universității Craiova este pe locul 3 în Seria a 3-a a Ligii 3 înaintea ultimei etape a turului, cu 27 de puncte, la patru puncte de liderul Progresul Spartac, cu care se va confrunta în runda care încheie anul.

În meciul dintre FC Voluntari 2 și Universitatea Craiova 2, încheiat cu victoria oaspeților, scor 2-1, au marcat Sebastian Ignat (83), respectiv Cosmin Dobre (35) și Ionuț Mitran (85).

REZULTATELE, MARCATORII și CLASAMENTELE după desfășurarea etapei a 14-a a Ligii 3 le poți vedea doar AICI

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 23 Nov. 2019, 15:59 Stiri
Pe aceeași temă