Fostul stelist Damian Militaru, acum antrenorul Jiului, s-a retras la țară pe timp de pandemie: ”Sunt cu oile pe câmp. Îi fac concurență lui Gigi Becali”

Loredana JUGLEA 17 Apr. 2020, 20:51 Liga 4

Pe vreme de pandemie, mai tot romanul trage către origini. Fie el sportiv, inginer, țăran sau ce o fi. Românul vrea în libertate. Și unde este libertatea la ea acasă dacă nu la țară. Damian Militaru (52 de ani), antrenorul echipei CSM Jiul Petroşani, liderul Ligii a 4-a Hunedoara, a decis că în această perioadă de pauză forțată să stea la țară. Mai exact își petrece timpul la Valea Dâljii, un sat din comuna Râu de Mori din județul Hunedoara.

Mai în glumă, mai în serios, fostul jucător fostul mijlocaș ofensiv al echipelor Jiul Petroșani, Dinamo, Steaua, FC Shinnik Yaroslavl (Rusia) și Electro Bere Craiova s-a apucat de agricultură. Mai cu oile, mai cu alergatul după culesul urzicilor, Militaru vrea să petreacă timp cât mai mult în natură, departe de oraș și de aglomerație.

”Ce mai, sunt cu oile pe câmp. Îi fac concurență lui Gigi Becali. Îmi place mult în natură. Am decis ca în perioada asta să stau la țară. Tai lemne, sunt pe câmp. Fac treburi gospodărești. Îmi place foarte mult și mă relaxează. Mănânc sănătos. Merg după urzici să fac zeamă de urzici. Dar trebuie să recunosc că, în același timp, îmi este dor și de fotbal”, spune Damian Militaru, care, din când în când, îmbracă din noul tricourile echipelor pentru care a jucat, Steaua și Jiul, și o face cu mândrie.


Damian Militaru a evoluat la Steaua între anii 1994-1999, club unde a strâns circa 140 de meciuri și 21 de goluri. Fostul mijlocaș ofensiv a câștigat patru titluri, trei trofee ale Cupei României și două Supercupa României în tricoul formației din Ghencea. La Dinamo a avut 23 de meciuri și 6 goluri, în timp ce la Jiul are puțin peste 100 de jocuri și 16 goluri


Gigi Becali, patronul FCSB, își mână oile prin Pipera ca un veritabil cioban

Damian Militaru vrea să readucă Petroșaniul, Jiul, cel puțin în Liga 3

Acum antrenor la Jiul, Militaru speră ca în luna mai să se reia pregătirile și, în același timp, lupta pentru promovarea în Liga 3 pentru echipa sa.

”Eu sper ca și noi, cei din ligile inferioare, să beneficiem de aceleași reguli ca și echipele din ligile superioare și să ne lase și pe noi să reluăm”, a spus Militaru.

Până la reluarea campionatului Ligii a 4-a din Hunedoara, jucatorii Jiului stau acasă și, din data de 15 aprilie, vom beneficia de șomaj tehnic. ”Este binevenit acest ajutor pentru jucători. Sunt jucători care chiar aveau nevoie de acești bani”, a mai declarat Militaru.


Damian Militaru e antrenor la CSM Jiul Petroșani și speră să promoveze în acest sezon în Liga 3

CSM Jiul Petroșani este lider în Liga a 4-a Hunedoara după 19 etape. Echipa are 42 de puncte acumulate în 17 meciuri, fiind urmată de C.S. ”Gloria” al Orașului Geoagiu, care are 40 de puncte. Dacă va ieși campioană, Jiul trebuie să joace apoi baraj în dublă manșă cu reprezentanta județului Gorj pentru a promova în Liga 3, obiectiv pe care îl are impus în acest an. În Liga a 4-a Gorj, după 14 etape, lider este Știința Turceni.

Loredana JUGLEA 17 Apr. 2020, 20:51 Liga 4
Pe aceeași temă