Reluarea campionatelor de fotbal la 16 mai e imposibilă! Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență în România va fi prelungită cu încă 30 de zile: ”Această perioadă este absolut necesară”

Marius ANGHEL 06 Apr. 2020, 17:40 Liga 2
Reluarea campionatelor de fotbal la 16 mai e imposibilă! Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență în România va fi prelungită cu încă 30 de zile: ”Această perioadă este absolut necesară”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, 6 aprilie, că ”va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă”, din cauza pandemiei de coronavirus. Cea actuală, în care ne aflăm de la data de 16 martie 2020, va expira la mijlocul săptămânii următoare, și va fi prelungită pentru o perioadă de încă 30 de zile.

În aceste noi condiții, competițiile sportive nu vor putea fi reluate. Astfel, campionatele de fotbal nu se vor relua la 16 mai, ci vor rămâne în continuare suspendate, iar FRF va trebui să facă noi planuri cum ar putea să continue actualul sezon. Posibilitatea desfășurării tuturor etapelor rămase de disputat devine, astfel, imposibilă. Cea mai credibilă variantă este acum disputarea de play-off și play-out.

Șeful statului a spus că textul decretului va fi elaborat în această săptămână, iar săptămâna viitoare va anunțat prelungirea stării de urgenţă pentru încă o lună. Totodată, Klaus Iohannis a avut, luni, la Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Guvernului.

”Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni, vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile”, a afirmat Klaus Iohannis, citat de Agerpres. Președintele a adăugat că ”această perioadă este absolut necesară pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control”.

Klaus Iohannis: ”La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, care va extinde starea de urgență cu încă o lună de zile”

”Este nevoie de prelungirea stării de urgență pentru a ține evoluția epidemiei sub control! La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, care va extinde starea de urgență cu încă o lună de zile. Nu este momentul să ne relaxăm, dimpotrivă, toți experții și toți medicii ne spun că limitarea infectării cu noul coronavirus depinde de felul în care urmăm indicațiile autorităților. Dacă nu vom face acest lucru, este posibil să ajungem în situația foarte gravă în care se află alte țări. Așadar, este clar: nu suntem încă la vârful epidemiei. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm măsurile dispuse de autorități! Mențineți izolarea! Nu vă întâlniți! Nu ieșiți din casă decât atunci când aveți o problemă de rezolvat, când mergeți la serviciu, când mergeți să cumpărați alimente! Evitați orice contact fizic! Boala se răspândește de la om la om. Nu dați mâna, nu vă îmbrățișați, stați la distanță față de alte persoane!”, e scris pe pagina de Facebook a președintelui României.

Varianta continuării campionatelor cu play-off / play-out devine valabilă în noile condiții

Campionatele fotbalistice din România au fost suspendate la începutul lunii martie, iar în Liga 2 s-au disputat până acum 24 de etape din 38, în timp ce în Liga 3 s-au jucat 16 runde din 30.

Prima variantă a FRF, ca antrenamentele să se reia de la 16 aprilie, iar campionatele de la 16 mai pică în această nouă situație în care în România starea de urgență e prelungită cu încă 30 de zile. A doua era ca sezonul să fie repornit de la 13 iunie. Pentru aceasta din urmă nu va mai fi timp disponibil pentru disputarea tuturor etapelor rămase, ci se va merge, mai mult ca sigur, pe sistem play-off, respectiv play-out.

162 de morți în România din cauza COVID-19

Pandemia COVID-19 a afectat, până la publicarea acestui articol, 209 de țări, 1.289.820 de persoane fiind depistate pozitiv și doar 272.115 s-au recuperat, în total murind 70.626.

SUA este statul cu cele mai multe cazuri de coronavirus (337.925), în timp ce cei mai mulți morți s-au înregistrat în Italia (15.887), urmată de Spania (13.055). În România sunt 4.057 de oameni depistați pozitiv, 406 s-au vindecat, iar 162 au decedat.

https://liga2.prosport.ro/special/play-off-si-play-out-in-liga-2-pentru-incheierea-sezonului-si-stabilirea-echipelor-care-vor-promova-retrograda-cand-ar-putea-sa-se-reia-campionatul-si-conditiile-in-care-se-va-juca-18998123

 

 

Marius ANGHEL 06 Apr. 2020, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă