Primul demers oficial pentru crearea unei noi echipe a Stelei. Suporterii propun societate pe acţiuni şi asociere cu CSA. Modelul este copiat după cel al Barcelonei. Duckadam: ”O fantasmagorie! E imposibil”

20 mai 2015 2297 afişări Liga 1
Primul demers oficial pentru crearea unei noi echipe a Stelei. Suporterii propun societate pe acţiuni şi asociere cu CSA. Modelul este copiat după cel al Barcelonei. Duckadam: ”O fantasmagorie! E imposibil”

UPDATE 11:05 Helmut Duckadam a avut o reacţie la ştirea cu privire la intenţiile suporterilor. ”Mi se pare o fantasmagorie treaba asta. La o echipă ca Steaua costă foarte mulţi bani să faci o echipă nouă şi să o iei de jos pentru a ajunge în prima ligă. Plus că îţi trebuie 7-8 milioane de euro buget, stadion, centru de copii şi juniori. E ceva imposibil, e o idee care face valuri, dar care nu poate să aibă finalitate. Dar mai în glumă, mai în serios, dacă va cumpăra Tudorel Stoica 200 de acţiuni, cumpăr şi eu 200. Dau 10.000 de euro la noua Steaua”, a spus preşedintele de onoare al Stelei la Sport.ro


O nouă echipă de fotbal s-ar putea înfiinţa cu sigla şi numele Stelei. Fanii anunţă că sunt gata să cumpere sigla şi numele de la  Clubul Sportiv al Armatei după ce echipa de fotbal a lui Gigi Becali a pierdut dreptul de folosire a acestora.

Jean Pavel, fostul lider al galeriei Stelei, a dat marţi publicităţii un comunicat în care explică planul pe care îl are pentru ca noua echipă să devină realitate.

Acesta a luat legătura cu o renumită casă de avocatură, iar planul prin care suporterii îşi pot înfiinţa propria echipă este copiat după modelul Barcelonei. Se doreşte o asociere între CSA şi suporteri, susţinătorii urmând să plătească o cotizaţie care să ajute la finanţarea echipei.

Preţul unei acţiuni urmează, conform planului, să fie 50 de euro, însă nimeni nu va avea dreptul să achiziţioneze mai mult de 200 de acţiuni, "pentru a evita cumpărarea masivă de acţiuni prin terţe persoane şi obţinerea în acest fel a majorităţiii şi a puterii de decizie".

Iată întregul comunicat postat de Jean Pavel pe contul "Steaua libera" de pe Facebook:

„Noi, suporterii, am vorbit de foarte multe ori despre un lucru pe care ni-l dorim pentru Steaua Bucuresti, o intoarcere la normalitate. Doar am vorbit…

Acum, cel mai important lucru este sa evoluam. Steaua Bucuresti trebuie sa evolueze, trebuie sa se schimbe, sa nu mai fie doar o echipa de fotbal, ci un simbol al Romaniei. Sigur, multi vor spune ca Steaua e deja un simbol, dar daca aceasta imagine nu e bine conservata, EA va disparea!

Lasand la o parte deceniul asta al rusinii, in care Creditorul-Profitor (C-P) a tras echipa cu zeci de ani inapoi, trebuie sa-i redam Stelei forta respectul si mandria de altadata si in niciun caz in asociere cu C-P. Nici nu ne gandim sa-l mai stim in preajma echipei!

Steaua Bucuresti are o istorie frumoasa si glorioasa, insa asocierea cu C-P ne-a adus prejudicii majore de imagine.

Redam doar o mica parte: la fiecare aparitie groteasca in media n-a facut decat sa jigneasca, injosesca si sa inlature adevaratele glorii ale clubului. A mentinut lungi perioade o atmosfera de teroare si dezbinare in randul suporterilor, a luat masuri dictatoriale de pedepsire a acestora, jignindu-i, amenintandu-i si batandu-i cu ajutorul garzilor sale de corp, ridicand garduri de plexis cu sarma ghimpata, ca la Zoo. Mai trebuia doar sa bage si current electric prin acele sarme…

Nu mai vorbim de implicarile sale la echipa, schimbarile dese si arbitrare de antrenori, aceste implicari afectand evident jocul echipei care s-a reflectat in lipsa rezultatelor. Ani de zile noi n-am castigat nimic!

Altadata un brand respectat in lume, Steaua a devenit in ultimii ani bataia de joc a ziarelor occidentale, care legau numele echipei noastre de manifestarile caraghioase ale liderului suprem, C-P din Pipera.

Despre cat a bagat si cat a scos din aceasta afacere, care pentru el este Afacerea Steaua, nici nu trebuie sa mai insistam…e pe plus mult, a declarat personal si a mai declarat cu un cinism incredibil ca il va mai interesa Steaua numai daca va avea de castigat…

Din aceste motive si din multe altele pe care nu le mai enumeram aici, suporterii adevarati ai Stelei, cei care cred in culorile sfinte ros-albastre ale clubului infiintat de ofiterii Armatei Regale Romane, au hotarat sa treaca la actiune.

Deoarece identitatea noastra nu mai exista si anumite voci ne obliga oarecum sa iubim o marca de haine (fcsb), noi ne opunem cu incapatanare si ne vrem istoria glorioasa si clubul inapoi. Vrem Steaua pentru noi, suporterii!

Modelul Barcelonei e cel mai cunoscut si, cel mai potrivit pentru echipa noastra. Trebuie sa formam o organizatie a suporterilor care sa intre in negocieri imediate cu CSA, ori intr-o asociere corecta, CSA-fani. Sau daca acest lucru nu se doreste vom inainta o oferta de achizitionare a intregului brand.

Datorita faptului ca suntem deja o comunitate mare (5 milioane suporteri, conform sondajelor), avem obligatia ca fiecare dintre noi sa mai aduca comunitatii cel putin un membru!

Din discutiile avute cu o casa renumita de avocatura, sugestiile au fost ca fiecare dintre cei interesati de a deveni membru fondator cotizant in noua organizatie (societate pe actiuni) sa completeze un formular in care sa isi exprime numarul de actiuni pe care-l poate achizitiona, minim una (50 euro), maxim 200 (10.000 euro).

Impunem acest lucru pentru a evita cumpararea masiva de actiuni prin terte persoane si obtinerea in acest fel a majoritatiii si a puterii de decizie.

Dupa centralizarea formularelor se va proceda la rezervarea de nume si deschiderea contului colector gestionat de catre casa de avocatura, fara a avea cineva dreptul sa ridice vreo suma, pana la alegerea si numirea noii conduceri a clubului. Propunem ca suporterii sa se organizeze in grupuri regionale cat mai mari si sa-si aleaga unul sa mai multi reprezentani, care sa participle la sedintele decizionale.

Asa credem noi ca ar trebui sa actionam acum, cand avem sansa asta si sa facem din Steaua Bucuresti clubul pe care ni-l dorim si il meritam. Dar trebuie sa actionam acum ! Acum nu ne mai permitem sa pierdem timp!
JEAN PAVEL"

Galeria e scindată. Membrii "Peluzei Sud" nu sprijină iniţiativa lui Pavel

Pe 30 mai, la Braşov, va avea loc o primă reunire a suporterilor stelişti din zona de centru a ţării. Jean Pavel speră să fie acolo în jurul a 2.500 de oameni cu care să se dezbată problema noului club. Cea de-a doua reuniune cu suporterii va avea loc la Bucureşti.

Pe de altă parte, grupurile organizate de susţinători ai echipei Steaua nu sprijină demersurile lui Jean Pavel. Membrii "Peluzei Sud" au avut, la rândul lor, o iniţiativă asemănătoare cu cea a lui Jean Pavel, dar neconcretizată. Ei nu vor merge la Braşov şi nici nu sprijină acest demers. Din informaţiile ProSport, nici "Peluza Nord" nu s-a alăturat iniţiativei.

Jean Pavel e suspectat de ceilalţi membri ai galeriei că vrea doar să iasă în faţă într-un moment tulbure. Rămâne de văzut dacă fanii organizaţi din oraşele din ţară vor răspunde chemării. Deocamdată, la meciurile jucate de FCSB în deplasare, echipa nu mai e încurajată nici de suporterii din Bucureşti, nici de cei din ţară.
 


Acesta este contul de Facebook "Steaua libera" unde s-au grupat o parte din susţinătorii formaţiei intraţi în opoziţie faţă de Becali
şi unde Jean Pavel a publicat comunicatul care anunţă începerea demersurilor pentru o nouă echipă "Steaua"

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.