Încă un primar-patron! Robu îl ameninţă pe Ionuţ Popa că-l dă afară de la ACS Poli şi-i dă indicaţii metodologice: "Dacă, după antrenamente, 2-3 jucători ar sta zilnic o oră-două să exerseze execuţia de lovituri libere, sunt convins că alta ar fi situaţia!"

17 oct 2017 3526 afişări Liga 1
Încă un primar-patron! Robu îl ameninţă pe Ionuţ Popa că-l dă afară de la ACS Poli şi-i dă indicaţii metodologice: "Dacă, după antrenamente, 2-3 jucători ar sta zilnic o oră-două să exerseze execuţia de lovituri libere, sunt convins că alta ar fi situaţia!"
  • Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a postat pe contul său de Facebook, după eşecul suferit de ACS Poli luni seară, 0-3 acasă, cu Concordia Chiajna, în etapa a 14-a din Liga 1, un mesaj incredibil, în care îl ameninţă cu demiterea pe antrenorul Ionuţ Popa şi îi dă acestuia din urmă indicaţii despre ce anume trebuie exersat cu jucătorii.
  • Edilul pleacă de la lipsa de rezultate din ultimele etape şi ajunge - de data asta, justificat - la tonul plângăcios al tehnicianului, precum şi la faptul că juniorii sunt veşnic uitaţi pe banca de rezerve, deşi ACS Poli are o pepinieră prolifică.
  • Nici jucătorii nu au fost iertaţi de primar, care îi spune lui Popa nici mai mult, nici mai puţin decât că trebuie să pună prin rotaţie fotbaliştii, după antrenamente, să exerseze loviturile libere.

După meciul pierdut cu Chiajna, Popa s-a plâns la flash-interviu şi de faptul că la meciul dintre ASU Politehnica şi UTA Arad (n.r. - meci desfăşurat cu o seară înainte, în Liga 2) au venit mai mulţi suporteri (n.r. - aproximativ 6.000 faţă de doar 500, câţi au fost la meciul cu Chiajna). Până la urmă, primarul l-a criticat prima dată public pe tehnician.

Iată comunicatul dat publicităţii de primarul Nicolae Robu:

„IONUŢ POPA ARE DREPTATE: LA POLI TREBUIE SCHIMBAT CEVA!

Dar, oricâte merite are dl profesor Ionuţ Popa la această echipă - şi are merite enorme şi eu îl preţuiesc pt ele, doar eu l-am vrut, l-am adus şi l-am susţinut! -, dânsul trebuie să înţeleagă că DÂNSUL trebuie să dea tonul schimbării! Iar dacă nu-l dă, cu toată prietenia, va fi schimbat chiar dânsul, pt că niciun antrenor, niciunde în lume, nu e păstrat pe post în lipsa rezultatelor! 

1) În primul rând, dl Ionuţ Popa trebuie să renunţe la discursul plângăcios de dinainte şi de după meciuri! De ce?

Pt că nu se poate face performanţă într-un climat de neîncredere în forţele proprii, de blazare, de lamentare permanentă! Ba că n-avem lot, ba că n-avem bani, ba că n-avem noroc, ba că ne fură arbitrii! Până una alta, la ora actuală, restanţele salariale sunt de doar o lună şi avem de primit de la Ligă 220.000 de euro, lotul e acelaşi cu care am învins CFR Cluj - ceea ce nicio altă echipă n-a reuşit! -, am învins Dinamo, am făcut egal cu Viitorul etc., făcând 17 puncte în primele 10 etape şi doar 1 punct în ultimele 4 !

2) În al doilea rând, jucătorii trebuie să se pregătească mult mai bine, la toate capitolele! Potenţial au, sunt buni, dar trebuie mult mai multă muncă! Şi trebuie DETERMINARE! ÎNCREDERE ŞI DETERMINARE! Este inadmisibil să vezi că niciun jucător nu este în stare să execute bine o lovitură liberă, ca să vin cu un singur exemplu! Dacă după antrenamente, 2-3 jucători ar sta zilnic o oră-două să exerseze execuţia de lovituri libere, sunt convins că alta ar fi situaţia!

3) În al treilea rând, se impune promovarea juniorilor Clubului! Avem copii excepţionali, ei trebuie jucaţi! Nu doar luaţi la antrenamente, ci jucaţi meci de meci, timp semnificativ, cu toată încrederea! Am văzut cu toţii ce fac în teren Z, Y, Z. Nu-i nominalizez, deocamdată. Au cum să joace mai prost ca ei juniorii noştri cei mai buni?! Mă îndoiesc!

În încheiere:

Eu am încredere în continuare în Ionuţ Popa şi în jucători! Ştiu că toţi pot! Aştept, atunci, acea schimbare de mentalitate, de atitudine, de la toţi! Schimbarea din plângăcioşi blazaţi în luptători învingători!

P.S.

În privinţa banilor: garantez eu, eu care am asigurat în permanenţă peste 90% din fondurile cu care Clubul a funcţionat din 2012 până în prezent, că nu vor fi probleme! ACS Poli este echipa comunităţii timişorene, timişene, bănăţene şi nu va fi lăsată de către aceasta să moară! Asum eu asta, ca polist pur sânge!“.

Primarul Robu nu are, teoretic, nicio putere de decizie la ACS Poli Timişoara. Nu are funcţie de conducere, iar primăria pe care o conduce nu a dat, în ciuda promisiunilor, niciun ban în ultimul an la echipă, care a trăit din drepturile TV şi din sponsorizări. Primăria este, totuşi, membru fondator al ACS Poli.

  • „Ieri, la ASU Poli, au fost 12.000 de spectatori, iar la noi erau 48 cu 30 de minute înainte de meci, noi fiind echipa cu palmaresul... Noi avem o situaţie mai grea, ANAF-ul ne-a luat bani, pentru că judecătorii din Timişoara au judecat în favoarea Curţii de Conturi, la Cugir, în aceeaşi speţă, au dat dreptate primăriei. Macină şi vestiarul problemele astea. Restanţele sunt doar de două luni, n-ar fi mare lucru, dar ne gândim pe viitor ce se va întâmpla. Un singur om, primarul, şi încă vreo doi să cerşească bani la infinit nu merge. Nu înţeleg aspectul nepăsării faţă de echipă”, a spus Ionuţ Popa în faţa camerelor TV la finalul meciului cu Concordia, declaraţie care l-a nemulţumit pe edilul Nicolae Robu.

După înfrângerea din etapa a 14-a a Ligii 1, 0-3 pe teren propriu cu Concordia Chiajna, ACS Poli a căzut pe locul 8, cu 18 puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.