Prima apariţie televizată a lui Miriuţă, după ce a trimis Dinamo în play-out: "Plecam şi dacă m-aş fi calificat în play-off". Cum s-a despărţit de club, de ce nu s-a opus plecării jucătorilor şi marea problemă din Ştefan cel Mare: "Aşa ceva lipseşte!"

12 mar 2018 7635 afişări Comentează şi tu Liga 1
Prima apariţie televizată a lui Miriuţă, după ce a trimis Dinamo în play-out: "Plecam şi dacă m-aş fi calificat în play-off". Cum s-a despărţit de club, de ce nu s-a opus plecării jucătorilor şi marea problemă din Ştefan cel Mare: "Aşa ceva lipseşte!"

Văzut de multe voci importante din fotbalul românesc drept principalul vinovat pentru ratarea play-off-ului, Vasile Miriuţă (52 de ani) a rupt, în sfârşit, tăcerea. În cadrul unei emisiuni televizate la postul Look TV, tehnicianul care a trimis-o pe Dinamo în play-out a dezvăluit că ar fi plecat din Ştefan cel Mare şi dacă-şi îndeplinea obiectivul, apoi a explicat de ce nu s-a opus plecărilor importante din această iarnă, dar şi care este marea problemă a clubului din Ştefan cel Mare.

La o zi după ce a fost învins de Astra (2-0) şi a ratat calificarea în play-off, obiectiv care i-a fost impus în momentul în care a semnat cu Dinamo, Miriuţă a mers la sediul clubului, chemat de Bogdan Bălănescu, secretarul general al clubului: "S-a dat în mine din prima zi când am venit la Dinamo. După meciul cu Astra, am primit un telefon de la Bălănescu, m-am prezentat a doua zi la sediul clubului, ne-am strâns mâna şi ne-am despărţit", a explicat Miriuţă, la Look TV, înainte să anunţe că decizia sa era luată înaintea partidei de la Giurgiu: "O spun în premieră: eu dacă aş fi calificat Dinamo în play-off, plecam! Eram hotărât dinainte, Marco, băiatul meu, ştia asta".

În iarna în care-l aşteptau patru meciuri decisive pentru soarta sezonului, Dinamo a ales să se despartă de Paul Anton, Filipe Nascimento şi Steliano Filip, iar cei trei au fost urmaţi, imediat, de Ionuţ Nedelcearu. Întrebat ce părere a avut în momentul plecărilor, Miriuţă a explicat cum s-a ajuns la concluzia că e mai bine ca echipa să se despartă de câţiva jucători importanţi: "Toate discuţiile le-am avut cu patronul şi cu preşedintele. Clubul avea nevoie de bani, ăsta e adevărul, iar jucătorii şi-au dorit să plece. De aceea nu m-am opus. Aş minţi dacă aş spune că nu i-am dorit pe Olteanu, Popescu şi Daniel Popa", a transmis Miriuţă, pentru ca mai apoi să explice că marea problemă cu care se confruntă Dinamo e lipsa unui preşedinte cu experienţă în fotbalul românesc: "Eu cu domnul Negoiţă chiar am avut o relaţie bună. După două săptămâni la Dinamo, eu am vorbit doar cu domnul Negoiţă. Am rămas în relaţii bune, vorbeam orice cu dânsul. Danciu, din păcate, n-are o putere prea mare, dar el a fost alături de mine, e un băiat minunat. La Craiova e Marcel Popescu, la Botoşani e Cornel Şfaiţer. Din păcate, aşa ceva lipseşte la Dinamo. Un om care să fie legătură între echipă şi patron".

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.