Povestea incredibilă a lui Mediop, marcatorul Călăraşiului din meciul cu FCSB. “Fratele meu a murit pe terenul de fotbal. Câştigam 800 de lei în România şi trimiteam 100 de euro părinţilor”

7 feb 2019 7534 afişări Liga 1
Povestea incredibilă a lui Mediop, marcatorul Călăraşiului din meciul cu FCSB. “Fratele meu a murit pe terenul de fotbal. Câştigam 800 de lei în România şi trimiteam 100 de euro părinţilor”

Mediop Ndiaye a fost omul care i-a stricat debutul lui Teja şi l-a băgat pe Planic în “gura” lui Gigi Becali, cu golul marcat pentru Dunărea Călăraşi. A fost al 6-lea gol al său în Liga 1, în ceea ce reprezintă sezonul carierei pentru senegalez. Mediop Ndiaye învaţă să se bucure, după ce a avut parte doar de suferinţă şi dezamăgiri, în debutul carierei. Recent şi-a povestit viaţa pentru Look Sport, iar detaliile pe care le-a oferit sunt demne de un scenariu de film. A ales să facă orice pentru a deveni fotbalist după o tragedie din familia sa. Fratele său a murit pe terenul de fotbal, la 30 de ani, când Mediop era doar un puşti. “Am avut un frate care a jucat fotbal şi a murit pe teren. Avea vreo 30 de ani, cred că avea probleme la inimă. Eram mic şi mergeam după el la meciuri. Părinţilor le-a fost teamă să mă lase la fotbal, dar nu ştiu ce m-a apucat. Îmi doream şi mai mult să merg la fotbal, după ce el a murit. La început nu le spuneam că merg la antrenament”, şi-a amintit Mediop Ndiaye.

“I-am rugat să mă lase la hotel cu 20 de lei pe zi. Când am terminat banii am stat la un prieten”

Un agent l-a adus din Senegal, pentru a-şi face o carieră în România. Avea 22 de ani şi începutul a fost un mare eşec pentru el. Părea că nu va reuşi, dar s-a încăpăţânat să rămână în România şi să încerce să-şi găsească o echipă, chiar şi fără niciun ban în buzunar. “Am venit să dau probe la Berceni, în Liga 2. M-au pus să joc fundaş stânga, dar eu eram atacant. Nu le-a plăcut cum am jucat şi nu au vrut să mă ţină. Trebuia să merg înapoi în Senegal, dar n-am vrut. Aveam un prieten la Timişoara şi am mers acolo. N-am avut bani şi am vorbit cu sora mea din Canada, care mi-a trimis 1000 de euro. Am stat la prietenul meu, dar apoi m-am mutat la un hotel. Am mers la hotel şi le-am spus că nu pot să plătesc preţul normal şi i-am rugat să mă lase să stau cu mai puţini bani. M-au lăsat cu 20 de lei pe zi. Mi-am găsit o sală de forţă şi m-am împrietenit acolo cu antrenorul Alex Moja. Când mi-am terminat banii m-a primit la el acasă. Dormeam la el şi mâncam la el”, şi-a spus Mediop povestea pentru supravieţuire în România.

“Le trimiteam părinţilor 100 de euro şi eu mă descurcam cu 400 de lei”

Prima ofertă venit a fost din Liga a IV-a, de la ACS Ghiroda. Nu era ce se aştepta Mediop, dar era bucuros că îşi găsise o echipă unde să evolueze. Câştiga 800 de lei pe lună, iar 100 de euro le trimitea părinţilor şi celor 7 fraţi rămaşi în Senegal. “Luam 2 milioane pe lună, plus prime de joc şi ajungeam la 8 milioane. Mă descurcam pentru că mi-au dat apartament de la club şi îmi dădeau şi mâncare. Cu banii mă descurcam cum puteam să îmi mai cumpăr ceva şi încercam să mai trimit bani şi în Senegal, pentru că ştiu cum e acolo şi nu e bine să uiţi de unde ai plecat. Mă descurcam cum puteam şi le dădeam şi lor. Le dădeam 100 de euro, îmi rămâneau vreo 4 milioane şi mă descurcam. Şi astăzi le trimit bani. Cât vor trăi părinţii mei le voi trimite bani”, a povestit Mediop Ndiaye.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.