Plamen Iliev a lăsat Dinamo pentru FC Hermannstadt! Portarul bulgar e a șaptea achiziție a sibienilor în acest an

Marius ANGHEL 15 Feb. 2022, 13:28 Liga 2
Plamen Iliev a lăsat Dinamo pentru FC Hermannstadt! Portarul bulgar e a șaptea achiziție a sibienilor în acest an

FC Hermannstadt a mai perfectat o achiziție în această iarnă, a șaptea, un jucător care vine din Liga 1, de la Dinamo. Este vorba despre portarul bulgar Plamen Ivanov Iliev (30 de ani), care în România a mai jucat pentru FC Botoșani și Astra.

Iliev s-a despărțit în ultima zi de transferuri, ieri, de Dinamo, unde în acest an n-a evoluat, iar astăzi a semnat cu FC Hermannstadt valabil până la vară, cu opțiune de prelungire în cazul în care se va promova.

Plamen Iliev s-a despărțit de Dinamo și a semnat cu FC Hermannstadt

În actualul sezon de Liga 1, bulgarul a evoluat în 10 meciuri pentru clubul din ”Ștefan cel Mare”, în care a primit 19 goluri, ultimul fiind eșecul cu 1-2 de la Mioveni, desfășurat la 16 decembrie 2021, când ”a primit un gol parabil, dar a și comis un penalty inexplicabil, fiind acuzat direct de antrenorul de atunci al echipei Mircea Rednic”, scrie RD1948. Sursa citată mai scrie că Plamen Iliev nu a dorit să mai continue la Dinamo, chiar și după îndepărtarea lui Mircea Rednic, cel care l-a exclus din lot după înfrângerea de la Mioveni. Tot atunci, bulgarul a fost unul dintre jucătorii asupra cărora suporterii dinamoviști și-au vărsat nervii, asaltândul cu injurii și mesaje amenințătoare.

Iliev are 19 meciuri pentru naționala de seniori a Bulgariei, ultimul în care a jucat fiind eșecul cu 0-2, la Sofia, cu Italia, desfășurat la 28 martie 2021, în cadrul preliminariile Campionatului Mondial 2022 Qatar.

În cariera sa a mai jucat pentru Vidima-Rakovski, Levski Sofia și Ludogorets Razgrad, toate trei din Bulgaria.

”Plamen lliev, portarul bulgar în vârstă de 30 de ani, a fost transferat astăzi de A.F.C.Hermannstadt de la Dinamo București. Noul goalkeeper al FCH are 19 selecții în Echipa Națională a Bulgariei și a fost de trei ori campion al vecinilor de la sud de Dunăre cu Ludogorets Razgrad, alături de care a câștigat și o Super Cupă a Bulgariei. Plamen Iliev are peste 200 de meciuri disputate în prima ligă a României și a Bulgariei și 50 de meciuri în Cupele Europene. În C.V.-ul său se regăsesc echipe ca Vidima-Rakovski, Sevelino, Levski Sofia, F.C.Botoșani, Astra Giurgiu, Ludogorets și Dinamo București, unde a bifat 10 meciuri în această ediție de campionat. Iliev este cotat la suma de 800.000 euro pe siteurile de specialitate, devenind astfel cel mai bine plasat fotbalist din Liga 2 la acest capitol.
Îi spunem bun venit lui Plamen Iliev și suntem mândri că ne este alături în lupta noastră pentru revenirea în Liga 1!”, a anunțat FC Hermannstadt.

Mutarea bulgarului la FC Hermannstadt a fost anunțată oficial și de Dinamo:

”OFICIAL. Plamen Iliev la Hermannstadt
FC Dinamo București și FC Hermannstadt au ajuns la un acord pentru transferul portarului bulgar Plamen Iliev la clubul sibian.
La Dinamo din luna septembrie a anului trecut, Plamen Iliev a apărat 10 meciuri pentru echipa noastră în această ediție de campionat.
Mult succes în carieră, Plamen Iliev!”

Iliev, a șaptea achiziție a sibienilor în această iarnă

Iliev devine o concurență serioasă pentru ceilalți doi portari pe care FC Hermannstadt se baza pentru prima echipă: Vlad Muțiu (27 de ani) și Ionuț Pop (24 de ani). Acesta din urmă a evoluat în 11 meciuri în prima parte a sezonului de Liga 2 pentru sibieni, în timp ce Muțiu a prins celelate 5 goluri.

În această iarnă, FC Hermannstadt i-a mai achiziționat pe Andrei Blejdea (ex ”U” Cluj), Ionuț Biceanu (ex Concordia Chiajna), Daniel Paraschiv (ex FC Voluntari, venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj), Ioan Hora (ex UTA), Gabriel Șerban (ex Astra) și Alexandru Tudor Negrea (ex Sportul Șimleu Silvaniei).

Altfel, echipa antrenată de Marius Măldărășanu a revenit de ieri la antrenamente după ce vinerea trecută s-a întors în România din cantonamentul din Turcia, iar în această săptămână are programate ultimele două amicale înainte de reluarea Ligii 2.

Foto: Răzvan Păsărică și Mihai Nițoiu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-joaca-din-nou-pe-stadionului-municipal-din-sibiu-doar-amicale-insa-ultimele-doua-inainte-de-reluarea-ligii-2-19219464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-a-terminat-cantonamentul-din-turcia-cu-doua-victorii-si-doua-egaluri-obtinute-in-meciurile-amicale-concluziile-lui-marius-maldarasanu-video-19219153

Marius ANGHEL 15 Feb. 2022, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă