Petrescu ştie cum se va face diferenţa în derby-ul cu FCSB: “Asta e statistica pe plan mondial”. Bursucul crede că presiunea este pe stelişti şi se aşteaptă la o primire ostilă. “Steaua e favorită”

9 feb 2018 2062 afişări Comentează şi tu Liga 1
Petrescu ştie cum se va face diferenţa în derby-ul cu FCSB: “Asta e statistica pe plan mondial”. Bursucul crede că presiunea este pe stelişti şi se aşteaptă la o primire ostilă. “Steaua e favorită”
  • Antrenorul CFR-ului spune că micile detalii vor face diferenţa în derby-ul de titlu şi şi-a explicat şi stilul de joc: “Golurile pe contraatac şi din fază fixă sunt cele mai multe în lume”
  • Petrescu îl laudă pe Dică şi crede că FCSB este mereu favorită când joacă acasă.

Tehnicianul ar fi mulţumit şi cu un egal, pe Arena Naţională, care l-ar păstra pe primul loc, dar nu crede că derby-ul de mâine este decisiv. Dan Petrescu spune că n-a înţeles niciodată de ce nu poate antrena altă echipă, dacă a jucat pentru adversara de sâmbătă, dar se aşteaptă şi la o primire ostilă. Acesta a mai vorbit despre absenţele lui Gnohere şi Alibec, jucătorii decisivi ai FCSB, arbitrul Bîrsan şi obiectivele CFR-ului.

Despre echipa pe care o va folosi: "Îmi va fi foarte greu să aleg cei 11 care vor începe. Tot timpul îmi este greu să aleg lotul şi primii 11. Sper să am inspiraţie"

Despre indisponibili: "Au fost 3 jucători care au avut gripă, au stat acasă, dar astăzi s-au antrenat normal. Rămâne de văzut în seara asta ce se va întâmpla. Singura problemă clară este a lui Omrani, care este suspendat"

Despre: absenţele lui Gnohere şi Alibec: "Trebuie să fim mereu bine organizaţi şi să ştii ce să faci pe faza defensivă. Sper să fim pregătiţi pentru atacul pe care îl va avea Steaua mâine. Nu înseamnă că nu mai sunt puternici, dacă nu joacă Gnohere şi Alibec. Toţi jucătorii din atac pot să facă diferenţa. Nu cred că pot să facă multe schimbări faţă de ultimul meci, nu ar fi timp. Şi din cauza absenţelor, echipa care a jucat la Mediaş, poate cu o schimbare, două, va fi şi la meciul cu noi."

Despre Andrei Vlad: "Nu vorbesc niciodată de portarii adverşi, deci nu aş vrea să fac un comentariu"

Despre importanţa fazelor fixe: "Chiar dacă ai jucători de mare calitate, cum are Steaua, nu marchezi mult din acţiune. Marchezi mai mult din faze fixe sau din contraatac. Asta e o statistică în tot fotbalul mondial. Cele mai multe goluri se marcheză din fazele fixe, apoi din contraatac, greşeli personale, acţini individuale şi abia al cincilea criteriu sunt acţiunile colective. Personal, le prefer pe primele patru, pentru că până ajung la al cincilea să nu pierd meciul. Dacă era invers şi se marcau cele mai multe goluri, în lume, din acţiuni cu multe pase, normal că mă gândeam că fac ceva greşit. Aşa e normal să te concentrezi pe faze fixe. Steaua are jucători fantastici, Denis Man, Budescu, care pot face diferenţa. Au jucători la cap foarte buni. Cred că au şi un antrenor care lucrează, pentru că se vede munca lui acolo".

Despre titularizarea lui Deac: "Deac a avut un sezon excelent. A fost cel mai valoros jucător al nostru, cu cele mai multe asisturi, goluri. Sper să o facă în continuare, pentru că nimeni nu are locul asigurat la CFR".

Despre pregătirea meciului: "În ziua meciului avem mereu o şedinţă video şi una individuală, cu fiecare jucător, şi se va întâmpla la fel şi la acest meci. Sunt puţin supărat că n-am putut să avem o săptămână normală de antrenament. Vremea nu ne-a lăsat şi nu am avut teren de antrenament. Sunt puţin îngrijorat din cauza asta".

Despre propunerea lui Arlauskis la FCSB: "Nu cunosc impresarul. Îl cunosc pe Arlauskis şi sunt convins că nu ar fi făcut aşa ceva, mai ales că a semnat un contract pe 3 ani cu noi şi pare foarte fericit aici".

Despre delegarea arbitrului Bîrsan: "Nu am ce să comentez. Să vorbesc înainte şi să mi se spună că am pus presiune pe el? Vreau să fie un meci în care toată lumea să fie mulţumită de arbitraj, să nu aibă greşeli mari şi să nu vorbim de arbitraj după meci."

Despre importanţa meciului: "Nu este un meci decisiv. Dacă mai erau doar 3 etape, sută la sută era un meci decisiv. Este un meci important, dar nu decisiv."

Despre jucătorii “bătrâni” de la CFR: "Vârsta nu este importantă la fotbal. Eu cred că cel mai în formă jucător de la Steaua are 37 de ani, Teixeira. Este important cât de bine eşti, fizic, şi ce spirit ai. Dacă ai jucători peste 30 de ani, ai mai multă experienţă".

Despre Dică: "Eu zic că la orice meci sunt importante micile detalii. Şi antrenorul şi jucătorii şi clubul au ceva de adăugat, în plus sau în minus. Antrenorul de la Steaua este foarte tânăr, dar rezultatele sunt excelente. Nu înţeleg criticile asupra lui, când echipa este în primăvara europeană şi are deja 50 de puncte. Anul trecut, după 26 de etape, Steaua a făcut 46 de puncte. Cu Dică antrenor deja au 50, iar în Cupa României s-au calificat jucând cu rezervele sau cu copiii. Chiar nu văd unde sunt problemele la Dică. El trebuie apreciat, lucrează sub o tensiune fantastică. Am crescut la acel club şi ştiu că în afară de locul 1 nu se apreciază nimic. A făcut lucruri extraordinare."

Despre obiectivul CFR-ului: "Este un proiect de doi ani. Dacă putem să luăm campionatul în primul an, de ce nu? Dar nu este acest stres, cum e la Steaua, care nu a câştigat în ultimii doi ani titlul. Presiunea a crescut în momentul în care am adus jucători cu bani. La început, toţi jucătorii au fost aduşi gratis şi nu se juca cu voia toată lumea. Când cumperi, presiunea creşte, dar tot nu este ca şi la Steaua."

Despre posibila plecare a lui Dică: "La Steaua e simplu, dacă nu câştigi pleci. Aşa e şi la Real Madrid. Zidane a câştigat două Champions League, dar dacă nu câştigă un trofeu va pleca singur. Dică a făcut lucruri extraordinare şi cred că nu ar fi o tragedie pentru el, dacă nu ar lua campionatul. A făcut rezultate foarte bune în Europa şi a adus bani foarte mulţi la club."

Despre lotul mai valoros: "N-aş vrea să comentez, decât după ce se termină play-of-ul. Eu sunt mulţumit de jucătorii pe care îi am, pentru că eu i-am dorit foarte mult pe cei care au venit în iarnă."

Despre un rezultat egal: "Tot timpul, când joci în deplasare, dacă nu pierzi e un rezultat bun. Dacă vom merge însă cu gândul să jucăm la egal, sută la sută vom pierde. Trebuie să pregătim meciul să-l câştigăm. Nu putem spune că dacă ne apărăm tot meciul şi facem 0-0 suntem mulţumiţi. Mergem să jucăm fotbal, pregătim şi apărarea şi atacul. Chiar dacă Steaua este invicibilă pe teren propriu. În tot campionatul n-a bătut nimeni pe Steaua acasă, încercăm noi să îi batem prima dată. Când joacă acasă, Steaua este favorită, indiferent cu cine joacă în România."

Despre primirea pe care o aşteaptă pe Arena Naţională: "N-am înţeles, când m-am întors din Anglia, de ce nu aveam voie să antrenez la Rapid, dacă am jucat la Steaua. Una e să fii antrenor, alta e să fii jucător. Oriunde am fost ca jucător sau antrenor, am încercat să dau maxim pentru acea echipă. Trecutul nu se uită, eu am crescut la Steaua, cu spiritul Stelei, dar acum îmi fac datoria sută la sută la CFR. Dacă mă vor înjura, trebuie să accept, dacă mă vor aplauda înseamnă că am făcut şi eu ceva pentru clubul ăla."

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.