Patronul din acte al CFR-ului, făcut praf: "E un zero, un nimeni, a montat sisteme GPS pe tractoarele cu care tundem gazonul. Numele stadionului ar trebui schimbat în Penitenciarul Gherla!" Modul trist în care a fost "aruncat" un angajat vechi de 34 de ani

3 nov 2018 13925 afişări Liga 1
Patronul din acte al CFR-ului, făcut praf: "E un zero, un nimeni, a montat sisteme GPS pe tractoarele cu care tundem gazonul. Numele stadionului ar trebui schimbat în Penitenciarul Gherla!" Modul trist în care a fost "aruncat" un angajat vechi de 34 de ani

Ioan Pop (62 de ani) se ocupa încă din 1984 de stadionul pe care joacă CFR Cluj, dar luna noiembrie a anului 2018 e ultima în care a mai avut de-a face cu campioana Ligii 1 Betano. Supărat pe modul în care a fost tratat de către patronul din acte al clujenilor, administratorul terenului din Gruia a ieşit l-a atac şi a şters pe jos cu Marian Băgăcean, pe care îl consideră "un zero, un nimeni".

Într-un interviu exploziv acordat site-ului actualdecluj.ro, Ioan Pop, fost antrenor de haltere şi culturism, s-a dezlănţuit la adresa lui Marian Băgăcean, pe care-l acuză că nu ştie cum să se comporte cu oamenii care depun munca de jos la stadionul "Dr. Constantin Rădulescu". Iar totul a plecat din momentul în care Pop şi-a permis să ceară o mărire de salariu pentru muncitorii pe care-i coordona, unii care duceau acasă, la finalul lunii, sume derizorii care ajungeau, în medie, la 1.200-1.300 de lei: "Cum poţi supravieţui cu banii ăştia? I-am cerut o mărire lui Băgăcean. Deci am zis să le mărească cu 100-200 de lei, măcar atât. Sunt sume pe care ei (n. red - conducătorii CFR-ului) le consumă seara, la o bere, o şampanie. N-a acceptat, mi-a zis să nu le iau apărarea şi mi-a reproşat că muncitorii pleacă mai repede.

Domnule, cred că asta l-a deranjat foarte tare pe acest Băgăcean, cu un nume, parcă, predestinat. Să vedeţi ce-a făcut. După toate aceste episoade, după câteva contre pe care le-am avut cu el, a introdus condica la muncitori. La cei care mătură, curăţă toaletele după mii de oameni. A pus condică de intrare şi ieşire. Este sistem video de supraveghere pe stadion. Ei bine, Băgăcean şi-a montat aplicaţie pe telefon şi urmăreşte muncitorii în timp ce-s la muncă. Care cât stă, cine pleacă şi când şi aşa mai departe.

Asta nu e tot. Într-o noapte a venit cineva trimis de Băgăcean şi-a montat sisteme GPS pe tractoarele cu care se tunde gazonul, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată la CFR. Noaptea, exact ca hoţii. Au montat sisteme de monitorizare pe tractoare, pe dube, pe tot. Ca şi cum ar lua cineva tractorul şi l-ar duce acasă",
s-a destăinuit Pop.


Marian Băgăcean (foto) a fost anunţat, iniţial, drept noul patron al CFR-ului. E, de fapt, doar patronul din acte, fiind un apropiat al şefului Neluţu Varga.

S-a folosit de muncitorii de la stadion, apoi nu i-a mai salutat

Patron în acte la CFR şi unul dintre apropiaţii lui Neluţu Varga, Marian Băgăcean ar fi avut un comportament foarte urât faţă de muncitorii din Gruia, ba chiar s-a folosit de numele lui Răzvan Burleanu pentru a-i reproşa lui Pop o proastă organizare: "Băgăcean le vorbeşte muncitorilor ca unor ciuperci stricate, îi priveşte ca pe nişte insecte. Îi priveşte de sus şi nici nu se uită în ochii lor. Ca să vă daţi seama exact cum e: din muncitorii ăştia pe care-i tratează ca pe nişte insecte, şi-a luat câţiva şi i-a dus acasă la el să-i facă ceva lucrări. După ce-au terminat nici nu i-a mai salutat. Mi-au spus oamenii că nici măcar nu le răspunde la salut.

Problema e în club. Aici e un alt pol de putere acum. Pe mine nu mă interesează puterea lor, să fie sănătoşi, dar să fie oameni. Pe mine mă interesează valoarea lor morală. Să-ţi tratezi angajaţii la modul ăsta, pe oamenii care-ţi deschid uşa, îţi curăţă mizeria, îţi fac lumină, te ajută să funcţionezi…

A venit naţionala aici, iar Băgăcean mi-a reproşat că Burleanu i-ar fi spus că e praf pe fotolii la lojă. Culmea, eu am vorbit cu Burleanu exact după meci şi mi-a spus că la Cluj se simte mereu cel mai bine. Nişte prostii, nişte minciuni.

Apoi Băgăcean, acest nimeni, acest zero, a făcut scandal că e praf pe scaune. Păi domnule, praful se depune de pe o zi pe alta. Cum să cureţi 20.000 de scaune cu 20 de muncitori? Sigur că se mai pune. La un meci cu Steaua a făcut circ că nu merg două becuri în toaleta de femei. Apoi îmi reproşează el, Băgăcean, că de ce-i las pe muncitori mai repede să plece acasă. I-am spus că le dau drumul pentru că ei nu sunt plătiţi pentru orele suplimentare, vin sâmbăta, duminica, vin tot timpul şi nu au drepturi aşa cum s-ar cuveni. Aşa că da, i-am lăsat azi cu o oră mai repede, uneori cu două ore mai repede. Ei nu erau pontaţi, oricum, practic se lucra ilegal, iar de venea ITM-ul erau mari probleme. Ei nu aveau sporuri, lucrau peste program şi aşa mai departe.

V-am zis cum supraveghează, cum urmăreşte, cu condică, gps-uri,aplicaţii. E ca la Gherla. Ar trebui schimbat numele stadionului din „Dr. Constantin Rădulescu în Penitenciarul Gherla. Sau Rahova, nu ştiu",
mai povesteşte Pop.

Cum a fost înlăturat un angajat vechi de 34 de ani

Nici momentul plecării de la CFR nu a fost prea plăcut pentru Pop: "Când m-a chemat să-mi spună că trebuie să plec, mi-au reproşat proasta administrare a stadionului. Că-s ruginite uşile, băile murdare, că-i praf, că muncitorii pleacă mai repede. Deci nişte lucruri din astea, aşa, pompate. Eu n-am avut nici un şoc, mă aşteptam la asta. În club sunt oameni toxici, e o secretară toxică. S-au schimbat conducătorii, dar limbile au rămas aceleaşi.  Nu a interesat pe nimeni că am petrecut zile şi nopţi pe stadionul ăsta. Am fost alături de echipă tot timpul. Cu Paszkany şi Mureşan am pus umărul la stadionul ăsta.

Apoi apare unu ca Băgăcean, care n-are nici o treabă cu fotbalul  şi atâta se pricepe cât mă pricep eu la balet. O fi având nişte calitîţi pe care eu nu le cunosc. Eu privesc oamenii în ochi, nu sunt conflictual, am aproape 62 de ani.

Nu se compară CFR-ul de azi cu CFR-ul construit de Paszkany- Mureşan.  Acum e o debandată totală, de când au venit aceşti aşa-zişi lupi tineri. E o desconsiderare totală faţă de oameni. Repet, nu sunt şocat. Am fost şocat şi nu-mi vine să cred că preşedintele Mureşan a trebuit să plece aşa cum a făcut-o. Fără să ne luăm la revedere, fără să bem un pahar de şampanie. Nu-mi vine să cred că a fost pus pe liber fără să i se recunoască meritele, după tot ce a făcut aici, fără o strângere de mână. Băgăcean este un zero, un nimeni, îl compară cineva pe Băgăcean cu Mureşan? Doamne fereşte",
a încheiat Pop, pentru care 1 noiembrie 2018 a fost ultima zi ca angajat al lui CFR Cluj.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.