Pace între neînvinși. FC Botoșani și Astra termină la egalitate, 1-1, și rămân fără înfrângere în acest sezon

Pace între neînvinși. FC Botoșani și Astra termină la egalitate, 1-1, și rămân fără înfrângere în acest sezon
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Botoșani și Astra au remizat, 1-1, în Moldova, în meciul de deschidere al etapei a patra a Ligii 1 Betano. Ongenda, în minutul 10, și Bejan, 29 de minute mai târziu, au semnat golurile unei remize care păstrează invincibilitatea ambelor echipe.

Fost fotbalist la PSG, Ongenda a avut nevoie de doar zece minute în primul meci ca titular pentru a le arăta suporterilor ce poate. Bejan a respins neglijent, francezul a șutat excepțional de la 25 de metri, Lazar nu a avut replică și tabela s-a modificat devreme. Apoi, Soiledis l-a copiat, dar șutul său (minutul 13) s-a oprit în bară. Au fost singurele momente bune ale gazdelor care au făcut pasul în spate și asta i-a costat. După două ocazii ale lui Alibec, titular și el în premieră de la revenirea la Astra, Pap a ieșit eronat pe o centare a lui Radunovic și asta l-a costat. Atent, Bejan l-a dat la o parte pe Burcă, a marcat cu capul și a stabilit ceea ce avea să fie scorul final, 1-1.

Partea a doua a venit cu foarte puțin fotbal, pentru că FC Botoșani nu a mai găsit culoarele spre poarta lui Lazăr, iar când a făcut-o Bejan (minutul 62) l-a blocat la timp pe Mihai Roman. Cu Alibec rămas fără energie și înlocuit în minutul 72, Astra s-a mulțumit cu un egal și nici măcar cartonașul roșu acordat de Sebastian Colțescu lui Dumitraș, în minutul 83, nu i-a făcut pe giurgiuveni să fie mai ofensivi.

S-a terminat 1-1 după un meci cu șase cartonașe galbene și o eliminare, iar FC Botoșani și Astra urcă, de mână, pe podiumul Ligii 1 Betano. Ambele au șase puncte acumulate dintr-o victorie și trei rezultate de egalitate și se află la un punct în spatele liderului Gaz Metan. Cum, însă, au deschis etapa, e de așteptat să fie depășite de mai multe etape.

FC Botoșani – Astra 1-1 (Ongenda 11 / Bejan 39)

  • FC Botoșani: Pap –   Dumitraș,   Miron, Burcă, Soiledis –   Oaidă, Jonathan Rodriguez –   M. Roman I, Ongenda (   Enriko 63), Golofca (Brekalo 77) – M. Roman II (Chitoșcă 56)
  • Rezerve: Martin, Patache, Chindriș, Piftor
  • Astra: Lazar – Al. Stan, Erico da Silva, Bejan, Radunovic – Biceanu,   Mrzljak – Balaure, Neluț Roșu (Moise 59), Llulaku (Begue 81) –   Alibec (L. Buș 72)
  • Rezerve: Nedelcovici, Butean, Cristor, Boboc

Minutul 90+4: Final de meci la Botoșani, după ultime minute în care nicio echipă nu a mai forțat. Ambele formații rămân neînvinse, au șase puncte în patru meciuri și se află la egalitate pe locul al doilea, cu un punct sub Gaz Metan Mediaș.


Minutul 83: ROȘU DUMITRAȘ! Fundașul dreapta are o intrare criminală, cu talpa sus, la Biceanu și Colțescu îl trimite la vestiare fără regrete.


Minutul 77: Golofca e înlocuit cu Brekalo. În rest, noutățile sunt puține, pentru că ritmul jocului e foarte slab. Iese și Llulaku, schimbat cu francezul Begue.


Minutul 72: Finalul primului meci ca titular pentru Alibec de la revenirea la Astra. Intră Laurențiu Buș, după 72 de minute în care Denis a încercat multe și nu a jucat deloc rău. Llulaku trece vârf, Buș va juca în stânga.


Minutul 63: Nepus la punct cu pregătirea fizică, Ogenda iese de pe teren la finalul unei evoluții în care a arătat de ce a jucat la PSG. Intră albanezul Enriko Papa.


Minutul 62: Ocazie FC Botoșani! Golofca scoate o minge din picioarele adversarilor, avansează și-l lasă pe Mihai Roman într-o poziție bună, dar șutul fostului fotbalist de la Toulouse e blocat de Bejan.


Minutul 59: Mută și Măldărășanu. Iese Neluț Roșu, accidentat, și intră Romario Moise.


Minutul 56: Prima schimbare a meciului. Costel Enache renunță la vârful Mihai Roman II și-l trimite pe teren pe Sebastian Chitoșcă. Mihai Roman va trece, cel mai probabil, în centrul liniei ofensive.


Minutul 46: A început repriza a doua, fără schimbări.


Minutul 45: Final de repriză la Botoșani, după două goluri, o bară și cinci cartonașe galbene arătate de Sebi Colțescu.


Minutul 39: GOOOOL ASTRA! Pap iese greșit pe o centrare a lui Radunovic, se încurcă cu Miron, apoi mingea respinsă de fundașul central ajunge în zona lui Bejan. Apărătorul giurgiuvean e inteligent, îl dă la o parte regulamentar pe Burcă, apoi trimite, cu capul, în jumătatea de poartă neacoperită de Pap, care se retrage târziu. 1-1 și scorul e meritat, pentru că moldovenii nu au mai jucat mare lucru din momentul în care au trecut în avantaj.


Minutul 29: A doua ocazie a lui Alibec! Atacantul Astrei primește mingea de la Stan, șutează violent, cu stângul, însă Pap stă bine pe picioare și reuștește, din nou, să respingă în corner.


Minutul 17: Ocazie Alibec! Denis trage cu stângul, din unghi, dar Pap e atent și respinge.


Minutul 13: BARĂ‚ FC BOTOȘANI! Soiledis, un alt străin în această vară, șutează și el superb de la distanță, dar execuția sa întâlnește doar bara. Ce minute are FC Botoșani!


Minutul 11: GOOOOL FC BOTOȘANI! Hervin Ongenda, jucătorul trecut pe la PSG, ne arată că nu degeaba a fost remarcat de echipa din capitala Franței. După o minge respinsă neglijent de Bejan, și-a făcut perfect pașii, a șutat cu dreptul și a „teleghidat” mingea la colțul lung, fără șanse pentru Lazar.


21:00 A început meciul de la FC Botoșani. Arbitrează Sebi Colțescu și nu știm dacă asta e neapărat o veste bună.


20:10 Avem echipele de start pentru meciul care deschide etapa a patra a Ligii 1 Betano. La gazde e titular Ongenda, jucătorul care a trecut pe la PSG, iar Alibec e trimis în atacul oaspeților, alături de Llulaku, Roșu și Balaure.


Gazdele de la Botoșani au un start de sezon foarte bun, după primele trei etape având două victorii și o remiză (1-1 cu CFR, 2-0 cu Hermannstadt, 2-2 cu U Craiova), iar elevii lui Măldărășanu dețin de asemenea un bilanț pozitiv: 1-0 contra FCSB, 1-1 cu Poli Iași și 1-1 cu Sepsi.

„Astra e o echipă competitivă cu o linie de apărători cu experiență și omogenitate bună, cu jucători buni de atac precum Lulaku, Buș, Albec, Balaur, Moise, Roșu. Este o echipă care are în componență jucători de calitate și care pot face diferența.

În afară de Lorand Fulop și Andrei Pițian care are o accidentare mai veche restul suntem ok. Din punctul meu de vedere Lori este o pierdere pentru echipă pentru că era într-un moment de inspirație și ne-a ajutat foarte mult, dar din ce spun doctorii săptămâna viitoare se poate antrena cu echipa.

Subliniez încă o dată! Echipa este a orașului. Poate că câteodată nu ne ridicăm la pretențiile suporterilor noștri dar încercăm să facem din clubul nostru ceva transparent, frumos, viu, colorat, ceva care să transmită suporterilor noștri. Nu reușim în totdeauna, dar atunci când nu reușim este momentul lor si ar putea să vină cu ceva în plus pentru jucători. Vă spun din discuțiile cu băieții, chiar simt imboldul venit din tribune și atunci când publicul este viu parcă își recapătă și ei energia și încrederea”, a spus antrenorul echipei moldave, Costel Enache, al cărui bilanț împotriva Astrei este: 6 jocuri – o victorie – o remiză – 4 înfrângeri.

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…