OFICIAL | Testele RT-PCR au fost înlocuite cu cele rapide pentru detectarea COVID-19, în fotbalul românesc! FRF a aprobat noile protocoale medicale pentru competițiile de fotbal profesionist și amator

Marius ANGHEL 09 Apr. 2021, 11:34 Liga 2
OFICIAL | Testele RT-PCR au fost înlocuite cu cele rapide pentru detectarea COVID-19, în fotbalul românesc! FRF a aprobat noile protocoale medicale pentru competițiile de fotbal profesionist și amator

La două zile distanță după ce Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, prin miniștrii Eduard Novak, respectiv Vlad Voiculescu, semnau ordinul comun prin care testele rapide COVID-19 pot fi folosite de sportivi în competițiile interne, hotărârea a apărut în Monitorul Oficial, iar Federația Română de Fotbal a acționat la rândul ei.

Astfel, forul condus de Răzvan Burleanu a aprobat în Comitet de Ugență, în ședința din 8 aprilie 2021, modificarea ”Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor de fotbal profesionist”, cât și elaborarea ”Protocolului medical pentru fotbalul amator”.

În urma acestor decizii, de acum înainte, cluburile și sportivii pot folosi în mod oficial testele rapide bazate pe detecția de antigen, în loc de cele RT-PCR, care costau mult mai mult, iar rezultatul era primit cu o mai mare întârziere.

Protocoalele medicale pentru fotbalul profesionist și competițiile de futsal au fost modificate, cel pentru fotbalul amator a fost elaborat

Anunțul a fost făcut și pe site-ul federației:

”Având în vedere Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății nr. 197/462/2021 din data de 6 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358 / 8 aprilie 2021, Comitetul de Urgență al FRF a modificat protocoalele medicale, înlocuind testele RT-PCR cu cele rapide.

Astfel, prin decizia de azi a Comitetului de Urgență au fost modificate “Protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor de fotbal profesionist” și “Protocol medical de desfășurare al competitiilor de futsal”.

În plus, Comisia Medicală a FRF a elaborat și “Protocolul medical pentru fotbalul amator”, acesta fiind cel mai afectat în ultimul an de zile. Din cauza costurilor mari pentru testările COVID-19 RT-PCR, fotbalul la nivel județean și cel juvenil nu a putut să se desfășoare.”

Cele trei protocoale medicale abrobate

”Protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor de fotbal profesionist”

”Protocol medical de desfășurare al competitiilor de futsal”

”Protocolul medical pentru fotbalul amator”

Un protocol pentru reluarea fotbalului amator fusese aprobat de FRF și în data de 14 iulie 2020, însă acesta a fost ineficient pentru majoritatea cluburilor, drept dovadă că la acest nivel foarte puține județe au reluat timid campionatul Ligii a 4-a.

Marius ANGHEL 09 Apr. 2021, 11:34 Liga 2
Pe aceeași temă