OFICIAL | Armata îi cere lui Becali 36,8 milioane de euro prejudiciu pentru folosirea mărcii Steaua. Taxa de licenţiere e 3,7 milioane de euro pe an! Reacţia imediată a lui Gigi Becali

24 mai 2016 28654 afişări Liga 1
OFICIAL | Armata îi cere lui Becali 36,8 milioane de euro prejudiciu pentru folosirea mărcii Steaua. Taxa de licenţiere e 3,7 milioane de euro pe an! Reacţia imediată a lui Gigi Becali

UPDATE: Gigi Becali a reacţionat după comunicatul oficial al celor de CSA Steaua. Finanţatorul clubului de fotbal nici nu ia în calcul varianta de a plăti suma cerută de CSA.

"Ei au înregistrat marca în 2014, cum să ceri bani pentru ceva ce ai înregistrat în 2014 şi să ceri bani din urmă? Dar chiar dacă ar fi avut-o de atunci, ei ar fi trebuit să îmi dea mie bani, pentru că le-am făcut publicitate.

Acum trebuie să o scoată la vânzare să vedem cine plăteşte, pentru că preţul corect este cât poate cineva să dea, nu cât ceri tu. Nu mai punem la socoteală că plăteşti banii pentru ceva ce nu devine al tău. Normal că nu sunt interesat să plătesc. Ca să pot eu să platesc banii ăştia trebuie să am profit, dar eu sunt pe pierdere. Trebuie să produc 7-8 milioane de euro ca să pot să dau 4 milioane de euro. Dacă vorbesc despre transparenţă, să dea evaluarea. În ce bază au evaluat aşa? Asta înseamnă transparenţă. Ei vorbesc de transparenţă, dar nu pun evaluarea, pe ce bază s-a făcut. Arată evaluarea!"
, a declarat Gigi Becali pentru DigiSport.


Scenariile care dădeau posibilă o colaborare între Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi echipa finanţată de Gigi Becali au fost spulberate de ultima decizie a celor din CSA. Potrivit unui comunicat de presă, aceştia au stabilit cu ajutorul unui evaluator prejudiciul pe care Becali l-ar fi cauzat prin folosirea fără accept a mărcii, iar suma este una fabuloasă: 36,8 milioane de euro! Mai mult, pentru licenţierea mărcii cei de la CSA cer 3,69 milioane de euro pe an!

Iată întregul comunicat dat publicităţii de CSA Steaua:

Pentru informarea opiniei publice, a iubitorilor de sport şi a suporterilor, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” face următoarele precizări:

Toate măsurile şi demersurile CSA „Steaua Bucureşti”, inclusiv constatările şi concluziile la care ajunge Comisia special constituită în decembrie 2015 la nivelul decizional al structurilor cu atribuţii ale MApN, vor fi aduse transparent şi prompt la cunoştinţa publicului. Nu a fost, astfel, luată vreo decizie care să implice schimbarea situaţiei actuale la nivelul fotbalului profesionist.

Două sunt obiectivele majore aflate în atenţia prioritară a Ministerului Apărării Naţionale şi a CSA ”Steaua Bucureşti”: crearea condiţiilor optime pentru performanţa fotbalistică stelistă şi respectarea riguroasă a exigenţelor impuse de legislaţia în vigoare.

Măsurile pentru susţinerea primului obiectiv menţionat implică parcurgerea unor proceduri legale şi administrative deloc puţine şi uşoare. De îndată ce se vor materializa primele rezultate, acestea vor fi anunţate în acelaşi spirit de transparenţă urmat până acum.

Aşa cum a evidenţiat în mai multe rânduri prin comunicate şi informări de presă, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” este obligat de lege, ca titular al mărcii ”Steaua Bucureşti” – bun aflat în patrimoniul public – , să facă toate demersurile de punere în valoare a mărcii, inclusiv prin evaluarea brandului. Astfel, până la acest moment, au fost încheiate următoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selecţionat:

  • brand-ul ”Steaua Bucureşti” a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro;
  • taxa de licenţă pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA;
  • prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA ”Steaua Bucureşti” a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro.

În prezent, Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti” derulează o serie de activităţi pentru valorificarea mărcii ”Steaua Bucureşti”, conform evaluărilor prezentate.

Prin urmare, măsurile promovate pentru susţinerea optimă a fotbalului stelist se derulează în paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA ”Steaua Bucureşti” e obligat prin lege şi hotărârile judecătoreşti pronunţate să le întreprindă. Prin dialog, comunicare şi bunăcredinţă a tuturor celor interesaţi, cele două piste de lucru ar trebui să conducă la soluţii durabile şi corecte, în interesul sportului.

Biroul de presă

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.