Nici toate revoluţiile din lume nu vor schimba asta: "România, cel mai nebun fotbal" Europa e şocată! Patru episoade 'de comă': Becali şi Borcea nu lipsesc

20 ian 2012 7245 afişări Liga 1
Nici toate revoluţiile din lume nu vor schimba asta: "România, cel mai nebun fotbal" Europa e şocată! Patru episoade 'de comă': Becali şi Borcea nu lipsesc Nici toate revoluţiile din lume nu vor schimba asta: "România, cel mai nebun fotbal" Europa e şocată! Patru episoade 'de comă': Becali şi Borcea nu lipsesc

Am ajuns de râsul lumii! Ultimul număr al revistei britanice FourFourTwo a publicat un material intitulat "România, cel mai nebun loc din fotbal", unde sunt date câteva exemple care au şocat întreaga lume. În prim plan este Gigi Becali, patronul Stelei.

"Toată lumea s-a mirat când Oţelul Galaţi a ajuns în grupele Ligii Campionilor, dar de fapt orice este posibil în acest colţ al Europei", este introducerea făcută de jurnaliştii englezi. Şi apoi au dat câteva exemple de situaţii care în Premier League nu s-ar întâmpla niciodată.

"Jucător,căpitan şi vicepreşedinte?!"

Primul intrat în vizor este Gabriel Boştină, mijlocaşul Universităţii Cluj: "Imaginaţi-vă o scenă în cadrul unei şedinţe la Universitatea Cluj. Antrenorul vrea să întinerească echipa, dar un om nu este prea dornic de aşa ceva: Boştină. Mijlocaş, căpitan şi vicepreşedinte. În vârstă de 34 de ani, el spune că nu este vorba de vreun conflict de interese. Dar treaba lui este de a lua parte la şedinţe, de a semna documente şi de a fi liantul dintre conducere şi ceilalţi jucători. Un om pe care cu siguranţă nu vrei să-l loveşti la antrenamente. Cine poate să-l scoată din echipă?".

R.I.P. Unirea Urziceni

"Acum două sezoane, Unirea uimea Europa. Cu Dan Petrescu pe bancă, devenea cea mai de succes echipă românească din Liga Campionilor şi o umilea pe Rangers, chiar pe Ibrox. Acum nu mai există! În şapte ani, Dumitru Bucşaru a dus echipa din liga a treia până pe primul loc în România. Iar sezonul următor, deşi a primit mulţi bani de la UEFA, a vândut aproape toţi titularii, iar echipa a retrogradat. Apoi, Bucşaru a plecat de la club şi a lăsat o datorie de 1,5 milioane de euro, iar clubul a încetat să mai existe. Ruşine!". Aşa s-a văzut în Anglia povestea Unirii Urziceni, cea mai de succes echipă a noastră în Liga Campionilor (opt puncte în grupe!).

"Am retrogradat (de fapt, poate)"

Englezii iau peste picior regulamentele LPF, care au permis unei echipe clasate pe ultimul loc să rămână totuşi în prima ligă: "Sezonul trecut, ultima clasată, Sportul Studenţesc, a rămas în prima ligă, iar Poli Timişoara, locul doi, a fost retrogradată! De ce? Trei cluburi, inclusiv Timişoara, nu au primit licenţa în urma unor nereguli financiare, în timp ce Universitatea Craiova a fost dezafiliată din cauza unui proces al patronului cu un fost antrenor. Şi, uite-aşa, Sportul a rămas în prima ligă. Ce nebunie!".

"Portarul refuză să apere un penalty"

"Portarul Remus Dănălache a protestat după o serie de decizii luate de arbitri împotriva echipei sale, Voinţa Sibiu, în meciul cu Petrolul. Cu doi oameni eliminaţi, Voinţa a fost sancţionată şi cu un penalty dubios. A fost prea mult pentru Dănălache, care s-a întors cu spatele la Opriţa când acesta a şutat. Arbitrul i-a dat cartonaş galben şi l-a forţat să stea cu faţa la repetarea loviturii. Portarul nu a făcut însă niciun efort pentru a apăra. Dănălache a fost amendat de clubul său".

Acesta este un alt moment care ne aruncă în lumea a treia a fotbalului, în opinia englezilor. Ei au dat o explicaţie hazlie la fotografia care însoţeşte acest comentariu - "Opriţa: O să încerc să nimeresc portarul".

Becali şi Borcea, sarea şi piperul

Cristi Borcea şi Gigi Becali i-au impresionat şi ei pe jurnaliştii englezi, care-i consideră personajele principale ale fotbalului din Liga lui Mitică: "Fără Borcea şi Becali, fotbalul românesc nu ar fi atât de colorat. Viaţa lui Borcea e ca un film american. A supravieţuit după ce a fost otrăvit cu mercur, a divorţat pentru a se căsători cu o fată foarte tânără, iar Becali i-a fost naş.

La rândul lui, Becali, care a numit rivalitatea dintre Steaua şi Dinamo jihad, a renunţat la un transfer pentru că jucătorul era homosexual - "Mai bine desfiinţez echipa decât să aduc un homosexual la Steaua" -, dar nu ezită să-l numească ţigan pe Ceorge Copos, un alt rival de-al său. Şi mai are şi picturi biblice cu el însuşi în birou. Ken Bates (n.r. - patronul lui Leeds, unul dintre oamenii excentrici din fotbalul englez), roade-ţi unghiile!".

Anul trecut, revista FourFourTwo a avut un tiraj mediu de 90.077 de exemplare pe lună: 75.212 în Marea Britanie şi Irlanda şi 14.865 în alte ţări ale lumii

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.