Narcis Răducan, acuzat de devalizarea echipei Pandurii. Condescu: "În primele 9 luni a primit 780.529 de lei". Replică pe măsură: "Domnul Condescu a căpuşat cât a putut clubul. L-am luat cu 0 lei în cont şi 2 milioane datorii". DOCUMENTE

18 oct 2016 14807 afişări Liga 1
Narcis Răducan, acuzat de devalizarea echipei Pandurii. Condescu: "În primele 9 luni a primit 780.529 de lei". Replică pe măsură: "Domnul Condescu a căpuşat cât a putut clubul. L-am luat cu 0 lei în cont şi 2 milioane datorii". DOCUMENTE 5 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/15822658/9/condescu-mititelu.jpg

Marin Condescu, unul din cei cinci membri ai Adunării Generale a Acţionarilor de la Pandurii Târgu Jiu, îl acuză pe preşedintele Narcis Răducan că a participat la devalizarea clubului, răsplătindu-se regeşte cu bani care ar fi trebuit îndreptaţi spre jucători, juniori şi bugetul de stat. Condescu îşi acuză colegii că nu vor să accepte un împrumut din partea sa, dar nici nu prezintă un plan de reorganizare după ce gruparea a intrat în insolvenţă, preferând să meargă direct spre faliment. Fost preşedinte la Pandurii, Marin Condescu este în acest moment şi al doilea mare creditor al clubului la masa credală, după ANAF.

În replică, Narcis Răducan îl acuză pe Condescu de faptul că a căpuşat clubul şi l-a lăsat într-o situaţie catastrofală, prezentând documente care arată că, în iunie 2015, Pandurii mai avea în conturi doar 3.700 de euro, datorii de peste 2.000.000 de euro, dar şi un raport al ANAF care îl indica pe Condescu drept răspunzător pentru prejudicierea bugetului.

Condescu a fost săptămâna trecută la FRF şi LPF pentru a afla datoriile către jucători şi conflictele în care e angrenat clubul, dar şi plăţile efectuate şi a ajuns la concuzia că s-au dat prime "nesimţite" unor conducători şi nu au fost plătiţi cei care au realizat performanţa din sezonul trecut. „Eu spun că jefuirea şi falimentarea echipei Pandurii s-a făcut aparent legal, de un grup organizat şi condus de Ion Călinoiu (n.r. - fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj), angajând şi dând drepturi unor angajaţi în detrimentul jucătorilor şi tuturor celorlalte obligaţii ale clubului“, a acuzat Condescu. 

"Banii sunt luaţi legal, dar dincolo de posibilităţile reale de finanţare"


Condescu îi acuză pe conducătorii de la Pandurii că au ridicat din conturi 600.000 de euro în acest an. FOTO: Mediafax 

„Am documentele în care banii luaţi în ultima perioadă de Narcis Răducan, Dorin Ioana şi Ion Şolea sunt daţi legal, dar dincolo de posibilităţile reale de finanţare a clubului.  În perioada iunie 2016 – august 2016 , în defavoarea jucătorilor, în defavoarea pregătirii juniorilor, în defavoarea obligaţiilor către bugetul de stat sau a datoriilor către arbitri, aceşti trei oameni au ridicat din conturile clubului împreună peste şase sute de mii de euro de la începutul anului. Ce este grav este că s-au făcut împrumuturi, cesionând drepturi TV, de la diferite entităţi economice, pentru a da salariile şi a plăti datoriile clubului pentru deplasări, juniori, şi către ANAF şi au fost folosiţi în alte scopuri pentru a adânci şi mai mult gaura neagră în care este această echipă acum când este în pragul falimentului. Un director economic numit, susţinut şi girat de către  preşedintele PSD Ion Călinoiu, Dorin Ioana, a primit în lunile iunie şi august 2016 suma de 46.681 de lei. Într-o singură zi, acesta a primit 30.000 de lei! Perioadă în care nu au dat nimic la jucătorii  care au făcut performanţă, nu au asigurat condiţii nici pentru juniori şi nu au plătit nici datorii la arbitri. Problema este mai mult morală. Fac precizarea că toţi cei trei au primit banii legal, pe documente încheiate şi girate de AGA”, a afirmat Condescu.

"Cu aceşti bani puteau fi acoperite cel puţin un salariu către jucători şi datoriile către arbitri"

Fostul lider al sindicatului minerilor din Oltenia spune că nu e dorit să revină în fruntea clubului, iar Narcis Răducan ar fi făcut parte din acest plan premeditat de devalizare: „Asta era marea  lor frică, de a nu pătrunde la club şi de a afla ce s-a făcut acolo. Şi discutăm aici doar de drepturi salariale, nu de ce s-a mai întâmplat cu deplasări, cantonamente sau cheltuieli curente! Preşedintele Răducan a primit de la începutul anului,  pe 9 luni, în afară de ce am vorbit, 780.529 de lei, respectiv 177.393 de euro, iar directorul Ioana a primit 35.630 de euro. Deci falimentarea clubului Pandurii a fost clar organizată şi dirijată, fiindcă aşa arată documentele. Jucătorii au fost păcăliţi de două ori, o dată că nu li se vor mai da drepturile după insolvenţă şi a doua oară că nu se ştie cât se poate acorda de acum încolo. Toate acestea pentru că aceşti oameni au încasat din conturile clubului sume de bani cu care ar fi putut să fie acoperite cel puţin un salariu pentru jucători şi să fie plătiţi arbitrii. Ei puteau să ia banii după ce luau jucătorii, pentru că fotbaliştii au adus echipa la performanţă“.

"De prima pentru locurile 1-6 au beneficiat doar conducătorii, iar jucătorii au fost înşelaţi“

Repus în funcţia de membru al AGA la Pandurii de tribunal, după ce a câştigat procesul, Condescu spune că Narcis Răducan şi ceilalţi conducători ai clubului s-au premiat de două ori pentru aceeaşi performanţă, "uitând" să le dea şi jucătorilor prima de obiectiv: „Va fi o viaţă grea pentru cei care vor conduce clubul în insolvenţă, pentru că vor lucra cu o masă de jucători nemulţumiţi, jefuiţi la drumul mare! Vă dau exemplul următor, pentru locurile 1-6 în regulament erau aprobaţi 10.000 de euro pentru fiecare jucător. Bineînţeles că au beneficiat numai conducătorii iar jucătorii au fost înşelaţi, pentru că nu li s-au mai dat banii aceia. Când s-au calificat în primele 6 au mai făcut un supliment şi au mai luat  încă 10.000 de euro pentru participare în cupele europene, ori era clar de la început că clasarea pe locurile 1-6 îţi dă posibilitatea să participi în cupele europene. Dar aceşti 20 000 de euro nu au fost trecuţi ca prime ca să fie daţi jucătorilor pentru că lor nu li s-au dat banii şi de aceea clubul e în conflict acum cu 24 de jucători la comisii în diferite stadii. Pentru conducătorii de la Pandurii care au încasat aceste prime aş avea o întrebare,  cum au avut nesimţirea să ştie ei că şi-au luat banii inclusiv pe luna august, iar jucătorii aceştia, cu care au conflicte din sezonul trecut, au banii neîncasaţi? La ce nivel de prostie s-a ajuns, ei închipuindu-şi că nimeni nu va afla ce s-a întâmplat acolo, la club?!”.

Mai multe documente dovedesc, spune Condescu, sumele imense datorate de club preşedintelui Narcis Răducan şi directorul sportiv Ion Şolea.

 

Narcis Răducan: "Fără oprirea finanţării, acum eram pe plus datorită eficientizării cheltuielilor şi performanţelor". Actele lui Condescu "sunt ciorne eronate făcute pe computer"

Narcis Răducan neagă toate acuzaţiile şi îi dă o replică dură lui Condescu. Preşedintele clubului Pandurii a declarat pentru ProSport că Marin Condescu a căpuşat echipa, "reuşind" să retrogradeze de două ori cu bugete de 10 milioane de euro şi să lase în urmă nenumărate procese pentru diverse datorii. „Domnul Condescu era obişnuit să lucreze cu multe zeroruri şi de aceea e în mare eroare. A căpuşat acest club cât a putut, dovadă că şi acum curg notificările instanţelor unde este implicat împotriva clubului. În bugetului dânsului de circa 10 milioane de euro, cu care a şi retrogradat de două ori echipa, îşi făceau loc şi prime de obiectiv pentru staff fabuloase“, afirmă Răducan. 
Acesta spune că a preluat Pandurii într-o situaţie catastrofală, fără bani în conturi şi cu milioane datorii după "guvernarea" Condescu. Fostul lider sindical era implicat la echipă împreună cu senatorul Toni Greblă, politician anchetat de DNA şi care a devenit celebru pentru "gospodăria de ţară" în care creştea struţi. "Am preluat clubul cu 0 bani în cont şi cu 2 milioane de euro datorii şi suntem de 2 ani în UEFA cu doar 4,5 milioane de euro buget în acest an şi fără oprirea finanţării eram un club pe plus financiar în timp record datorită eficientizării cheltuielilor şi performantele sportive. Iar eu vorbesc de date oficiale trimise la Finanţe, nu pe ciorne eronate făcute pe computer!", spune Răducan.
De Condescu ar depinde, în acest moment, prezenţa echipei la etapa următoare din Liga 1: "A promis băieţilor un salariu  săptămâna asta şi acum deturnează atenţia pentru că nu are de unde şi are alte interese. Dacă nu se va ţine de cuvânt nu putem ajunge la partida cu Dinamo. Îl rog să nu se mai autopropună preşedinte pentru că legea nu-i permite".
 
Narcis Răducan a prezentat şi câteva documente care atestă dezastrul total existent la Pandurii în vara lui 2015: 3.700 de euro în conturi, datorii de 2.050.000 de euro, precum şi un proces verbal al Inspecţiei Fiscale care îl făcea vinovat pe Condescu pentru restanţele la ANAF.
Iată documentele:

La data de 8 iunie 2015, în contul clubului Pandurii mai erau 3.706 euro

ANAF îl face răspunzător pe Condescu pentru prejudicierea bugetului cu 1.780.688 lei


În vara trecută, datoriile totale ale clubului Pandurii erau de peste 2.000.000 de euro
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.