Motivarea oficială DNA: "Bogaciu a luat mită 5000 $ de la Penescu"

30 apr 2009 301 afişări Comentează şi tu Liga 1
Motivarea oficială DNA: "Bogaciu a luat mită 5000 $ de la Penescu" Motivarea oficială DNA: "Bogaciu a luat mită 5000 de dolari de la Penescu"

După ce arbitrul Aurel Bogaciu a fost arestat în cursul zilei de ieri pentru 29 de zile, DNA a publicat motivarea deciziei de reţinere. Astfel, centralul este acuzat că a primit suma de 5.000 de dolari de la Penescu prin intermediul lui Liviu Făcăleaţă pentru a influenţa rezultatul partidei FC Argeş-Universitatea Craiova (scor 1-1). În plus, DNA îi reproşează lui Bogaciu că a acceptat să fie cazat într-un hotel în Piteşti, pe banii lui Penescu, deşi în acea zi nu a fost delegat să conducă vreun meci pe raza judeţului Argeş.

CITEŞTE MAI JOS MOTIVAREA DNA

 

Comunicat DNA

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de inculpatul BOGACIU DUMITRU AURELIAN, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că la data de 2 octombrie 2008, inculpatul Bogaciu Dumitru Aurelian, în calitate de arbitru de fotbal, desemnat de Federaţia Română de Fotbal să arbitreze ca arbitru principal meciul FC ARGEŞ – UNIVERSITATEA CRAIOVA (desfăşurat în data de 03 octombrie 2008 în municipiul Piteşti) din cadrul Ligii I, a primit de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, prin intermediul inculpatului Făcăleaţă Liviu Ilie, suma de 5.000 USD pentru a favoriza echipa F.C.ARGEŞ Piteşti, cu ocazia desfăşurării partidei.

De asemenea, la data de 19 noiembrie 2008, inculpatul a acceptat şi beneficiat de oferta făcută de inculpatul Făcăleaţă Liviu Ilie de a fi cazat, cu titlu gratuit, la un hotel din Municipiul Piteşti (în condiţiile în care nu fusese delegat să arbitreze în acele zile vreun meci în municipiul Piteşti) în scopul favorizării echipei FC ARGEŞ Piteşti la meciurile următoarele din Liga I, când va fi desemnat de către Federaţia Română de Fotbal – Comisia Centrală a Arbitrilor să le arbitreze, contravaloarea cazării fiind în sumă de 374 lei.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 29 aprilie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La data de 30 aprilie 2009, Tribunalul Argeş a dispus măsura arestării preventive pe 29 de zile faţă de inculpatul Bogaciu Dumitru Aurelian.

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală pentru fapte de corupţie şi faţă de inculpaţii Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleaţă Liviu Ilie, Constantin Gheorghe, Libertatu Cristian, Corpodean Sorin, Savaniu Marcel şi Lică Marcel, toţi aflaţi în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, ca urmare a măsurilor dispuse de Tribunalul Argeş la datele de 14 aprilie 2009 şi 23 aprilie 2009 (detalii în comunicatele nr. 91/VIII/3 şi 99/VIII/3).

În aceeaşi cauză, se efectuează investigaţii penale şi faţă de alte persoane.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.