Miriuţă: "Plecam oricum şi dacă ne calificam în play-off. Au fost o grămadă care au dat în mine. M-au tocat din prima zi". Cine au fost vinovaţii, ce spune despre Bratu, relaţia cu Negoiţă şi Mutu sau oferta Botoşani

13 mar 2018 4973 afişări Comentează şi tu Liga 1
Miriuţă: "Plecam oricum şi dacă ne calificam în play-off. Au fost o grămadă care au dat în mine. M-au tocat din prima zi". Cine au fost vinovaţii, ce spune despre Bratu, relaţia cu Negoiţă şi Mutu sau oferta Botoşani

Fostul antrenor al lui Dinamo, Vasile Miriuţă, s-a destăinuit în studioul Look TV. Acesta a dezvăluit că era decis să plece chiar dacă echipa s-ar fi calificat în play-off. Miriuţă vorbeşte despre lipsa unui om cu experienţă în conducerea clubului, de ce au plecat jucători importanţi în iarnă şi că l-a părăsit “bulanul” la Dinamo. Miriuţă crede că meciul cu Astra trebuia amânat, pentru că terenul nu era bun de joc.

… despre vina pentru ratarea play-off-ului:
N-a fost uşor dar acum mă simt mult mai bine. Au trecut zece zile, viaţa merge înainte. A fost un eşec, eu nu m-am ascuns niciodată, îmi asum, dar la un club nu numai antrenorul şi staff-ul lui sunt răspunzători pentru anumite lucruri. Este şi un management sportiv. Eu îmi asum partea mea de vină, pe plan sportiv, în rest sunt şi alţi vinovaţi

… despre criticile din presă:
A fost o despărţire amiabilă. Eu n-am apărut în ziare, au fost o grămadă care au dat în mine, dar n-a fost prima oară. Din prima zi au dat în mine, ştiţi şi comentariile unora că nu l-au vrut pe Miriuţă, alţii l-au vrut… Nu vreau să dau nume. Nu vreau să dau numele ziarului care m-a tocat din prima zi. Eu zic că a fost cu tentă, dar nu poţi să ai doar prieteni.

… despre cum s-a produs despărţirea:
Am primit un telefon, după meciul cu Astra de la Bogdan Bălănescu, care mi-a zis să mă prezint la club. M-am prezentat, ne-am strâns mâna şi asta a fost tot.

… despre decizia de dinaintea jocului cu Astra:
O spun acum în premieră. Eu plecam oricum şi dacă aş fi calificat Dinamo în play-off. Eram hotărât. Nu are rost să intru în discuţii. O ştia doar fiul meu, Marco. Din păcate nu a fost să fie aşa.

… despre jucătorii plecaţi în iarnă:
Toate discuţiile le-am avut cu patronul, cu preşedintele, iar adevărul este că clubul avea nevoie de bani. Erau de plătit salarii, taxe la stat, etc. Jucătorii şi-au dorit şi ei să plece şi asta a fost. Noi ştiam foarte bine ce jucători puteam aduce. Şi eu am dorit jucătorii care au venit.

… despre relaţia cu Negoiţă:
Cu domnul Negoiţă chiar am avut o relaţie bună. După 2-3 săptămâni vorbeam direct cu el, ne-am baza pe respect. Vorbeam orice. Eu nu mă plâng de nimic. Acestea erau condiţiile pe care eu le-am acceptat.

… despre lipsa unui om de fotbal în conducere:
Este Dănciulescu, dar el nu are o putere mare acolo. A fost însă aproape de mine, de echipă, un băiat minunat. În rest, mă gândeam că la CFR, de exemplu, este un Iuliu Mureşan, la Craiova este Marcel Popescu, la Botoşani este Cornel Şfaiţer… Asta a lipsit, fără să critic pe cineva din conducere. Lipseşte aşa ceva, din păcate la Dinamo. Un om care să fie podul dintre echipă şi patron.

… despre jucători:
Jucătorilor nu am ce să le reproşez absolut nimic. Vorbesc în continuare cu unii dintre ei. Anton a fost mâna mea dreaptă în vestiar, un caracter şi un jucător foarte bun. Cu Nedelcearu m-am înţeles foarte bine, cu Filip, care a fost şi el o pierdere, poate să-mi spună mie oricine, orice. La experienţa lui a fost o mare pierdere. Nu cred că a spus exact ce s-a scris în presă după plecarea la Hajduk.

… despre escapada jucătorilor de la Piatra Neamţ:
Fiecare facem greşeli în viaţă. Din ce s-a scris în 6 luni în presă, 15 la sută au fost adevărate. Că am băut eu cu staff-ul meu la Piatra Neamţ. Eu nu beau, beau maxim un pahar de vin. Au fost nişte minciuni… Dacă eram în Germania îmi luam un avocat şi poate luam 100.000 de euro, mă faceam om. În afară de episodul acela de la Piatra Neamţ nu s-a mai petrecut nimic.

… despre Florin Bratu:
Florin este un antrenor tânăr. Sper să facă lucruri mai bune decât am făcut eu cu staff-ul meu acolo. Nouă ne lipseşte respectul între antrenori. Mai este câte unul la televizor care critică felul în care a făcut un antrenor schimbările. Hai să le ţinem pentru noi, că e uşor acum să ies şi eu şi să zic că nu a făcut bine ceva.

… despre oferta de la FC Botoşani:
Acum aud prima oară de aşa ceva. Eu nu mai pot să antrenez, în primul rând, că am antrenat două echipe. Nu ştiu de unde a apărut pentru că nu m-a contactat nimeni, nici nu am chef să mă duc undeva acum, până la vară.

… despre lupta la titlu:
În unele momente Craiova a jucat cel mai bun fotbal, dar CFR este echipa cea mai pragmatică. CFR ştie ce vrea.

… despre ghinionul de la Dinamo:
Eu cât am fost la CFR am avut bulan, că aşa spunem noi. Amintiţi-vă cu Iaşiul m-au egalat în minutul 90, am dat gol în minutul 93. Vreo 2-3 meciuri am bătut acasă în minutul 80 şi ceva. Ca antrenor, dacă nu ai bulan, nu poţi. L-a Bucureşti m-a lăsat bulanul. La Botoşani, la 0-0, nişte ocazii uriaşe Nemec. La Timişoara, Rivaldinho şi Bokila au fost de 3 ori singuri cu portarul. Cu Craiova, chiar vorbeam cu Nistor, a dat bară-bară şi a ieşit mingea afară. La Budescu a intrat în poartă.

… despre ce ar schimbat acum la meciul cu Astra:
Dacă aş putea vorbi cu bunul Dumnezeu să nu fi dat zăpada aia înainte de meci. A contat mult, având şi jucători tehnici. Nu este un alibi, dar e unul dintre motive. Eu n-aş fi dat drumul la meci. Era zăpadă de câţiva centimetri şi la o zi distanţă s-a amânat Juventus - Atalanta nu s-a jucat. Nu s-a putut juca fotbal pe un aşa teren.

… despre relaţia cu Adi Mutu:
Eu am stat de vreo 3-4 ori de vorbă cu Adrian Mutu, cât am fost la Dinamo. N-am avut nicio problemă cu el. O relaţie bazată pe respect.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.