Marin Condescu nu crede că se va mai relua campionatul Ligii 2 și propune o variantă nouă pentru sezonul viitor: ”Doar așa s-ar reduce costurile. Economia va fi la pământ.” Liga 1 s-ar modifica și ea

Mircea OGLINDOIU 05 Apr. 2020, 12:45 Liga 2
Marin Condescu nu crede că se va mai relua campionatul Ligii 2 și propune o variantă nouă pentru sezonul viitor: ”Doar așa s-ar reduce costurile. Economia va fi la pământ.” Liga 1 s-ar modifica și ea

Principalul creditor al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, nu crede că actualele ediții de campionat de fotbal, suspendate din cauza coronavirusului, se vor mai relua în România. În această situație, Condescu propune ca nicio echipă să nu mai retrogradeze, atât din Liga 1, cât și din Liga 2.

Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, la 16 puncte de ultima clasată care se află pe poziție de menținere în acest eșalon fotbalistic. Din Liga 2 mai sunt de jucat 14 etape, iar în Liga 1 mai sunt de disputat 8 etape în play-off și 12 în play-aut. Alte două jocuri ar trebui disputate la barajul de promovare/retrogradare.

”Nu cred că acest sezon se va mai relua. Nu văd cum! Cazurile de coronavirus cresc în ritm alarmant de la o zi la alta, iar vârful epidemiei va fi atins de-abia la jumătatea lunii viitoare. Chiar dacă s-ar relua campionatul în iunie, sunt prea multe etape de jucat și până se termină de disputat, chiar și cu intermediare în fiecare săptămână, începe noul sezon. Eu consider că acest sezon trebuie înghețat și nimeni nu ar trebui să mai retrogradeze. E adevărat, că noi oricum nu mai aveam șanse de salvare, dar sunt echipe care speră în continuare”, a spus Condescu pentru Liga2.ro.

În acest moment, după 24 de etape, pe locurile retrogradabile din Liga 2 sunt Concordia Chiajna, FK Csikszereda și Pandurii Târgu Jiu. Celelalte două poziții care duceau în Liga 3 au fost completate de Daco-Getica București (retrasă în tur) și Sportul Snagov (exclusă în retur). Aceste două echipe s-au desființat, iar dacă vor să își reia activitatea o pot face doar din ultima ligă a Bucureștiului, respectiv Ilfov.

Condescu vrea două serii în Liga 2

Acesta a propus și o nouă variantă pentru desfășurarea sezonului viitor: cu două serii. Liga 2 se organizează cu o singură serie din 2016. În 2005, când Pandurii a promovat în premieră pe prima scenă, Divizia B, cum se numea pe atunci Liga 2, avea chiar trei serii, a câte 16 echipe fiecare!

”Nici din Liga 1 nu va mai retrograde nimeni, iar FRF vrea ca patru echipe să promoveze, situație în care se va schimba formatul actual al primului eșalon: vor fi 18 echipe. Liga 2 ar trebui să aibă două serii de câte 12 sau 14 echipe. Deja două s-au desființat (n.r. – Daco Getica București și Sportul Snagov), vor promova alte cinci din Liga 3, dar ar putea fi primite și cele de pe locul 2, care aveau poate șanse la primul loc până la finele sezonului. Ar fi mai bine să fie două serii, în principal din cauza costurilor legate de deplasări. Sunt multe echipe care vor avea grave probleme financiare, din cauza crizei economice care o să apară. Mă refer în special la cluburile susținute de Consiliile Locale și Județene. Economia va fi la pământ și bugetele locale nu vor mai avea de unde încasa taxe, ca până acum. Nici cluburile private nu o vor duce foarte bine, iar deplăsările lungi nu vor mai putea fi acoperite. Prin distanțe mai mici s-ar reduce considerabil costurile. Ar fi și mai puține jocuri de disputat. Acum sunt 38, s-ar reduce la 22 sau 26”, e de părere Condescu.

Consilierii locali ai orașului Târgu Jiu au respins propunerea primarului de suspendare a contractului de comodat cu Pandurii, pentru stadion

Acesta a vorbit și despre contractul de comodat al stadionului, pe care Pandurii l-a încheiat în 2005, pe o perioadă de 15 ani.

Primarul Marcel Romanescu a propus să se ia act de încetare al contractului, dar consilierii locali nu au aprobat, în ședința din această săptămână, proiectul aflat pe ordinea de zi.

”Normal că nu au votat, fiindcă ar fi comis o ilegalitate. Acesta contract a fost suspendat în 2014, în momentul în care s-a aprobat demolarea vechiului stadion, și logic că acum ar trebui prelungit automat cu cinci ani. Noi am propus două variante și avem deja două acțiuni pe rol, în instanță. Următorul termen ar trebui să fie pe 12 mai, dar probabil va fi reprogramat, fiindcă nu se mai țin nici procese în această perioadă”, a dezvăluit Condescu pentru Liga2.ro.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-restate-de-luni-bune-jucatorii-de-la-pandurii-par-cei-mai-avantajati-de-ordonanta-de-guvern-din-perioada-de-stare-de-urgenta-am-facut-toate-demersurile-acum-vor-lua-bani-19129286

Mircea OGLINDOIU 05 Apr. 2020, 12:45 Liga 2
Pe aceeași temă