Marcel Puşcaş, aluzie la Burleanu: "Fotbalul nostru (...) arată ca un şantier pregătit pentru demolare. Nu prin metoda ENOLA :D GAY. Artificierul şef se află la «Casa de sticlă a fotbalului»". Explicaţiile fostului fotbalist

26 sep 2018 1070 afişări Liga 1
Marcel Puşcaş, aluzie la Burleanu: "Fotbalul nostru (...) arată ca un şantier pregătit pentru demolare. Nu prin metoda ENOLA :D GAY. Artificierul şef se află la «Casa de sticlă a fotbalului»". Explicaţiile fostului fotbalist
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Marcel Puşcaş, fost director la Casa Fotbalului şi candidat la alegerile pentru preşedinţia FRF din 18 aprilie, a postat miercuri, pe contul său de Facebook, un text în cuprinsul căruia asociază numele „ENOLA GAY“ cu actualul şef al federaţiei, Răzvan Burleanu.

Formularea este destul de clară, din text reiese că actuala conducere a FRF are asupra fotbalului românesc efectul devastator pe care l-a avut bombardierul B-29 care, în zorii zilei de 6 august 1945, a lansat asupra oraşului japonez Hiroshima prima bombă atomică din istorie. „Superfortăreaţa zburătoare“ a fost atunci botezată „Enola Gay“, după numele mamei pilotului.

Numai că, dincolo de acest sens clar şi explicit, emoticonul „:D“, zâmbet larg, plasat între ENOLA şi GAY, dă loc la interpretări: „Gay“ este un termen care desemnează, în engleză, persoanele homosexuale.

Ce a scris Puşcaş pe contul său de Facebook: „(…) Vi se pare că azi fotbalul nostru arată a Hilton? Mie mi se pare că arată ca un şantier pregătit pt demolare. Nu prin metoda ENOLA 😁  GAY, mai degrabă prin implozia fundaţiei. Artificierul şef se află la «Casa de sticlă a fotbalului» (…)“.


Textul postat pe Facebook de Marcel Puşcaş

Solicitat de ProSport pentru lămuriri suplimentare, Marcel Puşcaş a negat orice eventual substrat în postarea sa. „Nici vorbă să fac vreo aluzie. Nu ne băgăm în viaţa oamenilor. Am scris ceea ce am vrut să spun, că era vorba de bombardierul Enola Gay. Atât“.

Marcel Puşcaş face deliciul prietenilor pe Facebook, unde postează aproape zilnic analize pertinente în domeniul fotbalistic. Cu un limbaj adesea ludic, în care explicaţiile amănunţite şi accesibile alternează cu întâmplări şi expresii amuzante, dar şi figuri de stil cu multiple înţelesuri (chiar în textul de mai jos apare formularea "Casa de sticlă a fotbalului", aluzie la denumirea sediului FRF, "Casa Fotbalului", la forma acesteia şi la fragilitatea politicilor duse de actualii locatari ai clădirii), Marcel Puşcaş culege des numeroase aprecieri din partea celor care-l urmăresc.

Textul integral postat de Marcel Puşcaş miercuri:

„KOVACS. PIŞTI KOVACS
- antrenor de Hilton -

18 iulie 1988.
M-am nimerit la ora cinei pe terasă la Athenee Palace (actual Hilton).
La una dintre mese cina de unul singur dl antrenor Stefan Kovacs.
- Bună seara, nea Pişti.
Poftă bună!
Ce faci, Puşcaşule? - m-a intrebat.
Mulţumesc, bine.
Eşti singur?
Da,i-am răspuns.
Ia loc.
Multumesc.
Au trecut trei ore, timp in care sărind in discuţie de la fratele dânsului (Nicolae Kovacs), la nepotul din Oradea, Cluj, Steaua, Cruyff, Platini, Ajax, am ajuns la a vorbi despre antrenori si antrenorat.
La un moment dat mă intreabă: «Stii câte tipuri de antrenori există?»
Nu, i-am răspuns.
- Două: DE HILTON şi PĂLMAŞII. 🤗
Mi-a rămas de 30 de ani in minte.
Vi se pare că azi, fotbalul nostru arată a Hilton?
Mie mi se pare că arată ca un şantier pregătit pt demolare.
Nu prin metoda ENOLA 😁GAY, mai degrabă prin implozia fundaţiei.

Artificierul şef se află la «Casa de sticlă a fotbalului».
Pentru molozul care va trebui strâns PĂLMAŞII lui nea Pişti sunt suficienţi.
Intrebarea este, CINE VA CONSTRUI HILTON-ul? 🤕

Pălmaşii pot fi si necalificaţi iar «HILTONIŞTI» nu avem!
Atunci, de unde Hilton?
Vom rămâne molozul Europei.
Şi la fotbal.
Om trăi si om vedea!
Mai rău să nu fie!“.

Site-ul www.razvanzburleanu.com, care-l asocia pe Burleanu cu comunitatea gay, a fost abandonat după ce ProSport a semnalat cazul


Autorii site-ului www.razvanzburleanu.com au asociat abuziv imaginea emisiunii ProSport Live cu cea a textelor lor

În luna martie a acestui an, în plină campanie electorală pentru şefia FRF, ProSport a scris despre apariţia subită a unui site, www.razvanzburleanu.com, în care poza preşedintelui FRF apărea pe fondul steagului multicolor, simbol al comunităţii „gay“. Site-ul nu era asumat de nimeni, dar sursele ProSport afirmau că ar fi fost administrat de persoane apropiate anturajului lui Ionuţ Lupescu, şi el candidat la şefia FRF. Lupescu a dat un comunicat în care a negat orice implicare. 

După ce ProSport a semnalat cazul, site-ul n-a mai fost promovat pe Facebook şi nu a mai fost alimentat cu conţinut.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.