Nu au nevoie de Gnohere! Dinamo s-a distrat cu CSMS Iași și a învins-o cu 3-1. Maric și Nemec au înscris primele lor goluri pentru dinamoviști

Nu au nevoie de Gnohere! Dinamo s-a distrat cu CSMS Iași și a învins-o cu 3-1. Maric și Nemec au înscris primele lor goluri pentru dinamoviști
  • Publicat:
  • Actualizat:

•    Dinamo a reușit să o învingă pe CSMS Iași cu scorul de 3 – 1. Maric si Nemec au marcat în premieră pentru echipa lui Ioan Andone, la primul lor meci în tricoul lui Dinamo. Piccioni a înscris singurul gol al ieșenilor.
•    Vali Lazăr a fost MVP-ul partidei, pasând decisiv la toate golurile lui Dinamo.
•    În urma victoriei din această etapă, Dinamo a trecut pe locul al doilea în clasament, până la disputarea meciului dintre CS U Craiova și Concordia Chiajna.

La nivel verbal, Liga 1 e disputată și interesantă. Declarațiile oamenilor de fotbal de la noi te fac să crezi că pe teren spectacolul predomină. Ori nu e așa. Gnohere la Steaua? Toșca la Dinamo? Privești fascinat pe rețelele de socializare, la televizor. Dar atunci când centralul fluieră startul unei partide, rar ți se întâmplă să reziști 90 de minute pe același post de televiziune. Atunci realizezi că Liga 1 pare a fi desprinsă din altă poveste a fotbalului, una sărăcăcioasă, cu final nefericit.

Dinamo și CSMS Iași se întâlneau în Liga 1 după ce prima pierduse cu ASA Tg. Mureș, iar cea de-a doua nu reușise să câștige decât două puncte din 15 puse în joc. Aici, în ograda Ligii 1, meciul dintre cele două reprezenta un soi de interes. Cum se va descurca Dinamo fără Gnohere, trimis la echipa a doua și urmărit de fostul antrenor al dinamoviștilor, Mircea Rednic, în cârje? Va reuși CSMS Iași să profite de degringolada de la Dinamo, una plină de impresari și oferte? Cu Nistor căpitan, Nemec și Maric titulari, se anunța un meci interesant.

Ce a urmat, repriza 1

Un penalty neacordat pentru Dinamo, în minutul 8. Dar pe cine mai miră faptul că fluierașii din campionatul intern nu văd faulturi evidente? Pe nimeni. Iar când îi auzi pe comentatori spunând >, te întorci involuntar spre micul ecran să vezi despre ce jucător vorbesc. O secundă mai târziu, te lămurești că petarda era în tribunele aproape goale ale stadionului. Nu te-ar fi mirat să fie una și pe teren, la figurat.

În minutul 14, Vali Lazăr centra perfect în careul advers, acolo unde culoarea roșu predomina, iar Luca Maric reușea să marcheze primul său gol pentru dinamoviști. Așadar, cine avea nevoie de Gnohere pe teren? Dinamo conducea pe tabelă pe CSMS Iași, iar Ioan Andone conducea în afara terenului, în conflictul creat pe tema trimiterii la echipa a doua, liga a 3-a, pe Gnohere.
Trei minute mai târziu, omul cu pasa finală la primul gol, Vali Lazăr era față în față cu Grahovac. Iar portarul ieșenilor nu făcea altceva decât să își treacă numele pe tabela de marcaj, cu mențiunea autogolului în dreptul său. Un șut care nu anunța nimic se transforma în gol pentru Dinamo. Și era numai minutul 17, asta spre nefericirea ieșenilor, pierduți în povestea Ligii 1, fără nicio idee pe teren, probabil sperând ca scorul să nu capete proporții.

Cu un avantaj de două goluri pe tabelă, Dinamo nu a mai forțat atacul. Păi ori suntem în Liga 1, ori nu mai suntem? Ce atâta spectacol? Dar totuși, e supărător că nu vin suporterii la stadion  și par să se fi îndepărtat de fotbal, nu e așa? Brănescu ce s-a mai făcut remarcat, cu două intervenții consecutive, în minutul 32. Dacă nu-și făcea treaba de portar, riscam să vedem spectacol pe teren, iar la noi nu se practică așa ceva.

Ce a urmat, repriza a 2-a

Atunci când comentatorii spun că nu se așteaptă ca Iași să revină de la scorul de 2 – 0, știi că trebuie să ai destul de mult curaj pentru a urmări partea secundă a partidei. Și că o faci degeaba. În Liga 1 nu vezi răsturnări spectaculoase de scor decât foarte rar. Prea rar. Să se ocupe Anglia, Spania sau Franța de din astea. Noi suntem conservatori, vrem să nu suferim de boli de inimă.
În primele 10 minute ale reprizei a doua, mai interesante erau bubuiturile din tribună decât jocul de pe teren. Ieșenii încercau, dar nu reușeau. Dinamoviștii ajungeau în fața porții, dar nu mai înscriau. Apoi, Vali Lazăr, același jucător fără de care nu s-ar fi marcat în prima parte a meciului, l-a găsit cumva pe Nemec în careu. Și pe tabelă era 3 – 0. Păi dacă la 2 – 0 nu mai erau șanse pentru ieșeni, ce mai puteai acum să speri de la meciul dintre Dinamo și CSMS Iași?

Când toți ochii erau îndreptați spre intrarea lui Popa pe teren, un puști, Piccioni profita de visarea defensivei dinamoviste și marca (minutul 64). Imediat după, în minutul 70, Rotariu șoca pe toată lumea, cu o intrare dură la mijlocul terenului,  de cartonaș roșu. Evident că Radu Petrescu nu a băgat de seamă momentul. Mirare mare că a permis echipei de medici să intre pe teren. Cu acest gest, centralul partidei a garantat discuții lungi și acuze multe după meci.

Poate că altfel ar fi arătat meciul dacă Rotariu vedea cartonașul roșu. 20 de minute în inferioritate numerică pentru Dinamo poate că ar fi contat. Sau nu. În loc de asta, până în minutul 90, când Radu Petrescu a fluierat și el ceva, adică finalul partidei, Bădic ce s-a făcut remarcat, cu un șut pe care l-ai putea foarte ușor arăta jucătorilor de fotbal, pentru ca ei să evite astfel de execuții pe viitor. Încă o filă din povestea Ligii 1. Finalul? Mulți spun că va fi în curând.

O singură concluzie după Dinamo – CSMS Iași: nimeni nu e de neînlocuit. Gnohere a putut să vadă asta singur, din tribune, după meciul pe care l-a disputat la echipa a 2-a. Iar CSMS Iași, reprezentantă în cupele europene în acest an, are nevoie să înlocuiască niște oameni, niște idei și să ia exemplul adversarilor săi pentru a-și da seama că nu e un capăt de drum să o iei de la început și să schimbi.


Min. 90+5 S-a terminat, Dinamo câștigă destul de lejer și se apropie la doar două puncte de liderul Steaua, care are însă un meci mai puțin disputat


Min. 75 Ocazie mare pentru CSMS Iași. Centrare la colțul lung, Boiciuc se desprinde de marcaj și reia puțin pe lângă poartă


Min. 65 GOL CSMS IAȘI! Piccioni a redus din diferență. Atacantul lui CSMS Iași a primit în careu de la Țigănașu, a pivotat pe lângă Maric și a înscris


Min. 56 GOL DINAMO! Nemec face 3-0. Lazăr dă o nouă pasă de gol. Mijlocașul lui Dinamo a trimis printre picioarele unui adversar, Nemec rămâne singur cu portarul și înscrie din cădere


Min. 46 A început partea a doua. Nicolo Napoli a făcut o dublă schimbare, în speranța că jucătorii săi vor reuși să pună mai multe probleme. Au ieșit Stefănescu și Vasile Gheorghe, au intrat Boiciuc și Ciucur. CSMS Iași joacă acum cu doi atacanți, 4-4-2


Min. 45+1 S-a terminat prima parte. Dinamo a scăzut ritmul după ce a reușit să înscrie de două ori, CSMS Iași nu s-a lăsat invitată și și-a creat câteva ocazii mari de gol


Min. 38 Piccioni pătrunde în careu și încearcă să scoată o lovitură de la 11 metri, însă vede galben pentru simulare. A fost însă un nou semnal de alarmă pentru jucătorii lui Ioan Andone, care s-au relaxat după golul de 2-0


Min. 32 Ocazie foarte mare pentru CSMS Iași. Piccioni se descurcă foarte bine și trage la poartă, Brănescu respinge greu, Ștefănescu vine din spate și șutează, însă portarul lui Dinamo reușește să apere din nou.


Min. 17 GOL DINAMO! Lazăr face 2-0. Mijlocașul lui Dinamo a urcat frumos pe partea stângă, a intrat în careu și a tras la colțul scurt. Grahovac a fost surprins și a scăpat mingea în poartă


Min. 14 GOL DINAMO! Maric a deschis scorul. A fost un corner bătut scurt pe partea stângă, Lazăr a centrat „plouat”, Maric s-a înălțat și a reluat cu capul


Min. 4 Grahovac are nevoie de îngrijiri medicale după un contact dur cu Nemec. Atacantul lui Dinamo a încercat să ajungă la o minge centrată de pe stânga, însă s-a ciocnit cu Grahovac. Jocul s-a reluat după aproximativ două minute.


Min. 1 Fluier de start. Puțini spectatori au fost curioși să urmărească acest meci de pe stadion, cel mult 1.000. Gnohere, jucător trimis la echipa a doua, a venit să-și susțină colegii. Titular în atacul lui Dinamo este Nemec, iar capitan – Dan Nistor, în premieră.


Echipele de start:

DINAMO: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Maric, Filip – Nistor, Busuladzic, Palic – Rotariu, Nemec, Lazăr
Rezerve: Penedo Cano,  M. Popescu, Hanca, D. Popa, M. Oliva, Vl. Olteanu, I. Șerban

CSMS IAȘI: Grahovac – Bosoi, Frăsinescu, Ciucă, Sato – Mitic – Bole, V. Gheorghe, Ștefănescu, Țigănașu – Piccioni
Rezerve: Caparco, Bădic, Boiciuc, Chelaru, Tîrșă, Saric, Al. Ciucur.


Meciul cu CSM Poli Iași, partidă programată pentru ora 20:30, în prinde pe cei de la Dinamo într-o perioadă tensionată.

Spiritele s-au încins în „Ștefan cel Mare” după prima înfrângere înregistrată în acest sezon, scor 1-2 cu ASA Târgu-Mureș. Dincolo de greșelile de arbitraj invocate de „câini”, Ioan Andone a dat vina și pe indolența lui Gnohere. Atacantul în vârstă de 28 de ani a ratat un penalty contra ardelenilor și a fost trimis la echipa a doua a clubului după ce a refuzat și prelungirea contractului.

Moldovenii vin în capitală fără trei titulari obișnuiți: Voicu și Mihalache sunt suspendați, iar Cristea este accidentat. De asemenea, trupa lui Napoli a strâns doar două puncte din ultimele cinci meciuri, iar după înfrângerea din runda precedentă cu Botoșani, fanii i-au cerut demisia antrenorului Nicolo Napoli.
 

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…