LIVE BLOG | FCSB - Viitorul 2-1. Sclipirea lui Budescu şi golul lui Momcilovic readuc echipa lui Dică la două puncte de CFR înainte de meciul direct

11 mar 2018 19104 afişări Comentează şi tu Liga 1
LIVE BLOG | FCSB - Viitorul 2-1. Sclipirea lui Budescu şi golul lui Momcilovic readuc echipa lui Dică la două puncte de CFR înainte de meciul direct ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

FCSB - Viitorul 2-1 (Budescu 32, Momcilovic 39 / Mladen 76)

  • FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Momcilovic, Jr. Morais - Pintilii (Ov. Popescu 46),   Nedelcu -   Man, Budescu, Fl. Tănase (Teixeira 76)- Gnohere (Alibec 65)
  • Rezerve: A. Vlad - Bălaşa, L. Filip, Fl. Coman
  • Viitorul: V. Cojocaru - Mladen, Ţâru, Hodorogea, Cr. Ganea - A. Ciobanu (Căpuşă 68), T. Băluţă, D. Dumitrescu (Drăguş 46) - Cicâldău - Ianis Hagi    , Chiţu (Măţan 62)
  • Rezerve: Tordai - Ghiţă, Duarte, Gavra

min 90+3: Final de meci pe Arena Naţională. Istvan Kovacs pune capăt partidei. FCSB începe cu dreptul play-off, deşi nu a făcut cel mai bun meci. O sclipire a lui Budescu şi golul lui Momcilovic au asigurat primele puncte din play-off pentru echipa lui Dică.


min. 80: Ianis Hagi are o ocazie imensă. Măţan a centrat din partea dreaptă, fundaşii FCSB-ului au bâlbâit mingea în cinci metri, iar Ianis Hagi a fost la un pas să apuce să tragă pe poarta lui Bălgrădean. Mingea a sărit aiurea după carambol, iar în cele din urmă a ieşit în aut de poartă.


min. 76: GOOOOL VIITORUL! Ianis bate perfect un corner de pe partea stângă, Ţîru sare pe sub minge, dar Mladen apare perfect, reia din prima, din drop, şi îl învinge pe Bălgrădean! Ne aşteaptă un final de foc!


min. 72: Bară Alibec! Centrează Budescu, din corner, Denis reia bine, dar execuţia sa loveşte bara!


min. 69: Alibec style! Vârful de 2,04 milioane de euro are chef de fotbal, iar a doua sa atingere de balon înseamnă o pasă superbă, din rabona, pentru Budescu. Faza continuă cu o centrare a playmaker-ului pentru Tănase, dar Ţîru intervine la timp şi înlătură pericolul.



Hagi trage şi ultimul glonţ, cu Căpuşă în locul lui Ciobanu.


min. 65: Vremea lui Alibec. La 2-0, când meciul e aproape câştigat, Dică renunţă la Gnohere şi-l introduce pe Alibec, care revine pe teren după cinci săptămâni. Denis se implică imediat, şutează de la distanţă, dar execuţia sa, cu stângul, nu-i pune probleme lui Cojocaru.


min. 62: A doua încercare a lui Hagi. Iese ineficientul Chiţu, intră puştiul Măţan. Mai multă tehnică, mai multă viteză în linia ofensivă a campioanei.


min. 57: Nici Denis nu are noroc.  Drăguş trage de la distanţă, dar şutul său trece pe lângă poarta lui Bălgrădean, care oricum era pe minge. E cam singura încercare, timidă, a Viitorului de a pune probleme FCSB-ului în repriza a doua.


min. 52: Ganea is the new Hagi. Viitorul beneficiază de o lovitură liberă de la mare distanţă, iar Ianis Hagi îl lasă pe Cristi Ganea să execute. Deşi sunt doar doi adversari în zid, şutul violent al fundaşului stânga se opreşte în spatele lui Momcilovic, la fel cum s-a întâmplat şi la execuţia decarului.


min. 46: Restart. Cu două schimbări. Hagi îl scoate pe Dumitrescu şi-l trimite în teren pe Denis Drăguş, iar Dică renunţă la Pintilii, aflat la un cartongaş galben de suspendare, şi mizează pe Ovidiu Popescu.


21:34 Pauză pe Arena Naţională! 2-0 pentru FCSB, după 45 de minute în care vicecampioana a jucat slab, dar a ştiut să profite de singurele şanse pe care le-a avut.

Pentru că la Bucureşti e cald şi frumos, vă invit să citiţi despre ce se întâmplă în fotbalul nebun din Grecia. E haos la PAOK - AEK!


min. 42: Ianis nu e Gică. Cicâldău e faultat la 20 de metri de poarta lui Bălgrădean, Viitorul face rost de o lovitură liberă perfectă pentru stângul lui Ianis Hagi, dar fiul "Regelui" bate prost, direct în capul lui Planic şi iroseşte prima sa ocazie în acest meci.


min. 39: GOOOOOL MOMCILOVIC! Budescu bate excelent un corner din partea dreaptă, Florin Tănase deviază de la prima bară, Momcilovic scapă din marcaj şi face 2-0 cu o reluare din câţiva metri, din faţa porţi. Şi aşa se decide un meci în şapte minute!


min. 32: GOOOOOOL BUDESCU! Playmaker-ul FCSB se trezeşte cu mingea la picior în careul advers, se foloseşte de o plecare foarte inspirată a lui Pintilii, care-l trage după el pe Mladen, şutează din faţa lui Ţîru, iar restul e la superlativ. Mingea prinde un efect superb, în stilul şuturilor lui Del Piero sau Totti, se duce perfect la colţul lung, loveşte ambele bare şi, în cele din urmă, intră în poartă. Agonizant pentru Cojocaru, tipic pentru Budescu. 1-0 FCSB şi meciul se deblochează.


min. 28: DD - durul Dennis. După ce l-a umplut de sânge pe Băluţă, Dennis Man şi-a continuat seara intrărilor dure cu o alunecare imprudentă la picioarele lui Mladen, l-a secerat pur şi simplu pe mijlocaş şi nu i-a dat lui Kovacs altă opţiune decât arătarea primului cartonaş galben.

Din păcate, ritmul e foarte lent (mai lent decât Chiţu, dacă vă puteţi imagina), iar greşelile tehnice venite mult prea des împiedică apariţia spectacolului. E nevoie de o sclipire pentru a debloca meciul.


min. 25: Kovacs vede bine. Prima fază controversată apare imediat după jumătatea primei reprize, când Ciobanu intră ca un TGV în careu, se aruncă spectaculos şi cere penalty, dar reluările arată că Dragoş Nedelcu a intervenit ca la carte, punând piciorul pe minge.

Imediat, jocul se mută la poarta lui Cojocaru, Tănase e faultat de Mladen şi scoate o lovitură bună pentru dreptul lui Budescu, dar playmaker-ul o trimite direct în capul unuia dintre adversarii aflaţi în zid. Încearcă şi Morais, dar stângul lui nu e nici măcar 5% din cel al lui Roberto Carlos şi o execuţie făcută celebră de fostul fundaş stânga de la Real se transformă într-un fiasco. Pasă la portar, Cojocaru stă liniştit.


min. 21: Avem un câştigător. După 20 de minute în care lupta s-a dat la mijlocul terenului şi fotbalul propus a însemnat fie posesii prelungite în propria jumătate, fie acţiuni omorâte de greşeli personale, primul şut pe poartă vine de la Constantin Budescu. După o centrare a lui Morais, "Budi" dă cu exteriorul de pe 16 metri, dar face prea puţin pentru a-i pune probleme lui Cojocaru. Dar, măcar, deschide statistica.


min. 17: Neinspiraţia, cuvânt de ordine. Budescu încearcă un exterior marcă înregistrată spre Man, aflat în flancul drept, Băluţă se opune şi trimite mingea spre Gnohere, dar asistentul Artene se grăbeşte să arate ofsaid, deşi balonul plecase spre "Bizon" de la un adversar. Se răzgândeşte, dar e prea târziu şi brigada lui Kovacs primeşte huiduielile cuvenite.


min. 14: Cam ce-şi mai doreşte PRA. Fanii roş-albaştrilor s-au săturat şi ei de meciurile în care favoriţii joacă cu tribunele goale, motiv pentru care au afişat un banner sugestiv: "Bine sau greu, steliştii ar trebui să fie lângă echipă mereu", e doleanţa suporterilor.


min. 13: Bloody 99 vs. 98. Meciul e oprit timp de două minute după un duel din care Tudor Băluţă iese şifonat. Tânărul mijlocaş defensiv al Viitorului sare la cap cu Dennis Man, iar arădeanul îl loveşte fără să vrea şi-l umple de sânge. Nu sunt probleme, iar Băluţă reintră pe teren după ce-şi schimbă tricoul şi scapă de nuanţa de roşu nedorită.




min. 9: Kovacs, în contratimp. Istvan Kovacs ia o decizie puţin neinspirată în momentul în care opreşte un atac al Viitorului pentru un fault, deşi Ianis apucase să paseze perfect pentru Ganea şi să-l lanseze singur spre poartă.

min. 5: Ianis, pe fast forward şi un atacant prea lent. Decarul Viitorului se comportă ca un playmaker modern după o recuperare în jumătatea adversă, pasează cât se poate de repede pe un culoar liber pentru Chiţu, dar Momcilovic, fundaş stânga la bază, se dovedeşte mai rapid decât atacantul Viitorului şi închide la timp spaţiul. Dacă ar fi avut viteză, Chiţu s-ar fi trezit singur cu Bălgrădean. Dar nu are.


min. 4: Să-l înţelegem pe Hagi. Există o mică modificare de strategie faţă de echipa prezentată de Viitorul pe foaia de joc. Băluţă, Ciobanu şi Dumitrescu formează linia de trei de la mijlocul terenului, iar Hagi i-a rezervat lui Alexandru Cicâldău rolul îndeplinit de Eric până la venirea lui Ianis. Cicăldău joacă număr zece, iar Hagi Jr. şi Chiţu sunt, pentru moment, cei doi atacanţi, cu Ianis având un post asemănător cu cel jucat pe vremuri de Mutu la echipa naţională şi cu fostul vârf de la Valenciennes tras uşor în partea dreaptă.

E o formulă interesantă, dar care pune multă presiune pe Cicâldău, cel care are roluri de îndeplinit pe ambele faze ale jocului, şi pe cei trei tineri mijlocaşi centrali.


20:45 Start joc! Căldura de afară şi miza sporită a meciului face ca FCSB să nu mai joace cu tribunele pustii, iar câteva mii de fani şi-au făcut apariţia pe stadion pentru a urmări meciul dintre vicecampioană şi campioană. Arbitrează Istvan Kovacs şi, sincer să fim, nu ştim să vă spunem dacă asta e o veste bună sau rea.


20:05 Şansa revanşei. Crescut de FCSB, Valentin Cojocaru (22 de ani) a prins doar 39 de meciuri în cei cinci ani petrecuţi la clubul lui Gigi Becali, iar meciul care va începe peste 40 de minute e prima sa întâlnire cu echipa care l-a format şi de la care nu a plecat în condiţii tocmai bune. Se întâmpla în iulie 2017, când Cojocaru dădea curs unei oferte de la Crotone, iar Becali nu-l menaja: "Pe Cojocaru l-am lăsat să plece liber, însă m-a întrebat dacă nu renunţ şi la taxa de formare, care e de 30-40 de mii de euro. L-am intrebat: 'Ce vorbeşti, mă? Aşa valoare mare ai? Clubul care te ia nu dă nici 40 de mii de euro? Să fii sănătos!' Cum să faci aşa ceva?", tuna Becali, la acea dată.

Acum, Hagi speră să-i redea încrederea pierdută, iar Cojocaru începe titular şi are misiunea de a-i bloca pe Budescu şi Gnohere. Motivele despărţirii de FCSB au fost dezvăluite chiar de tânărul goalkeeper: "Eram o soluţie la Steaua, dar din păcate am jucat foarte puţin. Speram să am mai multe şanse, dar dacă nu mi s-au dat m-am îndreptat spre această oportunitate şi am zis de ce nu, dacă pot să joc acolo să o fac cât mai bine şi să schimb ceva. Eu la fiecare partidă şi la fiecare antrenament vreau să demonstrez că pot mai mult".


19:20 Cum răspunde Hagi. Clasic, cu 4-3-3-ul aşteptat de toată lumea, dar din care nu lipsesc improvizaţiile. Folosit de cele mai multe ori la mijlocul terenului, Mladen e trimis în banda dreaptă a apărării, ca urmare a faptului că Hodorogea e trecut în centru, lângă Bogdan Ţîru. La mijloc, "Regele" încearcă o formulă nouă, cu Tudor Băluţă, Doru Dumitrescu şi Cicâldău, iar o altă dovadă de curaj e trimiterea lui Andrei Ciobanu în linia de atac din care mai fac parte Chiţu şi Ianis Hagi, jucătorul de care Dică recunoştea, la conferinţa de presă, că se teme.


18:55 Mare surpriză pregătită de Dică! Deşi Mihai Bălaşa e apt pentru meciul din această seară, tânărul antrenor al vicecampioanei a preferat să-l trimită în centrul defensivei, lângă Planic, pe Marko Momcilovic, făcându-i, astfel, loc lui Junior Morais în banda stângă a apărării. Cu Bălgrădean în poartă, cu Benzar în dreapta, cuplul clasic Pintilii-Nedelcu la mijloc şi linia ofensivă deloc surprinzătoare, cu Man, Budescu şi Tănase, singurul dubiu al lui Dică a fost legat de numele atacantului, dar, în cele din urmă, fostul playmaker l-a preferat pe Gnohere.


Trupa lui Dică e obligată să câştige, ţinând cont că rivalele CFR şi CS U Craiova au învins, în caz contrar roş-albaştrii rămânând la cinci puncte în urma clujenilor şi la unul după olteni. Gigi Becali a anunţat că orice pas greşit în play-off înseamnă pierderea titlului.

"Steaua este o echipă extraordinar de valoroasă, cu lot extraordinar, a jucat în primăvara europeană. Încercăm să facem un meci extraordinar, am venit cu gândul sa câştigăm, sa marcăm, sa facem un meci mare. Steaua e puternică acasă, are jucători valoroşi, trebuie să nu le dai timp şi spaţiu să gândească. Sper ca noi să fim mai iuţi ca ei. Suntem într-un moment fericit, ne-am atins obiectivul şi sperăm să facem meciuri frumoase în play-off", a declarat managerul celor de la Viitorul, Gică Hagi.

Totuşi, "Regele" e cel care a întârit trupa roş-albastră şi a anunţat că va vinde în continuare jucători către echipa finului său, Becali. "Noi suntem o fabrică de jucători. Cine vrea, sa facă oferte, nu e doar într-o direcţie, ci în toate. Suntem furnizori de jucători. Sunt doriţi în România, afară, vor pleca, nu vor sta cu noi pană se lasă", a mai spus el.

De partea cealaltă, Nicolae Dică a anunţat: "Întâlnim campioana României, o echipă care în acest moment joacă fără presiune pentru că a ajuns în play-off. Îi cunosc foarte bine, am petrecut 2 ani şi jumătate acolo şi ştiu ceea ce le cere Hagi. Avem jucători cu experienţă în lot, de valoare, calitate mai bună pe faza ofensivă, jucători din echipa naţională. Mă gândesc doar să câştigăm jocul, nu mă gândesc ce vom face dacă vom pierde".

Meciul va fi condus de Istvan Kovacs, iar asistenţi vor fi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, în timp ce Iulian Dima va fi rezervă. "Centralul", ecuson FIFA din 2010, a arbitrat-o pe FCSB de 19 ori (10 victorii, 3 remize, 6 eşecuri), iarpe Viitorul de 22 de ori (7 victorii, 4 remize şi 11 înfrângeri).

Deşi bilanţul le e favorabil, cei de la FCSB nu-l agrează pe Kovacs. În 2014 el a condus meciul dintre roş-albaştri şi ASA Târgu Mureş. Atunci, Kovacs a comis foarte multe greşeli, iar ardelenii au câştigat cu 1-0. De asemenea, Gigi Becali l-a acuzat mai demult că e arbitrul "de casă" al CFR-ului.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.