LIVE BLOG | FCSB – Astra 3-0. Alibec a „omorât” meciul în doar jumătate de oră pe Arena Națională! „Dublă” și assist din Rabona pentru atacantul care nu s-a bucurat împotriva lui Șumudică

Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | FCSB - Astra 3-0. Alibec a
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Astra 3-0 (Alibec pen. 10, 27, Tănase 31)

Echipele de start: 

  • FCSB: Niță – Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovic – Ov. Popescu, Boldrin – Enache, Tănase, De Amorim – Alibec
  • Rezerve: Stăncioiu, Tudorie, Jakolis, Mihalcea, Achim, Gnohere, Man
  • Astra: Iliev – Geraldo, Săpunaru, Oros – Stan, Seto, Boubacar, Morais – Ioniță, D. Niculae, Teixeira
  • Rezerve: Boșneag, Fabricio, Buș, Florea, Lovin, Alves, Balaure

 

22:22 FINAL! FCSB – ASTRA 3-0, într-o partidă rezolvată de jucătorul iubit atât de Reghecampf, cât și de Șumudică. Alibec a fost omul meciului, după ce a reușit o ” dublă” și o pasă decisivă din Rabona, la ultimul gol al echipei sale. În a doua repriză, Șumudică a băgat tot ce a avut mai bun pe bancă, a dictat o tactică ultraofensivă, dar scorul a rămas neschimbat. 


22:20 Ioniță pătrunde în careu, pe partea dreaptă, șutează puternic la colțul scurt, iar mingea se duce puțin peste poartă. 


22:13 Giurgiuvenii par conștienți că nu mai pot obține nici măcar un punct pe Arena Națională, iar în aceste momente încearcă să marcheze măcar golul de onoare. Teixeira este cel care a avut această șansă, după o pasă a lui Stan, dar execuția sa din interiorul careului s-a dus foarte mult pe lângă poartă. 


22:06 Dacă giurgiuvenii nu au reușit să marcheze pe cont propriu, elevii lui Reghecampf au fost aproape să-i ajute chiar ei. Ioniță a executat o lovitură liberă lateral-dreapta, mingea a fost respinsă total greșit de Enache, l-a lovit în piept pe Momcilovic, iar doar bara i-a salvat pe cei doi de la un autogol memorabil. 


22:00 Jucătorii Astrei încep să-și piardă din luciditate, iar toate șuturile expediate sunt imprecise. Reghecampf efectuează și ultima schimbare, iar Dennis Man intră pe teren în locul lui Florin Tănase, marcatorul golului trei. 


21:52 Așa arată ultimii 20 de metri ai FCSB, după ce Șumudică a ordonat o ofensivă totală. Fazele Astrei s-au desfășurat de flancurile terenului, dar de fiecare dată Niță a apărut foarte bine și a blocat, fie mingile expediate de campioni au zburat în peluză. 


21:47 Doar Astra mai e pe teren în aceste momente, după ce FCSB a făcut pasul în spate în mod evident. Florea pătrunde pe partea stângă a terenului, trage plasat la colțul lung, Niță respinge greșit în față, dar tot el își ia revanșa cu o intervenție salvatoare din fața lui Buș, din numai câțiva metri. Cu câteva minute înainte, Momcilovic a centrat pe poziție viitoare pentru Tănase, dar acesta a lovit greșit cu capul și mingea s-a dus în aut. 


21:39 Teixeira este faultat la marginea careului, iar Feșnic dictează lovitură liberă. Ioniță și Săpunaru sunt în jurul balonului, primul își asumă responsabilitatea execuției, dar mingea se duce în înaltul peluzei din spatele lui Niță. FCSB are, în continuare, un avantaj dezarmant.


21:33 A început repriza secundă! Șumudică a oferit un nou episod tipic și s-a luat la harță cu oamenii prezenți la tribuna unu a Arenei Naționale. Din dorința de a mai aduce din diferență, antrenorul Astrei a comandat o ofensivă completă: Florea și Buș au fost introdși, iar de pe teren au dispărut Oros și Takayuki. 


21:19 PAUZĂ‚ pe Arena Națională! FCSB – ASTRA 3-0


21:12 Centralul Feșnic îi nemulțumește pe vicecampioni pentru prima dată în această seară. Gnohere „ciupește” mingea din fața lui Iliev, portarul îl doboară pe francez, dar arbitrul dictează aut de poartă, la o fază după care FCSB ar fi putut marca din nou. 


21:08 Cu câteva minute înainte de pasa de brazilian, Alibec a primit îngrijiri medicale, după ce a acuzat o durere la aductor. Cu un avans liniștitor, Reghecampf nu a dorit să riște și și-a înlocuit cel mai bun om cu Gnohere. Imediat după ieșirea de pe teren, Alibec s-a dus la peluză și a salutat fanii care au privit show-ul făcut de el în această seară. 


21:01 GOOOOOOL FCSB! Un nou gol pe Arena Națională, după doar 31 de minute, și nu ne-am fi așteptat la o astfel de desfășurare a partidei. Alibec e peste tot, iar de această dată atacantul pasează printr-o execuție Rabona spre Tănase, care, singur cu Iliev, marchează pentru un crud 3-0!


20:57 GOOOOOOL FCSB! Același Alibec marchează împotriva fostului său antrenor. De această dată, și cu puțin noroc. Atacantul scapă singur spre poarta lui Iliev, alege să tragă la colțul scurt, este blocat de portar, dar mingea revine tot la el și împinge mingea în poarta goală, după ce Iliev nu s-a mai repliat. Cu două minute înainte, Astra a putut egala, dar lovitura de cap a lui Takayuki a fost prea „moale”, iar mingea a fost prinsă de Niță. 


20:51 Reacția lui Șumudică pare că i-a impulsionat pe campionii României, iar fotbaliștii Astrei s-au aruncat imediat în atac, dar fără vreo ocazie notabilă până în acest moment.  Mingile sunt plimbate în jumătatea FCSB-ului, dar defensiva aliniată de Reghecampf rezistă fără probleme.  


20:43 Cerere incredibilă din partea lui Șumudică! Antrenorul a „împrumutat” un time-out din handbal și și-a chemat elevii la marginea spațiului tehnic pentru a le adresa un ultimatum: „Vă dați viața!”. Inițiativa a fost imediat fluierată de fanii prezenți pe Arena Națională. 


20:42 GOOOOOOL FCSB! Boldrin execută o lovitură liberă lateral-dreapta, iar Geraldo are un gest inexplicabil și îl plachează pe Momcilovic în careu. Alibec excută pe mijloc, deschide scorul, iar fostul atacant al Astrei nu se bucură, deși a fost acoperit de colegii care-l felicitau. 


20:33 Început promițător de meci, iar Astra are prima ocazie prin Daniel Nicuale. Ajuns la 34 de ani, atacantul l-a depășit ca la prima tinerețe pe Bălașa, dar șutul cu exteriorul a fost suficient de slab ca Niță să rețină fără probleme. 


20:31 Horațiu Feșnic a fluierat startul meciului de pe Arena Națională. Așa cum ne-am obișnuit, doar câteva mii de suporteri au venit în această seară, într-o partidă în care se întâlnesc campioana României și vicecampioana. 


19:15 Reghecampf și-a ales liniile care vor înfrunta campioana României, în această seară. Patru jucători vor întoarce armele împotriva fostei echipe. Astfel, Boldrin va fi folosit mijlocaș central, postul pe care a dat cel mai bun randament, la Astra, Enache va juca în linie cu Tănase și De Amorim, iar Alibec va fi folosit în atac.


„FCSB e Astra 2” a fost reacția celor de la Giurgiu după meciul pe care vicecampioana l-a câștigat etapa trecută contra lui Dinamo prin golurile lui Denis Alibec și Fernando Boldrin. Cei doi fotbaliști aduși de la Astra au fost decisivi și au șanse mari să fie titulari împreună în partida din această seară, de la 20:30. În drumul spre un nou titlu de campioană, drum îngreunat de prestațiile foarte bune ale liderului Viitorul, echipa lui Laurențiu Reghecampf are de trecut de formația antrenată de cel mai mare rival pe care FCSB pare să îl aibă în acest moment: Marius Șumudică.

Astra rămâne o echipă foarte periculoasă, cu jucători valoroși care se pot mobiliza și pot juca foarte bine. Indiferent de rezultatele recente, pentru mine Astra rămâne o echipă puternică ce ne poate pune multe probleme„, a spus Laurențiu Reghecampf în conferința de presă care a precedat meciul. Antrenorul FCSB are de rezolvat dileme importante în ceea ce privește formula defensivă cu care va aborda jocul în contextul în care eliminarea lui Mihai Pintilii din meciul cu Dinamo, atunci când fotbalistul a fost utilizat fundaș central, îngreunează demersul. Mihai Bălașa pare să fie favorit pentru a-și relua locul în centrul apărării alături de Moke, însă fotbalistul transferat de la AS Roma revine după o accidentare. Mai mult, în compartimentul ofensiv Boldrin e acum favorit la titularizare după ce De Amorim a avut o prestație ștearsă cu Dinamo, astfel că Florin Tănase poate trece în banda stângă.

Budescu e marele absent

Aflată la 7 puncte de FCSB și la 10 de liderul Viitorul, Astra Giurgiu vine în București cu o problemă uriașă. Potrivit spuselor lui Marius Șumudică, vedeta Constantin Budescu este indisponibilă pentru meciul contra vicecampioanei. Budescu a ieșit de pe teren după jumătate de oră în meciul de etapa trecută, cu Viitorul, și se pare că un consult medical recent l-a declarat inapt pentru joc. Ca de obicei, Șumudică și-a anunțat vocal intențiile de a opri FCSB din lupta pentru titlul de campioană. „Niciodată, cât voi fi antrenor, nu voi face jocurile nimănui, așa cum nu le-am făcut nici acum doi ani, celor care nu doreau ca Steaua să devină campioană la momentul respectiv, că acum se numesc FCSB. Am făcut de așa natură încât să-mi apăr corect șansele cu Târgu Mureș, acasă, iar Steaua a devenit campioană. Dușmanii mei de o viață… Nu o să fac niciun compromis în viața mea pentru că nu îmi stă în caracter„, a spus antrenorul campioanei României.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…