LIVE BLOG | Dinamo – Gaz Metan 3-1. Penalty-ul lui Anton și „dubla” lui Hanca duc echipa lui Contra la un pas de liderii Ligii 1. Sergiu Popovici a marcat, în prelungiri, primul gol al medieșenilor în acest sezon

LIVE BLOG | Dinamo - Gaz Metan 3-1. Penalty-ul lui Anton și
  • Publicat:
  • Actualizat:

DinamoGaz Metan Mediaș 3-1 (P. Anton pen. 31, Hanca 72, 75 / Sg. Popovici 90+4)

  • Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelcearu,   Maric,   St. Filip –   P. Anton,   Nascimento – Costache (Mahlangu 73), Albin (   Hanca 61),   Bumba (Salomao 64) – Nemec
  • Gaz Metan Mediaș: Greab –   I. Voicu, Akaki,   Perendija, Popovici –   Danci (Curtean 75), Bic – Manole (Paulo Jorge 85), Olaru, Buziuc – Golubovic (Târcoveanu 46)

22:57 GOOL GAZ METAN! Sergiu Popovici intră în careu, îl păcălește mult prea ușor pe Mahlangu, Nedelcearu nu apucă să strângă la timp, iar Brănescu e învins de un șut la colțul scurt.

Final de meci în Ștefan cel Mare! Dinamo bate Gaz Metan, 3-0, după 90 de minute în care elevii lui Cosmin Contra nu au jucat nici măcar aproape de potențialul maxim, dar tot au învins la scor o echipă care va avea mari probleme în acest sezon.

Dinamo face nouă puncte în patru meciuri, ajunge în spatele lui CFR, FC Botoșani și FCSB, în timp ce Gazul rămâne ultima, fără niciun punct, cu un gol marcat și nouă primite.
 


22:50 Sunt minutele de final ale unui meci pe care Dinamo îl câștigă la o diferență mult prea mare pentru ceea ce a arătat pe teren. Pentru Gaz Metan, situația e foarte îngrijorătoare, pentru că, deși nu joacă foarte, foarte rău, echipa lui Pustai nu reușește să marcheze indiferent de numele adversarului.


22:45 Dinamoviștii nu mai forțează, iar Gazul face rost de o ocazie foarte bună. Tânărul Manole scapă singur cu Brănescu și are șansa primului gol al carierei în Liga 1, dar e jenat puțin din spate de Maric, finalizează slab și ratează un moment foarte bun pentru el.


22:39 GOOOOL DINAMO! Medieșenii sunt la pământ, Salomao creează o fază frumoasă și pasează perfect în fața porții, Hanca apare perfect, se mișcă mai repede decât toți adversarii, și face dubla în doar trei minute.


22:37 GOOOL DINAMO! Flancul stâng al apărării medieșene e prins descoperit, Nascimento pasează pe zonă liberă pentru Salomao, portughezul trage puternic și Greab respinge cu greu, apoi Nemec luftează, dar îi oferă un assist involuntar lui Hanca și mijlocașul înscrie din apropiere.


22:31 Permutările lui Contra îl duc, teoretic, pe Costache pe postul de al doilea vârf, dar tânărul mijlocaș ofensiv e omul cu libertate de mișcare în teren și apare adesea în flancul stâng, fără realizări, totuși. Dinamo continuă prestația ștearsă, dar Gaz Metan e o echipă prea limitată ofensiv pentru a pune cu adevărat probleme la poarta lui Brănescu.


22:25 Juan Albin își mai trece în cont 60 de minute în care nu a realizat nimic, iar locul său e luat de Sergiu Hanca, vedeta care a rămas datoare în acest început de sezon. Iese și Bumba și intră Salomao.


22:20 Nemec „supraviețuiește” unei intrări criminale a lui Danci, iar mijlocașul medieșean scapă doar cartonaș galben din partea lui Adrian Comănescu. A trecut primul sfert de oră din repriza a doua și ritmul continuă să nu fie unul ieșit din comun. Dinamo s-ar putea să aibă parte de surprize neplăcute dacă nu închide meciul.


22:13 Dinamo începe bine partea a doua și prima ocazie vine de la Albin, care reia prost o centrare a lui Bumba. Imediat, Costache trece în rolul lui Bumba și centrează perfect pentru micuțul mijlocaș ofensiv, dar jocul de cap nu e cea mai bună calitate a acestuia și șansa e risipită.


22:08 A început repriza a doua, iar cel care a mutat la pauză a fost Cristi Pustai. Accidentat ușor în prima repriză, Golubovic i-a lăsat locul lui Andrei Târcoveanu. Gazul are acum pe teren doi atacanți împrumutați de la Dinamo: Manole și Târcoveanu.


21:51 Pauză în Ștefan cel Mare! Golubovic are șansa egalării, dar lovitura sa de cap nu prinde spațiul porții lui Brănescu, apoi Adrian Comănescu fluieră pentru ultima dată după 45 de minute în care Dinamo nu a strălucit. La cum au arătat lucrurile în ofensivă, Bumba, Albin, Costache și Nemec nu ar trebui să fie siguri că se întorc de la cabine.


21:45 Ionuț Voicu respinge greșit o minge ușoară, Bumba scoate din joc un adversar și pasează bine pentru Albin, iar uruguayanul are ocazia primului gol în tricoul lui Dinamo, dar ia o decizie foarte proastă. Aflat în poziție excelentă de șut, Albin gândește prea complicat, încearcă să paseze pentru Costache, dar Bic e atent și își salvează echipa. Putea și cam trebuia să fie 2-0, dar, la cum arată defensiva lui Pustai, șanse vor mai fi.


21:38 BARĂ‚ GAZ METAN! Echipa lui Pustai are reacție după ce primește golul, mută rapid jocul în jumătatea adversă și Buziuc e la un pas de unul dintre cele mai frumoase goluri ale începutului de campionat. Mijlocașul medieșean șutează superb de la distanță, mingea ia o traiectorie foarte frumoasă, dar nu lovește decât bara transversală, după ce-l depășește pe Penedo.


21:34 GOOL DINAMO! Valentin Costache îl driblează elegant pe Ionuț Voicu în careu, e lovit aproape insesizabil de fundașul medieșean, apoi Adrian Comănescu are un moment ciudat. Inițial pare că nu va acorda penalty pentru Dinamo, ci galben lui Costache, apoi vede că tânărul dinamovist sângerează ușor, se răzgândește și dictează lovitură de la 11 metri, provocând protestele ardelenilor.


Anton își asumă responsabilitatea execuției, bate bine, în dreapta lui Greab, și Dinamo deschide scorul!

21:26 Jumătatea reprizei îi găsește pe dinamoviști punând mai multă presiune la poarta lui Greab, dar ocaziile nu apar, în principal pentru că tactica e reprezentată de centrări spre Nemec, pe care fundașii medieșeni îl blochează destul de ușor. Albin, Costache și Bumba, oamenii care ar trebui să creeze, nu-și asumă, încă, niciun fel de risc.


21:19 Măcinată de probleme financiare, fără gol marcat în acest sezon de Liga 1 și cu foarte mulți jucători împrumutați, Gaz Metan trece fără emoții peste primul sfert de oră și rămâne cu cea mai mare ocazie a partidei. Medieșenii se apără bine și, în general, nu joacă rău, dar totul se întâmplă pe fondul letargiei din jocul lui Dinamo. Va fi interesant de văzut ce va face echipa lui Pustai în momentul în care Albin și colegii săi vor apăsa pedala de accelerație.


21:10 Ocazie mare a lui Golubovic! Apărarea lui Dinamo face două gafe uluitoare, prin Anton și Brănescu, iar Gazul ratează o primă mare ocazie. Brănescu pasează greșit la Buziuc, acesta are poarta liberă în față, dar alege să centreze, mingea ajunge la Golubovic, fostul FCSB-ist încearcă un șut din poziție bună, dar execuția e destul de slabă și Brănescu are timp să revină și să respingă în doi timpi.


21:02 A început meciul din Ștefan cel Mare! Din păcate, la fel ca în ultima vreme, fanii dinamoviști nu se înghesuie la stadion când echipa lor nu înfruntă un nume mare.


20:40 De pe teren, Ionel Dănciulescu ne anunță că situația dinaintea meciului e una penibilă, iar războiul dintre cele două părți continuă. În momentul în care Nicolae Badea s-a decis să deschidă loja din care Adi Mutu și Ionuț Negoiță urmăresc, de obicei, partidele lui Dinamo, șefii din Ștefan cel Mare au refuzat să-și ocupe locurile, în semn de protest, și au ales să vadă meciul de la Tribuna 0.


20:15 După minute de incertitudine, unul dintre reprezentanții lui Nicolae Badea a venit și a rezolvat situația, deschizând accesul către tribuna oficială și una dintre loje.


20:00 Situație incredibilă în Ștefan cel Mare! Conflictul dintre Ionuț Negoiță și Nicolae Badea duce la un moment rar întâlnit chiar și pentru fotbalul românesc. Reprezentanții AFC Dinamo, societatea controlată de Nicolae Badea, nu sunt de acord ca oamenii din conducerea lui Dinamo să mai folosească lojele de la Tribuna 0 și le-au interzis acestora accesul în locul de unde urmăresc, de obicei, meciurile echipei lui Contra.

După ce George Cosac, reprezentantul CS Dinamo, a avut o întâlnire în cursul zilei de azi cu un reprezentant al intereselor lui Nicolae Badea, cele două părți nu au ajuns la niciun acord, iar situația a escaladat rapid. În acest moment accesul la loje e interzis, cu 55 de minute înaintea startului partidei cu Gaz Metan.


19:56 Pe hârtie, meciul contra celor de la Gaz Metan e unul dintre cele mai ușoare pe care Dinamo le va avea în acest sezon regulat. Medieșenii sunt singura echipă din Liga 1 fără gol marcat în primele trei etape, iar problemele financiare sufocă, încet dar sigur, formația pregătită de Cristi Pustai. Acestea sunt explicațiile pentru alegerile lui Contra, care a preferat să înceapă meciul cu Costache sau Bumba în linia ofensivă.

În acest timp, casele de pariuri anticipează o victorie simplă a câinilor, iar cota lui Dinamo e în cădere liberă.


19:35 Avem cele două echipe de start! Cosmin Contra schimbă mult în linia ofensivă, iar vedetele Hanca și Rivaldinho iau loc pe banca de rezerve.


Dinamo și Gaz Metan se întâlnesc în epilogul etapei cu numărul patru, de la ora 21:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare. Partida va fi transmisă în direct pe Digi Sport, Dolce Sport, LOOK TV și live text pe www.prosport.ro.

În „Groapă” se va disputa primul meci din sezonul 2017-2018. Pentru Dinamo va fi a doua partida din postura de gazdă în actuala stagiune. În etapa a doua, elevii lui Contra au pierdut cu FC Botoșani, scor 1-0, pe Arena Națională. Pe teren străin Dinamo a învins Juventus București și campioana FC Viitorul, scor 3-0, respectiv 1-0.

„Stadionul e cum e, într-o situație deplorabilă, dar gazonul este foarte bun. Este mai bun ca la Arena Națională în momentul de față. Nu-mi rămâne decât să repet că avem nevoie de un stadion nou. Viitorul lui Dinamo va fi sumbru din toate punctele de vedere dacă nu se va găsi o formulă ca să se facă stadionul”, a declarat Cosmin Contra pentru site-ul fcdinamo.ro.

Gaz Metan e singura echipă fără gol marcat după primele trei etape. Situația financiară în care a ajuns clubul pare să-și pună amprenta asupra jocului. Președintele Ioan Mărginean a anunțat că salariile jucătorilor vor fi scăzute cu 40%. În momentul de față, Gaz Metan dispune de cel mai scăzut buget din Liga 1. În primele trei etape, medieșenii au pierdut cu CFR Cluj și Viitorul, scor 3-0 în ambele partide, și au remizat la Iași, 0-0. Formația pregătită de Cristi Pustai împarte ultima poziție a clasamentului cu Concordia Chiajna și nou-promovata Juventus București.

„De la mijloc în sus, Mediașul are jucători cu mare experiență, Golubovici, apoi Popovici, un jucător foarte bun pe bandă, Buziuc… Vom avea de suferit dacă nu vom avea o atitudine bună. S-a întâmplat la meciul cu Botoșani. În Liga 1 toate echipele sunt bine așezate în teren, au calitățile lor și singura diferență o face atitudinea. Eu sper ca după eșecul din cupele europene să arătăm bine, să avem atitudine și să câștigăm meciul cu Gaz Metan”, a mai spus Contra.

Pustai vede în Dinamo o echipă bine așezată și o adevărată candidată la titlu: „Echipa Dinamo are jucători foarte buni. Din păcate au părăsit Europa, sunt puțin răniți în acest moment, dar în campionat joacă foarte bine. A fost acea sincopă de scor cu Botoșani, dar și-au creat ocazii, au câștigat partidele jucate în deplasare, astfel că va fi un meci foarte greu”, a susținut tehnicianul înaintea jocului din această seară.

Clasamentul detaliat

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Acuzații foarte grave la adresa lui Ovidiu Hațegan, a doua zi după Dinamo – Poli Iași
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Xabi Alonso le-a refuzat pe Liverpool și Bayern pentru că așteaptă să semneze cu altă echipă
Xabi Alonso le-a refuzat pe Liverpool și Bayern pentru că așteaptă să semneze cu altă echipă
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
Livia, fosta soţie a lui Cătălin Bordea, rupe tăcerea după divorţ. A recunoscut tot: „Plătim pentru orice”
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500 de lei pe an
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500 de lei pe an
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Hațegan, gafă șocantă pentru Federația Română de Fotbal: reacție promptă după o decizie aberantă
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin cont
În ce situații e legal să încalci linia continuă pentru a efectua o depășire. Regula de care mulți nu țin…
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă