LIVE BLOG | Dinamo – FCSB 1-1, în Marele Derby. „Câinii” au evoluat aproape o repriză în superioritate numerică, dar n-au profitat. Ambele goluri s-au marcat de la 11 metri

LIVE BLOG | Dinamo - FCSB 1-1, în Marele Derby.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo – FCSB 1-1 (Salomao 39-pen. / Tănase 48-pen.)
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei). Asistenți: Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui)
Stadion: Arena Națională (București)

â–ºDinamo: Penedo – Sorescu, M. Popescu, Katsikas, Sg. Popovici – Gomelts (Axente 75) – Hanca, Cooper, Nistor (Neicuțescus 40), Salomao – D. Popa (Zenke 82)
Rezerve: Eșanu – D. Ciobotariu, Olteanu, R. Grigore
Antrenor: Mircea Rednic

â–ºFCSB: Bălgrădeans – R. Benzars, Planicis, L. Filip, Al. Stan – Nedelcus, Teixeira – Man (Jakolis 83), Moruțan (F. Coman 46),  Fl. Tănase (Rusescu 90) – Gnoheres
Rezerve: A. Vlad – Bălașa, Ianis Stoica, Zlatinski
Antrenor: Nicolae Dică

â–ºMinutul 90+6 Fluier final. Dinamo a condus cu 1-0, a avut un om în plus, dar n-a reușit să câștige meciul cu FCSB. Vicecampioana a rezistat în inferioritate numerică și rămâne la două puncte în spatele CFR-ului. Dinamo s-a apropiat la trei puncte de Astra, ocupanta locului 6, care a rămas la borna 20 după eșecul cu Poli Iași.


â–ºMinutul 85 La meciul din această seară sunt prezenți, pe Arena Națională, 21.763 de spectatori.


â–ºMinutul 82 Simon Zenke l-a înlocuit pe Daniel Popa. Mijlocașul ofensiv debutează astfel în tricoul lui Dinamo, chiar dacă a ajuns în urmă cu doar câteva zile la echipă. Vârful Popa a avut cele mai notabile realizări în această seară, mai ales în prima repriză. Jocul lui Dinamo a fost mult mai hazardat în partea a doua.


â–ºMinutul 80 Sorescu a trimis cu efect o centrare în șase metri, Bălgrădean a fost prins ieșit din poartă, dar spre norocul său mingea a avut efect invers și nu s-a îndreptat spre poartă.


â–ºMinutul 73 Sergiu Hanca a șutat spre poartă din interiorul careului, dar balonul a fost deviat pe lângă poartă. În urma loviturii de colț, Mihai Neicuțescu a șutat violent de la 16 metri, dar Mihai Popescu a fost lovit în spate și a trimis balonul peste poarta apărată de Bălgrădean.


â–ºMinutul 70 Dinamo are avantaj numeric, dar nu reușește să producă pericol la poarta adversă. Florin Tănase e singurul jucător de la FCSB care mai încearcă să puncteze pe plan ofensiv. Jocul curge spre o remiză, iar Mircea Rednic trebuie să schimbe cumva tempo-ul partidei, altfel va rata o șansă importantă de a obține cele trei puncte.


â–ºMinutul 56 Hanca l-a găsit pe Neicuțescu în flancul drept, jucătorul introdus în locul lui Nistor a trimis în șase metri, dar Bălgrădean a prins balonul în doi timpi. Daniel Popa se afla acolo, însă, n-a reușit să-i ia fața lui Planici.


â–ºMinutul 52 Eliminare! Harlem Gnohere a văzut direct cartonașul roșu, după ce l-a lovit deliberat cu genunchiul în spate pe Armando Cooper, la centrul terenului. Francezul a început să râdă după ce Kovacs l-a eliminat, dar nu a protestat vehement și a sprintat spre vestiare.


â–ºMinutul 48 GOOOL FCSB! Florin Tănase a înscris, după ce Harlem Gnohere a ratat de la 11 metri. Penedo a respins la șutul francezului, dar Tănase a venit puternic din urmă și a împins în plasă, pentru 1-1. Dinamoviștii au protestat, susținând că Tănase se afla în careu în momentul în care Gnohere a șutat.


â–ºMinutul 47 Penalty pentru FCSB! Armando Cooper l-a împiedicat pe Florin Tănase în propriul careu, după ce decarul FCSB-ului i-a furat mingea. Istvan Kovacs a indicat fără emoții punctul cu var.


â–ºMinutul 46 S-a reluat partida. Nicolae Dică a mutat la pauză: a ieșit Olimpiu Moruțan, a intrat Florinel Coman. Moruțan a greșit la golul marcat de Dinamo, când i-a pus pe adversari pe contraatac.


â–ºPauză După ce patronul Gigi Becali a spus că e imposibil ca FCSB să piardă meciul cu Dinamo, Nicolae Dică se vede obligat să găsească o soluție la pauză, pentru că altfel patronul va interveni din nou la TV în toiul nopții pentru a-și critica jucătorii. Imaginea surprinsă de fotograful Mediafax, Alexandru Dobre, vorbește de la sine despre situația în care se află Dică: antrenorul se uită nedumerit spre teren și nu înțelege ce se întâmplă.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 45+4 Pauză pe Arena Națională! Dinamo conduce cu 1-0 după primele 45 de minute, grație unui penalty obținut de Daniel Popa și transformat de Diogo Salomao. Vârful lui Dinamo a fost de departe cel mai bun jucător al primei părți. Pe lângă penalty-ul scos în minutul 38, Popa și-a mai trecut în cont două ocazii importante, cele mai notabile șanse ale reprizei.


â–ºMinutul 40 Gazonul a făcut prima victimă: a ieșit Dan Nistor, a intrat Mihai Neicuțescu, Căpitanul lui Dinamo a rămas întins pe teren, a primit îngrijiri medicale, a revenit în joc, dar acum este înlocuit. Nistor nu a fost lovit de vreun adversar, a făcut semn că simte dureri la coapsa piciorului drept.


â–ºMinutul 39 GOOOL Dinamo! Salomao a trimis cu mult calm, pe centrul porții, iar Dinamo conduce cu 1-0. Bălgrădean a sărit în partea stângă, astfel că n-a mai putut face nimic.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 38 Penalty pentru Dinamo! Bălgrădean l-a faultat pe Daniel Popa, la capătul unui contraatac al dinamoviștilor. Nistor l-a lansat pe Salomao, după ce Moruțan a pierdut balonul în duel cu Hanca. Salomao i-a pasat lui Popa, care l-a driblat pe Bălgrădean, care mai apoi l-a pus la pământ.


â–ºMinutul 31 O nouă șansă pentru Dinamo! „Câinii” au fost lăsați să paseze la centrul terenului, după care au călcat pedala de accelerație. Nistor a combinat cu Sergui Popovici în flancul stâng, balonul a ajuns mai apoi la Diogo Salomao, care l-a găsit în marginea careului pe același Daniel Popa. Vârful lui Dinamo, parcă sătul să meargă pe pământ, a încercat să-l surprindă pe Cristi Bălgrădean cu un șut de la 20 de metri. Popa a trimis puternic în diagonală, iar „Pufi” a respins în lateral.


â–ºMinutul 26 Dinamo a avut cea mai mare ocazie de până acum! Dan Nistor a centrat la bara a doua, de la colțul terenului, Danie Popa a plasat mingea a colțul scurt, dar balonul a trecut la o palmă de bară. A fost primul moment de panică la poarta lui Cristi Bălgrădean, dar FCSB pare în continuare la fel de fragilă la fazele fixe, iar Mircea Rednic ar putea profita de această breșă.


â–ºMinutul 21 Dennis Man a reluat cu o lovitură de cap de la 16 metri, dar mingea s-a dus mult peste poarta gazdelor. FCSB pare că dictează ritmul jocului în acest moment, dar ocaziile importante întârzie să apară.


â–ºMinutul 17 Peste doi ani vom organiza meciuri din cadrul EURO 2020 pe Arena Națională. Dar până atunci vă provocăm să identificați bucățile de gazon din captura prezentată mai jos.


Captură Digi Sport


â–ºMinutul 15 Asistentul Ovidiu Artene i-a surprins din nou în afara jocului pe elevii lui Dică. Harlem Gnohere i-a pasat lui Felipe Teixeira, care a șutat din voleu spre poarta lui Dinamo. Jaime Penedo a respins, dar fanionul tușierului era deja ridicat.


â–ºMinutul 12 Alexandru Stan și-a încercat norocul de la peste 30 de metri, dar șutul fundașului lateral s-a dus mult pe lângă poarta apărată de Jaime Penedo.


â–ºMinutul 9 Gazonul le pune mari probleme jucătorilor, mai ales la centrul terenului. Mingea „l-a călărit” pe Mihai Popescu, după o pasă simplă de câțiva metri, dar fundașul lui Dinamo a reușit să paseze mai departe, fiind presat de Harlem Gnohere.


Captură Digi Sport


â–ºMinutul 5 Dennis Man a lovit bara transversală cu o lovitură de cap, după un corner executat de Olimpiu Moruțan, dar centralul Istvan Kovacs a fluierat un fault în atac.


â–ºMinutul 1 A început partida dintre Dinamo și FCSB! Terenul se prezintă în condiții dramatice, dar suporterii sunt la înălțime.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


21:00 PCH și o nouă coregrafie impresionantă! „La trecutu-ți mare, mare viitor” e mesajul câinilor inspirat din Mihai Eminescu (Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie), alături de o scenografie 3D care face referire la Centenarul României.


20:33 Al 12-lea jucător. Galeria lui Dinamo e la post și domină deja fundalul sonor pe Arena Națională.


20:15 Așa arată gazonul cu 45 de minute înaintea meciului. Rămâne de văzut cum se vor descurca cei 22 de jucători pe suprafața de pe Arena Națională. Gazonul lipsește în numeroase părți.


20:01 Părerea lui Ilie Dumitrescu. Din studioul Digi Sport, fostul atacant al Generației de Aur l-a „citit” pe ofensivul Dică și a ajuns la concluzia că Filipe Teixeira e omul decisiv pentru jocul de atac al vicecampioanei: „Dacă facem o comparație cu ce s-a întâmplat în ultima perioadă, lucrurile sunt foarte bune pentru Dică, ai fundași de meserie, ai Planic. E punct fix Nedelcu, Dică a insistat foarte mult cu poziționarea lui în mijloc.

Teixeira, un jucător care face conexiunea între compartimente. Va avea o rază mare de acțiune. Vom vedea schimbări de locuri în multe momente de joc. E posibil ca Tănase să apară de multe ori în spatele lui Gnohere. Este o formulă ofensivă. Teixeira îi poate pune în evidență pe cei din față”.


19:45 Schimbare de ultim moment a lui Rednic! A renunțat la gândul de a-l trimite pe Corbu în flancul drept al apărării și a mizat acolo pe Deian Sorescu, mijlocaș dreapta la bază. În rest, trebuie să ne așteptăm fie la un 4-1-4-1, așa cum e pus pe foaia de joc, fie la un 4-2-3-1, cu Cooper coborât lângă Gomelt.

Foaia de joc a Marelui Derby:

19:18 Anunț oficial al celor de la FCSB: echipa de start pentru Marele Derby este cea pe care o puteți vedea mai sus.


18:38 Se știe și echipa celor de la FCSB. Dică îl va trimite pe Lucian Filip în centrul defensivei, lângă Bogdan Planic, îl va scoate din primul 11 pe Coman, îl va trimite pe Moruțan în centrul liniei de trei din spatele lui Gnohere și îl va trage pe Florin Tănase în partea stângă. E, la fel ca în cazul lui Rednic, o echipă ofensivă, având în vedere că mijlocașul de lângă Nedelcu se va numi Filipe Teixeira.


18:09 Rednic, all in pentru victorie! Neînvins în derby-urile cu FCSB (trei victorii, șapte egaluri), „Puriul” vrea să se asigure că fotbaliștii săi vor avea parte (și) de o motivație suplimentară la meciul din această seară. Și, dacă împotriva Voluntariului a pus pe masă 20.000 de euro drept prime pentru fotbaliști, de această dată a mărit suma, una care ajunge la 50.000 de euro, potrivit fanatik.ro.


16:00 Așa ar putea arăta primul 11 al lui Dinamo. Conform Telekom Sport, Mircea Rednic va miza pe următoarea formulă în această seară:  Penedo – Corbu, Popescu, Katsikas, Popovici – Cooper – Sorescu, Hanca, Nistor, Salomao – Popa. Pe bancă ar urma să se afle un jucător adus în această perioadă: Simon Zenke.


Mircea Rednic e în fața unui nou derby, iar antrenorul dinamovist are un bilanț pozitiv în meciurile cu marea rivală. „Cu FCSB n-am avut niciodată probleme. Într-o perioadă, Steaua chiar avea antrenor. Olăroiu era antrenor, am câștigat 4-2 la noi parcă. Eu spun că avea antrenor atunci, restul nu mă mai interesează. Nu are de ce să-mi fie frică de Steaua. Noi avem nevoie de puncte cu toată lumea. Nu stăm să ne gândim că e FCSB sau altcineva”, a spus Mircea Rednic luna trecută, când a fost instalat pe banca roș-albilor. Și, într-adevăr, statistica e de partea sa, în cele zece meciuri disputate având trei victorii și șapte remize. L-a învins de două ori pe Olăroiu și o dată pe Rădoi:

20.04.2016, Cupa României, FCSB – Dinamo 2-2
10.04.2016, Liga 1, FCSB – DInamo 1-1
06.03.2016, Liga 1, Dinamo – FCSB 1-1
03.03.2016, Cupa României, Dinamo – FCSB 0-0
22.11.2015, Liga 1, Dinamo – FCSB 3-1
09.08.2015, Liga 1, FCSB – Dinamo 0-0
08.05.2009, Liga 1, FCSB – Dinamo 1-1
01.11.2008, Liga 1, Dinamo – FCSB 1-1
07.04.2007, Liga 1, FCSB – Dinamo 2-4
20.09.2006, Liga 1, Dinamo – FCSB 1-0

„Legat de importanța jocului nu mai are rost să mai vorbim, e un derbi, meci foarte important pentru noi, ținând cont de situația din clasament. Avem nevoie de puncte și vom încerca duminică să le obținem pe toate trei. Știm că avem un adversar bun, cu jucători cu mare calitate. Nu au evoluții constante, dar ca valoare au demonstrat-o în multe meciuri. Prin jocul colectiv sperăm să-i blocăm, să nu le dăm spații și pe contraatac să reușim să-i surpindem și să marcăm. Ar fi ideal să putem să câștigăm contra Stelei. Dar eu sunt sigur că la meciurile astea jucătorii mei se vor concentra la maximum, nu ca la meciul din cupă. Doar eu și jucătorii mei credem că putem ajunge în play-off. Știm că mulți s-ar bucura să nu ajungem acolo și știu de ce. În ultimele meciuri am luat un singur gol, am avut probleme doar la fazele fixe”, a declarat Rednic înaintea jocului de duminică, ora 21:00.

De partea cealaltă, Dică a anunțat: „Într-un derbi nu contează locul din clasament. Jucătorii vor avea o altă atitudine. Consider că jocul echipei a crescut de când a venit Rednic. Nu trebuie să ne căutăm un alibi în starea terenului, noi trebuie să dăm totul să câștigăm. E foarte greu să analizez Dinamo în acest moment, au schimbat trei antrenori, au adus jucători noi, dar cred că cei mai importanți sunt Nistor și Salomao. Îmi doresc ca suporterii să vină în număr cât mai mare și să ne încurajeze, avem nevoie de el”.

Duelul Rednic – Dică e în premieră, dar cei doi au avut deja contre. „Trebuie să-mi cer scuze față de situația cu Dică, pentru că nu am știut că el și-a luat licența. Chiar nu am știut și din momentul acesta nu mai spun nimic despre Dică. E antrenor și e responsabil de ceea ce se întâmplă la echipa sa”.

  • 3 mai 2015, Dinamo – FCSB 1-3, ultimul succes bifat de roș-albaștri pe terenul rivalilor. Pe băncile celor două echipe s-au aflat Flavius Stoican, respectiv Constantin Gâlcă.
  • Ultimul succes bifat de roș-albi: 1 mai 2017, Dinamo – FCSB 2-1. Golul lui Sergiu Hanca din minutul 90+4 a schimbat decisiv ierarhia ediției 2016-2017, asta deoarece, cu două runde înainte de final, învinșii aveau să piardă prima poziție în detrimentul celor de la Viitorul.
  • Ultimul succes din contul FCSB-ului: 24 septembrie 2017, FCSB – Dinamo 1-0, gol marcat de Marko Momcilovic.
  • Cea mai recentă confruntare: 29 iulie 2018, FCSB – Dinamo 3-3 (Harlem Gnohere, Florinel Coman – dublă / Mircea Axente, Dan Nistor, Mihai Popescu). În acest meci s-au stabilit două performanțe remarcabile în istoria confruntărilor directe:
  • Gnohere, primul străin cu gol marcat în derby pentru ambele rivale;
  • Florinel Coman, cel mai tânăr jucător care a reușit o dublă într-un Dinamo – FCSB disputat în campionat.
  • Nicolae Dică vs Dinamo: 3 jocuri – o victorie Dică – două remize. (statistică lpf.ro)
     
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup