LIVE BLOG | CS U Craiova - FCSB 0-1. Teixeira a dat lovitura în minutul 86 şi vicecampioana speră la titlu! Prima înfrângere a oltenilor pe noul "Oblemenco". Pintilii şi Morais au fost eliminaţi

14 mai 2018 28866 afişări Comentează şi tu Liga 1
LIVE BLOG | CS U Craiova - FCSB 0-1. Teixeira a dat lovitura în minutul 86 şi vicecampioana speră la titlu! Prima înfrângere a oltenilor pe noul "Oblemenco". Pintilii şi Morais au fost eliminaţi

CS U Craiova - FCSB 0-1 (Teixeira 86)

  • CS U Craiova: Mitrovic -   R. Popa (Screciu 84),   Kelic,   Tiago Ferreira - Dimitrov, Mateiu,   Zlatinski (Burlacu 89),   Bancu - Gustavo (Glavina 78),   Băluţă, Mitriţă
    Rezerve: Popescu, Burlacu, Andres Santos, Martic, Briceag, Screciu
  • FCSB:   Bălgrădean – R. Benzar, Planic, MomcilovicJr. Morais –   Pinitlii (   Cr. Tănase 84),   Ov. Popescu –   Teixeira, F. Tănase,   Fl. Coman (Man 74) – Gnohere (Budescu 72)
  • Rezerve: A. Vlad, Bălaşa, Nedelcu, L. Filip, C. Tănase

Minutul 90+8: FINAL DE MECI! FCSB bate la Craiova, 1-0, aduce prima înfrângere a echipei lui Mangia pe propriul stadion şi speră în continuare la titlu graţie golului lui Teixeira! Acum, vicecampioana are nevoie să câştige meciul cu Astra, de pe Arena Naţională, şi CFR să se încurce pe teren propriu cu Viitorul.


Minutul 95: Final cu scandal! Morais îl faultează la mijlocul terenului pe Băluţă, vede al doilea cartonaş galben şi e trimis mai repede la cabine, Kelic şi Cristi Tănase se aleg şi ei cu avertismente.


Minutul 90: 360 de secunde mai are de rezistat FCSB. Şase minute de prelungiri se arată de la margine.


Minutul 89: Budescu iartă, Pintilii e eliminat! Playmaker-ul FCSB scapă singur cu Mitrovic, finalizează din partea stângă, dar sârbul din poarta Craiovei se opune şi face ca vicecampioana să tremure pe final. Un final care nu-l prinde pe Pintilii pe bancă, ci la cabine, după o rundă de proteste şi un cartonaş roşu arătat direct de Haţegan. FCSB va fi fără liderul ei la meciul cu Astra, din ultima etapă.


Minutul 86: GOOOOOL FCSB! Florin Tănase are primul moment al serii în care arată a fotbalist, îi scoate din joc pe Bancu şi Kelic cu un dribling superb, pasează în faţa porţii şi de restul se ocupă Screciu şi Teixeira. Puştiul introdus mai devreme în locul lui Răzvan Popa greşeşte grav, îi pune mingea pe tavă celui care i-ar putea fi tată, iar Teixeira şutează din prima, fără şanse pentru Mitrovic! FCSB dă lovitura cu patru minute înainte de final şi, dacă rezultatul rămâne 0-1, obligă CFR să transpire pentru titlu.


Minutul 84: Mutarea ofensivă a lui Dică vine cu şase minute înainte de final. Pintilii nu mai poate continua şi-şi obligă antrenorul să-l trimită în teren pe Cristi Tănase. FCSB trece la 4-1-4-1.


Minutul 79: O ocazie întâmplătoare. Budescu bate un corner pe colţul lung, Planic îi face loc lui Teixeira, portughezul preia şi şutează, dar Răzvan Popa e pe traiectoria mingii şi respinge în corner. Credeaţi că situaţia e tristă pentru FCSB? Ei bine, omul chemat să o salveze e Cristi Tănase.


Minutul 75: Un sfert de oră, un sfert de speranţă. Am ajuns în minutul 75 şi concluzia serii e că FCSB a redefinit modul în care trebuie să joci un meci pe care trebuie să-l câştigi dacă mai vrei să speri la titlu. Fricoşi, defensivi, fără imaginaţie, fotbaliştii lui Dică nu au venit cu special şi şansele să producă ceva ieşit din comun par din ce în ce mai mici, în condiţiile în care Craiova continuă să aibă un tonus mai bun. Face şi Mangia prima schimbare, forţat de accidentarea lui Gustavo, şi Craiova are şi un atacant adevărat pe teren, pe croatul Glavina.


Minutul 72: Filmul FCSB-ului are regizor. După 72 de minute în care nu a existat, Gnohere iese de pe teren şi Nicolae Dică apelează la Constantin Budescu în ultimul ceas. Iese şi Coman şi intră Man, dar rămâne Teixeira, cel care nu pare că mai are energie. Tănase joacă vârf, Budescu e în spatele lui, Man e în dreapta şi veteranul portughez trece în stânga.

Minutul 68: Se trezeşte Craiova! Mitriţă arată din nou de ce e cel mai bun jucător din Liga 1 Betano în duelurile unu la unu, îl driblează pe Planic ca pe un junior, intră în careu şi încearcă şutul la colţul scurt, dar Momcilovic se opune la timp. Trage şi Zlatinski foarte bine, cu stângul de la mare distanţă, dar Bălgrădean se întinde şi respinge în lateral, apoi Haţegan vede un fault al lui Băluţă la Momcilovic şi atrate fluierăturile fanilor.


Minutul 65: Gustavo şi fotbalul frumos. Bancu centrează din stânga, Gustavo iese dintre Planic şi Momcilovic, vrea o foarfecă pretenţioasă, dar execuţia sa se duce mult pe lângă poartă. E bine că măcar încearcă :).


Minutul 60: Nervi, nu şi fotbal. Ritmul e unul destul de ridicat, ambele echipe aleargă mult, dar spectacolul şi golurile nu apar din cauza greşelilor personale ale jucătorilor. Tănase continuă să piardă mingi la mijlocul terenului, Gnohere nu iese din ofside, iar Man şi Budescu privesc de pe margine cum colegii lor stau la mare distanţă de poarta lui Mitrovic.


Minutul 55: Produce şi Gnohere ceva. FCSB e mai prezentă în atac, dar Florin Tănase trebuie să înveţe să şuteze de la distanţă dacă vrea să ajungă fotbalist de top. Are o nouă şansă, e în poziţie bună, dar loveşte mingea prost şi o iroseşte. Apoi, Gnohere e lovit cu cotul în piept de Tiago Ferreira, portughezul ia galben şi decizia lui Haţegan îl enervează pe Zlatinski, care protestează şi e şi el avertizat.


Minutul 49: Bălgrădean închide şampania la Cluj! Mitriţă centrează excelent din lovitură liberă, Tiago Ferreira apare nemarcat, dă bine cu capul din câţiva metri, dar Bălgrădean are un reflex norocos, deviază mingea uşor şi o trimite în bara transversală! A doua mare ocazie a Craiovei, al doilea moment în care Bălgrădean le permite roş-albaştrilor să mai viseze la titlu.


Minutul 46: Restart. Începe repriza a doua şi Florinel Coman se joacă cu focul. Simulează aproape de careul advers, dar Haţegan îl iartă şi nu-i arată al doilea cartonaş galben.


Minutul 45: Are cineva un manual de logică pentru Tănase? Oltenii pierd mingea la mijlocul terenului, Răzvan Popa e prins pe picior greşit de sprintul lui Coman şi nu mai poate decât să faulteze pentru a opri un atac periculos, apoi primeşte cartonaşul galben şi jocul rămâne în zona porţii lui Mitrovic. Benzar aruncă mingea în careu, Gnohere deviază norocos şi îi oferă lui Tănase o şansă mare, dar căpitanul FCSB demonstrează că mai are mult până să înţeleagă ceva din fotbal. E la patru metri de poartă, dar se teme de ieşirea lui Mitrovic şi, în loc să lase mingea să cadă şi să şuteze cu stângul, se repede cu capul, o şterge uşor şi ex-iugoslavul respinge.Înainte ca Haţegan să trimită eroii la cabine, Băluţă mai are un sprint interesant, pasează la Mitriţă, dar centrarea vine în orb şi Morais respinge. 0-0 la pauză, un mic plus pentru olteni şi acelaşi joc fără imaginaţie pentru FCSB.


Minutul 40: Gustavo face scandal. Băluţă riscă atunci când ridică prea mult un picior şi îl ciupeşte puţin pe Pintilii, Haţegan mai dă o lovitură liberă periculoasă de la 20 de metri, iar brazilianul Gustavo îl trânteşte pe Teixeira la pâmânt în încercarea de a nu-l lăsa să execute repede. Şi face bine, pentru că o lovitură liberă bătută rapid ar fi fost mai periculoasă decât una executată de...Gnohere. Francezul vine hotărât, dar trage şi el în zid şi Dică se gândeşte, probabil, ce bine ar fi fost să aibă voie să-l bage pe Budescu din primul minut.


Minutul 36: Când Haţegan îi pune la punct pe puşti. Benzar ajunge din nou în poziţie de centrare, pune mingea pe capul lui Coman, dar puştiul adus de la Viitorul îl împinge pe Dimitrov şi Haţegan dă fault în atac. Dă şi un galben, apoi, după câteva cuvinte nelalocul lor ale lui Coman.


Minutul 32: Coman, Tănase şi un stâng...modest. Ovidiu Popescu face rost de un cartonaş galben când uită că e un fotbalist limitat, care nu trebuie să dribleze, pierde mingea şi-l faultează din spate pe Alexandru Mitriţă. Apoi, FCSB încearcă să scoată capul pe contraatac, Coman pasează la Tănase, dar căpitanul trage prost, cu stângul. Atât  de prost încât nici măcar Mitrovic nu are probleme.


Minutul 26: Băluţă, moment de black out. După ce-l faultează pe Momcilovic şi scapă de un cartonaş galben, decarul Craiovei se asigură că vede cartonaşul galben lovindu-l nesportiv pe sârbul din centrul apărării FCSB. Urât din partea ta, Alex!


Minutul 24: Morais, the problem solver. La două minute după ce ratează o centrare dintr-o poziţie foarte bună, Benzar e prins prea în faţă, Bancu sprintează în zona sa de teren şi pasează pe jos pentru Gustavo, dar Morais se întoarce la timp în apărare şi scoate mingea din picioarele brazilianului. Corner, bate Mitriţă la colţul scurt, Băluţă apare, reia din prima şi îl obligă pe Bălgrădean la un al doilea reflex greu în acest meci.


*** Concluziile lui Cristi Scutariu, după 15 minute de joc. E adevărat, cu Ovidiu Popescu nu poţi construi, dar problema lui Dică e că nu are un mijlocaş central de alt profil, iar situaţia nu s-ar schimba nici cu Nedelcu, nici cu Lucian Filip. S-ar fi putut schimba cu Vlad Achim, dar a fost trimis la FC Botoşani.


Minutul 19: E nevoie de nervi? Chemaţi-l pe Mitrovic! Sârbul despre care Băluţă se întreba ce caută în poartă la meciul cu FC Botoşani nu doar că gafează, dar are mari probleme şi la jocul cu piciorul, degajează complet aiurea sub presiunea lui Gnohere şi execuţia sa îl enervează teribil pe Devis Mangia, care-l ceartă de pe margine.

Despre FCSB? Previzibil e cuvântul de ordine.


Minutul 15: "Pufi", omul cu speranţele. Ovidiu Popescu şi Bogdan Planic se dau cap în cap într-o fază pe care o vedeţi rar şi când ieşiţi cu prietenii la fotbal pe sintetic, Mitriţă scapă singur cu Bălgrădean, dar face o greşeală mare când îşi prelungeşte mingea prea mult, goalkeeper-ul iese la timp şi execuţia e blocată. Ratare uriaşă!


Minutul 11: Unde Budescu nu e....Bancu pierde prosteşte o minge în propria jumătate, îl opreşte pe Benzar doar prin fault şi rezultatul e o lovitură liberă periculoasă pentru FCSB. Bine, ar fi fost periculoasă dacă Budescu era pe teren. Aşa, bate Tănase şi nimereşte capul unui oltean din zid.


Minutul 8: Mitriţă, faulturile şi benzile nedesenate. Mijlocaşul ofensiv al Craiovei e prim-solist pe Oblemenco în primele minute şi, când nu-l faultează Pintilii, e bruscat de Teixeira pentru a fi oprit din seriile de driblinguri.

Iar concluzia startului de meci e că duelurile Bancu - Benzar şi Dimitrov - Jr. Morais vor conta foarte mult în această seară.


Minutul 5: Se reped oltenii. Trupa lui Mangia începe lent, cedează posesia în primele două-trei minute, dar apoi se deschide ca un evantai, Mitriţă trece ca prin brânză şi creează pericolul după o gafă a lui Planic, dar Dimitrov nu e atent şi nu sprintează pe un culoar foarte bun. Apoi, Băluţă încearcă foarfeca din şapte metri, dar execuţia sa e blocată de Planic.


20:45 Start joc! Fanii olteni creează o atmosferă superbă, Haţegan fluieră pentru prima dată şi Coman declanşează primul sprint. În faţa televizorului, Dan Petrescu şi ai lui joacă rolul lui Leicester în urmă cu doi ani.


20:40 Recunoştinţă. Fetele de la SCM Craiova, în frunte cu căpitanul Cristina Zamfir, au prezentat fanilor al doilea cel mai important trofeu european din handbal, Cupa EHF. Iar ultraşii nu au rămas datori: "11.05.2018 - ce seară minunată. Campioni europentru pentru prima dată", a fost bannerul afişat de galerie.
20:23 Sorin Cîrţu şi o opinie sinceră despre Constantin Budescu. Fostul atacant al Craiovei Maxima a explicat de ce playmaker-ul de la FCSB nu va fi niciodată un produs interesant pentru echipele din Vest, faptul că nu-şi dă interesul şi pe faza defensivă trăgându-l în jos: "Eu, dacă sunt antrenor în România, la orice echipă sunt în România, îl iau pe Budescu. Dar, dacă sunt în străinătate la echipe din Vest, echipe din Turcia, Grecia sau în alte părţi şi să am un buget foarte bun, hai nu Turcia, Grecia, dar vorbesc de echipele din Vest şi cu buget mare - eu nu l-aş lua pe Budescu. De-aia nici nu apar oferte şi niciodată nu cred că putem să-l vedem la echipe şi nici el nu vrea. Are talent, dar nu poate talentul fără coroborând cu multă muncă şi dăruire, faze duble într-un joc, nu se poate. Ori în partea cealaltă nu-ţi acceptă nimeni aşa ceva", a spus Cîrţu, la Telekom Sport.


20:00 Craiova se pregăteşte pentru o seară frumoasă, iar componentele echipei care a câştigat Cupa EHF vor avea parte de un moment special înaintea meciului, urmând să intre pe teren şi să le prezinte fanilor trofeul câştigat dramatic cu norvegiencele de la Kristiansand.

Până atunci, Marcel Popescu se ţine de ironii la adresa rivalilor din Bucureşti:


Partida de luni seara, ora 20:45, din Bănie poate decide titlul în Liga 1 Betano. Derby-ul din Bănie încheie etapa a 9-a a play-off-ului, iar elevii lui Dică trebuie să câştige pentru a prelungi până în ultima etapă suspansul în privinţa câştigătoarei laurilor de campioană. În caz contrar, CFR, formaţie ce e situată pe primul loc în clasament în acest moment, având 47 de puncte, cu patru mai mult faţă de trupa lui Gigi Becali, va triumfa în acest sezon.

Dar, oltenii au ca miză, pe lângă orgoliu, ocuparea unui loc pe podium pentru a putea evolua apoi în Liga Europa.

"Băieţii au reacţionat foarte bine la antrenamente după înfrângerea de la Iaşi. Am încredere că putem câştiga meciul de la Craiova. Sper şi cred în continuare că putem lua campionatul. În fotbal se poate întâmpla orice. Am pregătit meciul ca pe toate celelalte. Nu am de ce să fiu îngrijorat", a spus antrenorul celor de la FCSB, Nicolae Dică.

Antrenorul bucureştenilor a completat: "Întâlnim un adversar bun, o echipă care joacă un sistem diferit faţă de celelalte formaţii din România. Au jucători de viteză cu tehnică bună pe faza ofensivă şi mă refer aici la Gustavo, Mitriţă şi Băluţă. Dar au şi un mijloc bun, cu jucători agresivi şi cu experienţă. Aşa că ne va aştepta un joc foarte greu. Important e ca noi să dăm totul şi să câştigăm cele trei puncte. Partidele cu Universitatea Craiova disputate până acum au fost foarte grele, aşa va fi şi aceasta, mai ales că joacă pe teren propriu şi au un public frumos. Probabil că la meciul cu noi stadionul va fi plin. Sper să fie un meci spectaculos. Gazonul de la Craiova din câte am înţeles nu e foarte bun, dar cred eu că va fi mai bun decât am avut la Iaşi".

De partea cealaltă, antrenorul oltenilor, Devis Mangia, a anunţat: "E un meci foarte greu, pentru că în opinia FCSB are cel mai bun lot din România. Noi avem nevoie de puncte, pentru a ne îndeplini obiectivul. Nu ştiu cine merită să câştige campionatul. Partida cu FCSB este cea mai importantă în acest moment, vom avea timp să ne gândim şi la finala Cupei. Eu voi trimite cea mai bună echipă”.

"În acest sezon avem 41 de partide şi am pierdut doar şase. Am demonstrat că putem face lucruri frumoase şi asta trebuie să fie emoţia pe care să o avem la această partidă. Trebuie să arătăm tuturor că suntem o echipă puternică", a mai spus antrenorul italian.

CS U Craiova vs. FCSB:

Cinci jucători au câştigat campionatul atât cu FCSB, cât şi cu U Craiova: Adrian Bumbescu, Silviu Lung, Nae Ungureanu, Gheorghe Ceauşilă şi Dumitru Mitriţă (calculându-se doar cei care au bifat minute)

Ultima oară când o echipă din Craiova a câştigat în faţa bucureştenilor a fost la data de 1 septembrie 2002, scor 3-1

Cel mai recent duel a fost la data de 9 aprilie 2018, FCSB - CS U Craiova, 2-0 (goluri Momcilovic şi Fl. Tănase)

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CS U Craiova - 25 ani şi 4 luni; FCSB - 26 ani şi 5 lun

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.