LIVE BLOG | CFR Cluj – FCSB. Gnohere a egalat în prelungiri, Culio a deschis scorul dintr-un penalty comis de Romario Benzar

LIVE BLOG | CFR Cluj - FCSB. Gnohere a egalat în prelungiri, Culio a deschis scorul dintr-un penalty comis de Romario Benzar
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR Cluj – FCSB 1-1 (Culio 38-pen. / Gnohere 90+2)

CFR: Arlauskis – Peteleu  , A. Mureșan  , Vinicius, Cr. Manea – Hoban  , Djokovic (A. Ioniță 90+4) – Omrani (Mailat 65), Culio, Deac – Țucudean (Costache 85)
Rezerve: Vâtcă, Luchin, A. Vlad, L. Rus

FCSB: Bălgrădean   – R. Benzar  , Planic  , V. Găman (C. Tănase), Momcilovic – Jr. Morais, Pintilii  – Man, Budescu, Teixeira (F. Tănase) – D. Alibec   (Gnohere 71)
Rezerve: A. Vlad, Bălașa, Fl. Coman, Ov. Popescu

Min. 90+8 Fluier final în Gruia! Pentru a treia oară, CFR conduce în meciul cu FCSB și vicecampioana egalează. Ardelenii rămân pe primul loc, cu două puncte peste formația pregătită de Dică, în timp ce Craiova se află la două lungimi de FCSB și la patru de lider.


Min. 90+2 GOOOL FCSB! Gnohere a restabilit egalitatea în Gruia, din pasa lui Planic. Junior Morais a centrat din partea stângă la colțul lung, Planic a trimis în fața porții, de unde francezul a împins mingea în poartă. Gnohere l-a egalat pe Țucudean în topul marcatorilor, cei doi având 13 goluri până în acest moment.


Min. 85 Budescu a trimis milimetric pe lângă poartă! Mijlocașul a șutat cu efect la colțul lung din partea stângă, mingea a ocolit apărarea adversă, dar n-a prins cadrul porții.


Min. 80 Mailat i-a pasat lui Deac în centrul careului, care venise demarcat la finalizare. Mijlocașul gazdelor a reluat mult peste poarta adversă, spre disperarea secundului Bordeianu.


Min. 76 Țucudean a fost angajat cu o minge lungă, Bălgrădean a ieșit în întâmpinare la 25 de metri, atacantul a ajuns primul la minge, dar a lovit slab balonul. Spiritele s-au încins după eliminarea lui Pintilii, astfel că ultimul sfert de oră se anunță extrem de interesant.


Min. 71 Cartonaș roșu! Pintilii e eliminat direct după un fault asupra lui Hoban. Mijlocașul s-a dus cu talpa înainte, l-a șters pe Hoban, dar probabil a fost eliminat pentru intenție.


Min. 64 Cartonaș roșu! Andrei Peteleu a primit al doilea cartonaș galben după un fault asupra lui Dennis Man. Fundașul gazdelor a ridicat piciorul aproape de capul adversarului, astfel că Hațegan i-a acordat al doilea avertisment. Ardelenii au solicitat un henț la Alibec, cu câteva secunde înainte de intervenția lui Peteleu. Culio coboară în flancul stâng al apărării, în timp ce Omrani e schimbat cu Mailat.


Min. 58 Țucudean a șutat puternic din întoarcere, dar Bălgrădean a văzut mingea în ultimul moment și a respins de la colțul scurt. Deac a reluat după intervenția lui „Pufi”, dar mingea s-a dus pe lângă poarta oaspeților. Ardelenii au solicitat o nouă lovitură de pedeapsă după o intervenție neglijentă a lui Pintilii asupra lui Peteleu. Fundașul gazdelor a centrat din marginea careului, iar mijlocașul vicecampioanei și-a luat adversarul pe sus.


Min. 55 Dennis Man a reluat cu capul dintr-o centrare a lui Budescu, dar Arlauskis a reținut din plonjon. FCSB-ul are inițiativa în acest debut al pății secunde, ardelenii rezistă pentru momet.


Min. 53 Florin Tănase și-a făcut imediat pezența simțită pe teren. Decarul și căpitanul vicecampioanei l-a pus la încercare pe Arlauskis cu un șut la colțul scurt, dar lituanianul a blocat. Tănase a obținut și un cartonaș galben, după ce a căzut în urma unui duel cu Andrei Mureșan, pe care Hațegan l-a taxat.


Min. 50 Ion Crăciunescu și Cristi Balaj au comentat în pauză faza în urma căruia Ovidiu Hațegan a acordat lovitură de pedeapsă în favoarea gazdelor. CLICK AICI pentru a vedea verdictul celor doi foști arbitri.


Min. 46 S-a reluat jocul dintre CFR și FCSB! Dică i-a introdus pe Cristi și Florin Tănase la pauză, în timp ce Dan Petrescu n-a ordonat nicio modificare. Au părăsit terenul Găman și Teixeira, astfel că Morais a trecut în flancul stâng al apărării, Momcilovic a venit în centru lângă Planic, iar Cristi Tănase va juca în fața apărării alături de Pintilii.


Min. 45+2 Pauză în Gruia! Cele două echipe s-au tatonat reciproc în prima parte, dar ardelenii au fost mai prezenți în ofensivă. Greșeala lui Romario Benzar a dezechilibrat partida, deoarece Culio a profitat și a înscris din penalty-ul dictat de Ovidiu Hațegan. Budescu putea egala rapid, dar bara transversală l-a salvat pe Arlauskis.


Min. 42 Replica FCSB-ului! Alibec a șutat în zid dintr-o lovitură liberă, mingea a ajuns la Budescu, care a șutat violent în bara transversală a porții apărate de Arlauskis. Balonul a ricoșat în fața porții, Găman a reluat cu capul, dar fundașul venit de la Karabukspor se afla în afara jocului.


Min. 38 GOOOL CFR Cluj! Culio a transformat de la 11 metri. Argentinianul a șutat în partea dreaptă, iar Bălgrădean s-a aruncat la colțul opus. Este a  opta reușită stagională a mijlocașului în vârstă de 34 de ani.


Min. 37 Lovitură de pedeapsă pentru CFR Cluj! Țuducean a deviat pe spate o centrare venită din flancul drept, iar Romario Benzar a oprit balonul cu mâna. Ovidiu Hațegan a reacționat imediat și a indicat punctul cu var.


Min. 31 Petelu a văzut primul cartonaș al meciului din această seară. Fundașul titularizat după accidentarea lui Camora l-a agățat pe Romario Benzar în flancul stâng, iar Ovidiu Hațegan l-a sancționat.


Min. 23 Vedetele antrenate de Nicolae Dică sunt ținute la respect de elevii lui Dan Petrescu. Ardelenii s-au închis foarte bine în primele 20 de minute, astfel că vicecampionii nu găsesc spații pe care să le exploateze în ultimii 30 de metri.


Min. 21 Golgheterul Ligii 1, George Țucudean, a preluat în interiorul careului după o aruncare lungă a lui Manea, iar mai apoi a încercat o reluare pretențioasă. Șutul atacantului adus de la campioana FC Viitorul s-a dus mult pe lângă poarta adversă.


Min. 16 După startul meciului începuse o ploaie măruntă deasupra Clujului, care acum se transformă încet în ninsoare. Gazonul se prezintă în condiții excelente.


Min. 13 Culio a șutat în diagonală din marginea careului, dar Bălgrădean a reținut fără probleme. Ciprian Deac a recuperat în partea stângă, a intrat în careu, dar argentinianul i-a furat balonul și a luat acțiunea pe cont propriu. A fost primul șut pe poartă din această seară.


Min. 3 Așezarea de pe hârtie nu se potrivește cu cea din teren! Dan Petrescu l-a așezat pe Djokovic în fața apărării, alături de Hoban. Culio joacă mai avansat, în dreapta evoluează Omrani, iar în stânga Deac. Inițial, Culio era trecut lângă Hoban, iar Djokovic apărea în spatele vârfului George Țucudean.


Min. 1 A început partida din Gruia! Arena Dr. Constantin Rădulescu este arhiplină în această seară. Meciul este condus Ovidiu Hațegan, singurul român aflat în categoria UEFA Elite.


19:40 Așa răspunde Petrescu! SuperDan renunță la doi jucători tehnici, Ioniță și Alexandru Păun, pune în teren trei mijlocași centrali, Hoban, Culio și Djokovic, dar îl trimite în teren pe Omrani, fotbalist despre care spunea imediat după meciul cu CSM Poli Iași că va primi o șansă azi. Rămâne de văzut dacă atacantul dorit de FCSB în vară va juca alături de Țucudean sau va fi tras în banda stângă a atacului. Noi credem în a doua variantă.


19:13 Surprize mari ale lui Dică! FCSB a anunțat echipa de start pentru derby-ul din această seară, iar marea surpriză a lui Nicolae Dică e trimiterea lui Junior Morais la închidere, lângă Mihai Pintilii! În plus, Florin Tănase a sărit din schemă, iar Teixeira va juca în banda stângă a liniei ofensive din care mai fac parte Man și Budescu. Alibec i-a luat fața lui Gnohere, iar Găman a câștigat duelul cu Bălașa pentru postul de fundaș central, lângă Planic.


18:50 Echipamentul gazdelor e pregătit pentru meciul cu FCSB.


18:35 Probleme pentru CFR! Camora a încercat să se antreneze în dimineața partidei cu vicecampioana României, dar nu a rezistat efortului susținut și toată lumea a căzut de acord că nu are rost ca fundașul stânga să fie forțat. Astfel, Camora a fost lăsat în afara lotului, iar Dan Petrescu a decis să-l trimită în banda stângă a apărării pe Ionuț Peteleu.


18:20 Suporterii CFR-ului au creat o atmosferă superbă în Gruia, înaintea meciului cu FCSB:


18:10 Dacă v-ați întrebat vreodată de ce există atât de multă presiune din partea lui Becali înainte și după fiecare meci, Nicolae Dică vă dezvăluie motivu. Fostul mijlocaș ofensiv din Ghencea spune că Becali resimte din plin presiunea celor două sezoane în care Astra și Viitorul au produs surpriza și i-au luat fața în lupta pentru titlu. De aici, din determinarea de a nu da rateu pentru a treia oară consecutiv, pleacă și presiunea pe care Becali o exercită asupra antrenorului și jucătorilor, susține Dică: „Din cauza asta e mai agresiv…e presiune mare și pe dânsul. De doi ani nu a câștigat campionatul. Acum ar fi al treilea an. Și nu ar fi bine pentru un club ca Steaua să rateze. Pe mine a fost presiune de când am venit, dar știam și mă așteptam. Important e că eu să îmi văd de treabă, să muncesc și să îmi îndeplinesc obiectivul de a câștiga campionatul”, a declarat „Dicanio”, la Digi Sport.


18:00 CSM Poli Iași – Astra s-a amânat, dar riscul ca același lucru să se întâmple și la Cluj nu există. Gazonul din Gruia arată bine și, deși la ora meciului se anunță ploaie, toate referințele sunt bune.


Primul debry din play-off se joacă în etapa a doua. Ambele echipe, și CFR și FCSB, vin după victorii în runda de debut a play-off-ului sezonului 2017/2018. CFR s-a impus in-extremis pe teren propriu cu CSM Poli Iași (2-1), după un gol al lui Omrani în prelungiri, în timp ce FCSB a răpus campioana Viitorul cu același scor.

În cazul unui succes, CFR se va distanța la cinci puncte în fruntea clasamentului și și-ar spori considerabil șansele de a câștiga titlul. Dacă vor câștiga, elevii lui Nicolae Dică vor trece peste ardeleni în clasament, la un singur punct distanță. „Indiferent de rezultat, mai rămân opt meciuri, 24 de puncte și campionatul se joacă până în ultima etapă”, a declarat Dan Petrescu. „Bursucul” este suspendat pentru această partidă.

„Este important, pentru că CFR are două puncte avans. Dacă vor câștiga mâine (azi – n.r.), vor fi favoriți la campionat, dar nu se va decide mâine (azi – n.r.) campionatul”, a spus, la rândul său, Nicolae Dică.

Partida va fi arbitra de cel mai bine cotat central român, Ovidiu Hațegan. În sezonul regulat, CFR și FCSB au remizat identic de două ori, 1-1, în Gruia și pe Arena Națională.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la…
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…