Astra – FCSB 0-2! Vicecampioana se revanșează pentru înfrângerea cu Viitorul. Prestație slabă a trupei lui Enache

Astra - FCSB 0-2! Vicecampioana se revanșează pentru înfrângerea cu Viitorul. Prestație slabă a trupei lui Enache
  • Publicat:
  • Actualizat:

AstraFCSB 0-2 (Gnohere 29, I. Cristea 32)

Astra – FCSB se joacă duminică, de la ora 20:30, în direct la Digi Sport, Telekom Sport, Look TV și în format live bolg pe www.prosport.ro. Meciul din etapa a doua a playoff-ului Ligii 1 Betano este extrem de important pentru roș-albaștri, în condițiile în care au ca obiectiv titlul și distanța acum față de liderul CFR e de opt puncte, ardelenii câștigând în acestă rundă confruntarea cu Viitorul.

Astra: Lazar – Erico, Bejans, Cestor, Butean – R. Pires, Mrzljak, R. Moise (Roșu 46), V. Gheorghe (Alibec 72) – Llullaku, Hambo (Begue 46)
Rezerve: M. Santos – C. Dima, N. Roșu, Balaure, Begue, Zoua, D. Alibec
FCSB: Bălgrădean – Benzar (Roman 50), Planic, I. Cristea, Jr. Morais – L. Filip, Teixeira – Man, Tănase, Coman (Bălașa 66) – Gnohere (Hora 86)
Rezerve: A. Vlad – Bălașa, Moruțan, I. Hora, Rusescu, Stoian, M. Roman

Minututul 90+4: Final de meci! FCSB câștigă pe terenul celor de la Astra, unde au pierdut în prima etapă din sezonul regular al Ligii 1 Betano, cu scorul de 1-0. Gnohere a deschis scorul pentru vicecampioana României în minutul 29, iar Cristea a mărit avantajul echipei lui Teja trei minute mai târziu, cu o lovitură de cap. A fost prima reușită a francezului în acest an și totodată primul gol marcat de fundașul născut la Mediaș pentru noua sa echipă.

CLASAMENTUL PLAY-OFF-ULUI LIGII 1 BETANO:

  • 1. CFR Cluj 33p (două meciuri)
  • 2. U Craiova 29p (două meciuri)
  • 3. FCSB 28p (două meciuri)
  • 4. FC Viitorul (două meciuri)
  • 5. Astra 21p (două meciuri)
  • 6. Sepsi 19p (două meciuri)

Minutul 73: Astra joacă în zece oameni! Bejan vede cartonașul roșu de la centralul Horațiu Feșnic după o intrare dură asupra lui Dennis Man.


Minutul 66: Dennis Man putea face 3-0! Mijlocașul vicecampioanei trece de un adversar în interiorul careului și trage din prima spre poarta lui Lazar, dar goalkeeper-ul giurgiuvenilor respinge în corner.


Minutul 56: Ocazie imensă a lui Cestor! Fundașul giurgiuvenilor intră în careu și trage din unghi închis, dar mingea lovește bara porții lui Bălgrădean și FCSB își păstrează avantajul.


Minutul 54: Ce ocazie pentru FCSB! Man și Teixeira combină în marginea careului Astrei, portughezul în pasează pe culoar lui Man, care a reușit cumva să rămână cu mingea la picior, după o intervenție a lui Bejan, dar „perla” lui Gigi Becali trage pe lângă poartă.


Minutul 50: Probleme la FCSB! Benzar s-a accidentat, iar Mihai Roman i-a luat locul în banda dreaptă. Fundașul dreapta de la FCSB a ieșit de pe teren cu probleme musculare.


Minutul 46: A început repriza doua!


Minutul 45+2: Final de primă repriză la Giurgiu!


Minutul 32: GOOOOOOOOOOOLLLLLL FCSB! Iulian Cristea marchează primul său gol pentru formația roș-albastră. Fundașul central a pus capul excelent, la o centrare din corner a lui Man.


Minutul 29: GOOOOOOOOOLLLL FCSB! Harlem Gnohere deschide scorul! Francezul pune capul excelent la o centrare perfectă a lui Benzar, din dreapta, Lazar respinge cu greu, în fața, iar apoi „Bizonul” revine și împinge mingea în plasa porții Astrei și „sparge” tabela de la Giurgiu.


Minutul 28: Florin Tănase trimite un șut pe poarta lui David Lazar, de la mare distanță, dar fără nicio emoție pentru goalkeeperul Astrei.


Minutul 14: Șansă pentru Astra! Romario Moise a centrat excelent din lovitură liberă, razant, direct în careu, de unde Bejan a încercat să reia spre poarta lui Bălgrădean, dar mingea s-a oprit în brațele lui „Pufi”, fiind deviată usor. Arbitrul Horațiu Feșnic fluirase oricum fault în atact, după ce Bejan l-a lovit pe Benzar.


Minutul 10: Prima șansă de gol pentru FCSB! Man și-a driblat elegant un adversar, apoi, dintr-o deviere, mingea a ajuns la Teixiera, intrat în careu, care a șutat, dar Lazar nu a avut nicio emoție să rețină!


Minutul 1: A început meciul!


19:07 Echipa de start a Astrei! Costel Enache prin faptul că nu-l utilizează pe Claudiu Belu, ceea ce alimentează informațiile conform cărora fundașul dreapta e cumpărat de FCSB și va ajunge la echipa lui Mihai Teja în vară. Denis Alibec, fostul atacant al roș-albaștrilor, e doar rezervă, după o accidentare care nu i-a permis să joace în ultimele două partide.


19:03 Citește și: Joc dublu, strategie sau schimbare de ultim moment? Surpriză de proporții oferită de Mihai Teja în cazul lui Harlem Gnohere


18:56 Echipa de start a FCSB! Teja l-a scos din primul „11” pe Mihai Bălășa, după ce a fost criticat de Gigi Becali, Lucian Filip va face pereche cu Teixeira, la mijloc, după ce Becali l-a făcut praf pe Nedelcu la capătul meciului cu Viitorului, în timp ce Gnohere e titular în premieră în 2019! Florentin Matei nu e în lot. În ceea ce-l privește pe Gnohere, Teja anunțase că nu-l poate scoate pe HOra din primul „11”, datorită randamentului. Cum să îl scot pe Hora, care a intrat la fiecare meci și a dat goluri? Eddy Gnohere e un tip inteligent, a zis că nu e nicio problemă, își așteaptă rândul”.


„Problema nu este că ceilalți câștigă, problema este că nu câștigăm noi. Deci vrem să câștigăm noi. Este clar că nu sunt cele mai bune rezultate, dar eu cred că băietii au încercat la fiecare meci să dea maximum”, a declarat Teja, la conferința de presă de sâmbătă. Iar, Junior Morais a completat: „Nu mă interesează cum câștigăm, trebuie să câștigăm neapărat. Trebuie să ne motivăm cât mai mult, să ajungem acolo și la ora meciului să putem să facem un meci foarte bun și să câștigăm”.

De altfel, în echipă vor reveni Man și Teixeira, ce au fost suspendați, iar Hora va rămâne principala armă din atac.

„Cum să-l scot pe Hora, care mereu când a intrat a jucat bine șia dat goluri? Când va juca mai puțin bine sau va avea o problemă medicală, normal că faci niște schimbări. Gnohere a fost în aceeași situație cu Alibec. Dădea goluri și stătea și cred că nu i-a convenit nici lui. Am vorbit cu el, e un băiat foarte intelegent, un mare caracter și a zis că nu e nicio problemă, își așteaptă rândul și atunci când va intra înscrie„, a explicat Teja.

Arbitrul Horațiu Feșnic va conduce la centru partida Astra – FCSB și va fi ajutat de asistenții Valentin Avram și Mircea Orbuleț. Arbitru de rezervă va fi George Rădulescu, iar observatori Alexandru Deaconu și Mircea Călin.

Duelul Enache – Teja

  • Constantin Enache a debutat ca antrenor principal în Liga 1 pe banca grupării pentru care evoluase cel mai mult ca fotbalist, Ceahlăul Piatra Neamț (24 iulie 2011, Ceahlăul – Pandurii 1-1), unde a format un grup de jucători care astăzi au multe meciuri pe prima scenă. A revenit în principala întrecere internă în vara anului 2017, la FC Botoșani și a reușit să termine sezonul 2017-2018 cu cel mai mare procentaj de puncte scos pe durata unui campionat din istoria grupării moldave în Liga 1 (49 %). În noiembrie 2018 a trecut la Astra, pe care a calificat-o în play-off. În total, palmaresul pe prima scenă cuprinde 44 de victorii, 38 de remize și 50 de înfrângeri.
  • De partea cealaltă, FCSB este a patra echipă antrenată de Mihai Teja în Liga 1, după U Cluj (2013-2014, 2014-2015), Dinamo (2014-2015) și Gaz Metan Mediaș (2018-2019), interval în care a adunat 59 de meciuri (24 victorii – 15 remize – 20 înfrângeri) – statistică LPF
  • Cei doi s-au mai duelat o singură dată, chiar în ediția curentă, Gaz Metan – FC Botoșani 1-2.
Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…