Umilinţă pentru Dinamo! Elevii lui Miriuţă ratează playoff-ul! Meci mare făcut de Astra, la Giurgiu, "câinii" au avut o prestaţie jalnică. Hagi merge în lupta pentru titlu, la braţ cu Stoican. Filmul unei seri trepidante

24 feb 2018 29243 afişări Liga 1
Umilinţă pentru Dinamo! Elevii lui Miriuţă ratează playoff-ul! Meci mare făcut de Astra, la Giurgiu, "câinii" au avut o prestaţie jalnică. Hagi merge în lupta pentru titlu, la braţ cu Stoican. Filmul unei seri trepidante ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA
 • Viitorul Constanţa şi CSM Poli Iaşi s-au calificat în play-off, Dinamo e OUT!
 • Elevii lui Hagi au învins la Iaşi, 1-0 cu Poli
 • Dinamo, neputincioasă în faţa Astrei, la Giurgiu.
 • Astra s-a impus cu 2-0, la finele unui joc controlat autoritar.

Clasament LIGA 1

1. CFR – 56 p.

2. FCSB – 52 p.

3. CS U Craiova – 51 p.

4. Astra – 44 p.

5. Viitorul – 44 p.

6. CSM Poli Iaşi – 39 p.

7. FC Botoşani – 39 p.

8. Dinamo – 39 p.

Astra - Dinamo 2-0 (Fl. Matei 24, Balaure 57)

 • Astra: Iliev – Belu-Iordache, Polczak, Erico, Radunovic – Mrzljak, Seto – Balaure ('76 V. Gheorghe), Fl. Matei, L. Buş ('64 Dandea) – U. Vera ('59 Abang)
 • Rezerve: Lazar, Bejan, Stan, Moise
 • Dinamo: Penedo – Romera, M. Popescu, Maric, Olteanu ('62 Moldoveanu) – Mahlangu – Torje ('61 Hanca), Nistor, Pesic, Salomao ('46 Palic) – D. Popa
 • Rezerve: Brănescu, Katsikas, Monroy, Dudea

CSM Poli Iaşi - Viitorul 0-1 (Chiţu 13)

 • CSM Poli: Rusu - Bosoi, Frăsinescu, Jagodisnskis, Bădic - Qaka, Cioinac - Platini, Jo Santos ('Gavrilă), Panţîru - Cisse ('50 Kizito)
 • Rezerve: Kelava - Zaharia, Chelaru, Pedro, Mihăescu
 • Viitorul: Cojocaru – Mladen, Ţîru, Hodorogea, De Nooijer ('46 Ciobanu) – Cicâldău, T. Băluţă, C. Ganea – Vână ('79 Dumitrscu), I. Hagi ('86 Ghiţă), Chiţu
 • Rezerve: Tordai, Măţan, Ciobanu, D. Lopes, Gavra

Min.90 FLUIER FINAL.

Situaţie dramatică pentru Dinamo care ratează play-off-ul şi va juca în play-out! Fără idei în atac şi cu o apărare şubredă, "câinii" au construit lent şi s-au lovit de zidul ridicat de Erico şi colegii lui.


Min.89 Cioinac trage înşelător din lovitură liberă, pe sub zid, din 20 metri, dar Cojocaru anticipează şi păstrează avantajul pe tabelă. 1-0 pentru Viitoul, cu câteva minute înainte de final, la Iaşi.


Min.85 Situaţie umilitoare pentru Dinamo. Fiecare acţiune a "câinilor" e citită de gazde, iar elementul surpriză lipseşte din jocul oaspeţilor. În criză de idei, toate mingile ajung în banda dreaptă, la Hanca. Extrema lui Miriuţă aruncă mingea în careu


Min.75 Iaşiul stă bine la capitolul posesie, însă toate acţiunile gazdelor se izbesc de un bloc defensiv compact pus la punct de Hagi. Oaspeţii au scăzut nivelul, Hagi îl introduce pe Dumitrescu în locul lui Vână.

În criză de timp, la Giurgiu, dinamoviştii gestionează din ce în ce mai prost deficitul de pe tabelă. Hanca a mai dinamizat atacul "câinilor', Popescu centrează prin faţa porţii, dar lipsa lui Nemec se simte încă o dată.


Min. 65 Platini trage pe lângă din lovitură liberă, Viitorul a făcut pasul în spate.

La Giurgiu, Nistor e lipsit de luciditatea într-o poziţie din care ar fi putut reduce din diferenţă. Suspansul creşte pe ambele stadioane. Dinamo pare mai activă de la intrarea lui Moldoveanu.


Min.57 GOOOOL! Astra majorează scorul după ce Balaure şutează cu stângul, la colţul scurt, fără speranţe pentru Penedo, cel mai bun om al oaspeţilor. Situaţia se complică pentru Dinamo, lipsită de idei în atac şi vulnerabilă în defensivă.

La Iaşi, Ianis Hagi, singur cu portarul Rusu, trage în portarul basarabean, din 10 m, uşor lateral stânga. Meciul e echilibrat, gazdele aglomerează centrul terenului, dar intrarea lui Kizito nu s-a simţit până acum.


Min.55 Reporterii ProSport prezenţi la meci vă dezvăluie cum a reacţionat la pauză Vasile Miriuţă. Miriuţă a ieşit la un moment dat pe hol şi a strigat: “Ăla (n.r. Florentin Matei) driblează în 16 metri şi nu-l ia nimeni în p*** mea. Ăla (n.r un jucător dinamovist) nu poate să paseze”.


Min. 50 Mai incisivă după ce Palic a impulsionat atacul "câinilor", Dinamo începe să preseze în debutul actului secund. Palic ratează cu seninătate o ocazie uriaşă de a schimba tabela.

La Iaşi, Stoican efectuează prima schimbare. Îl scoate pe Cisse, evoluţie ştearsă în prima repriză, şi îl timite în coasta defensivei lui Hagi pe ugandezul Kizitoo.


Min.48 Cicăldău şi Chiţu construiesc cu calm, Vână trage pe mijlocul porţii. După ieşirea olandezului De Booijer, Ganea a coborât pe postul de fundaş stânga, iar tridentul de la mijloc e format acum din Cicâldău, Băluţă şi Vână.


Min. 46 La Iaşi, Andrei Ciobanu l-a înlocuit pe olandezul De Nooijer, în timp ce Miriuţă l-a scos pe Salomao şi l-a trimis în teren pe Palic.


Min.45 PAUZĂ în Iaşi - Viitorul 0-1

 • Constănţenii au început tare, în terenul trupei lui Stoican. Cu Ianis Hagi şi Chiţu într-o bună dispoziţie de joc, Viitorul pare echipa mai sigură. Cel mai experimentat jucător al gazdelor, cu peste 300 de prezenţe în Liga 1, Frăsinescu nu a avut reacţie la golul înscris de Chiţu
 • Poli a echilibrat disputa abia în partea a doua a primei reprize, dar Viitorul a rămas periculoasă pe contraatac.
 • Cisse nu a mişcat în "menghina" formată de Ţîru şi Hodorogea.
 • Marcatorul celui mai frumos gol din runda precedentă, constănţeanul Andrei Ciobanu, e doar pe bancă.

Min.45PAUZĂ în Astra - Dinamo 1-0

 • Elevii lui Miriuţă au avut o evoluţie mediocră în prima repriză. Nistor nu poate limpezi jocul oaspeţilor, lipsa lui Nemec se simte. Hanca e pe bancă
 • Torje, doar încercări stângace. Defensiva dinamoviştilor e şubredă. Florentin Matei impresionează prin lejeritatea cu care ajunge în poziţie ideală.
 • Astra controlează mijlocul terenului. Apariţiile lui Belu şi Laurenţiu Buş în flancuri creează superioritate în atacurile gazdelor, Pesic şi Salomao n-au avut realizări în primele 45 de minute. La acest scor, Dinamo e în afara play-off-ului.

Min. 39 Dan Nistor şutează dintr-o poziţie ideală, din 18 metri, peste poarta lui Iliev. Atacurile oaspeţilor sunt palide, Miriuţă se agită pe margine.

La Iaşi, sar scântei în Poli - Viitorul. Duelurile sunt din ce în ce mai tari, gazdele atacă mai ales pe flancuri. Pe fliliera Qaka - Platini trec toate baloanele.


Min. 30 Jo Santos ratează restabilirea echilibrului la Iaşi, după un şut devastator, peste poartă, trimis de Ianis Hagi. Chiţu, într-o bună dispoziţie de joc, se distrează cu fundaşii lui Stoican. La Giurgiu, construcţia oaspeţilor e defectuaosă.FOTO Alexandru DOBRE - Mediafax

Min.24 GOOOOL! Florentin Matei trage cu stângul, din 16 metri, fără nicio şansă pentru Penedo. Astra deschide scorul, 1-0, pe fondul unei dominări tereitoriale. Dinamo nu găseşte culoare spre poara lui Iliev, "câinii" sunt lipsiţi de vlagă. Penedo are o intervenţie miraculoasă după ce Seto doar raşchetează mingea, iar Mrzelak înţeapă cu şpiţul mingea spre poartă.


Min. 18 La Giurgiu, după un assist perfect, de pe dreapta, trimis de Belu-Iordache, Urko Vera ratează deschiderea scorului. Spaniolul s-a furişat înşelător între Popescu şi Maric, dar doar a ciupit mingea, nereuşind să o direcţioneze în plasă. Rămâne 0-0 la Giurgiu.

Jo Santos, la Iaşi, trage telefonat, Cojocaru se află pe traiectoria balonului. 0-1, min.22.


Min. 13 GOOOOL!Viitorul deschide scorul la Iaşi. Aurelian Chiţu pleacă din banda dreaptă, pătrunde în centru, trei jucători ai lui Stoican au reacţie întârziată, şi fostul jucător din campionatul Franţei înscrie simplu, cu calm, pe lângă Rusu. La acest scor, Poli are nevoie de victorie, Viitorul e în play-off.

Constănţenii prind curaj, Ianis Hagi catapultează mingea în vinclu, dar din nou e Rusu la post. Trei şuturi pe spaţiul porţii în 15 minute pentru oaspeţi.


Min. 10 Elevii lui Edi Iordănescu ajung rapid la poartă, ţesătura de pase pusă la punct de Seto şi Balaure funcţionează fără cusur. Balaure, liber la 10 metri, pune fruntea pe o minge ideală, însă Penedo, singurul jucător din Liga 1 calificat la CM, e la post.

În pofida terenului plin de zăpada, meciul are ritm.


Min. 5 Au apărut primele faze de poartă. La Iaşi, Ianis Hagi a obţinut o lovitură liberă, perpendicular pe poartă, de la 25 metri. Cristi Ganea a tras bine, la vinclu, dar Rusu a intervenit providenţial. Meciul e echilibrat în debut.

Lângă Dunăre, Astra pune presiune încă din start, elevii lui Miriuţă stau în defensivă. Buş a şutat slab, l-a încălzit pe Penedo, iar Florentin Matei a provocat panică în apărarea "câinilor". Replica a venit abia în minutul 10, când Torje a pătruns în banda stângă, dar a gestionat prost ultima fază.


19:56 Partidele au început cu 11 minute întârziere!


19:45 Istvan Kovacs conduce partida Astra Giurgiu - Dinamo, în timp ce Ovidiu Haţegan fluieră meciul CSM Poli Iaşi - Viitorul


19:40 VINE PRIMĂVARA! Cele două terenuri de joc. La Giurgiu, respectiv Iaşi.


19:24 AMENINŢĂRI Suporterii lui Dinamo le-au atras atenţia fotbaliştilor înaintea partidei cruciale de la Giurgiu: "Dacă nu câştigaţi vă rupem picioarele!".


19:00 CALIENTE Spaniolul Urko Vera, adus în România de Dan Petrescu la CFR Cluj, joacă acum pentru Astra Giurgiu. Vârful lui Edi Iordănescu a sfidat gerul (- 6 grade Celsius) pentru a-şi evidenţia coapsele de atlet pe probe scurte. Mihai Popescu şi Maric vor fi în această seară "prietenii" bascului


18:45 FORMULA AS Stoican a decis primul 11 pe care-l va trimite în partida cu Dinamo. În jurul lui Qaxa, fostul fundaş de la U Craiova, Dinamo şi Şahtior va construi tot jocul moldovenilor


18:40 ADAPTARE Frigul le taie obrajii jucătorilor de la Viitorul, pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iaşi. A mai rămas o oră până la meciul decisiv pentru pătrunderea în play-off, CSM Poli Iaşi - Viitorul.


18:35 ÎN PAT CU DUŞMANUL Oamenii de la stadionul din Giurgiu îl admiră pe antrenorul lui Dinamo. O poză înainte de meci şi un mesaj tăios: "Vă batem în Giurgiu"

Miriuţă are fani chiar şi în staff-ul Astrei: "O poză, domn' profesor?" :) pic.twitter.com/c1xvnBRc1I
 


18:25 ROMANTISM CÂT CUPRINDEDinamoviştii au ieşit să inspecteze gazonul

Jucătorii lui Dinamo inspectează gazonul înaintea meciului cu Astra. Merge şi cu lumina de la panourile publicitare #savetheplanetpic.twitter.com/qKACfJ94C3— Octa Vasilescu👦🏻 (@sportblogocta) February 24, 2018


18:20 TOŢI OAMENII PREŞEDINTELUI... NEGOIŢĂ  Dinamo a ajuns la stadionul "Marin Anastasovici" puţin după ora 18:00. Relaxaţi, "câinii" iau în calcul numai cele trei puncte în partida din această seară. Negoiţă a dat ordin cu o voce autoritară: "Mergeţi în play-off!". Miriuţă li s-a adresat pe un ton vioi fanilor Astrei: Lăsă, tati, pronosticurile! Vedem ce-o fi în teren"

 


18:15 IANIS ŞI AI LUI Hagi şi-a scos azi elevii la o plimbare, pe străzile Iaşiului. Imaginile au fost difuzate de siteul oficial al echipei din Ovidiu.


18:00 CA LA POLIVALENTĂ Reporterul ProSport, Daniel Anghel, a aflat că până la această oră s-au vândut 2.000 de bilete pentru meciul Astra - Dinamo.


17:50 NU E NHL! Hai, băieţi! Hai, băieţi! Puneţi mâna pe lopeţi! e îndemnul care a funcţionat la Iaşi. Terenul pe care se va juca Iaşi - Viitorul arată binişor spre bine. Hagi ar sta bine în ghete pe acest gazon. #spartakmoscova-steaua


17:30 NU ATACĂ TROIA Oamenii de ordine sunt pregătiţi pentru asaltul fanilor "câinilor". Ascultă cu interes directivele şefului de "unitate" şi îşi iau locul în poziţii strategice


17:15 ASTRA-I POHTA CE-AM POHTIT! Felul 1, felul 2... La restaurantul Hotelului Sud din Giurgiu, fotbaliştii Astrei şi-au preparat "prăjitura" de sâmbătă: o victorie împotriva lui "Tati" Miriuţă


16:45 WINTER OLYMPICS Echipa ProSport care va transmite informaţii calde de la meciul Astra - Dinamo ne informează că drumul e atât de liber spre Giurgiu, încât puteţi să ajungeţi şi cu o bicicletă în oraşul lui Niculae. În timp! Până la 19:45.


16:00 MARKETING Oficialii ieşeni au făcut un brainstorming şi îi aduc întăriri antrenorului Flavius Stoican. La casele de bilete aşteaptă cozi ca la lapte, în 1988, pe stadion aşteaptă spectatori ca la cuplajele de pe 23 august. Casele de bilete au fost deschise la ora 10, iar orice bilet cumpărat la peluze sau Tribuna A / B, fanii primesc încă un bilet în acelaşi sector.

Preţurile biletelor

 • 1 bilet la peluză: 10 lei (PROMOŢIE 1+1 GRATIS)
 • 1 bilet la Tribuna A/B: 20 lei (PROMOŢIE 1+1 GRATIS)
 • 1 bilet la Tribuna 0A/0B: 40 lei
 • 1 bilet la Tribuna 0: 80 lei
 • Dinamo - victorie la Giurgiu
 • CSM Poli - victorie pe teren propriu cu Viitorul
 • Viitorul - un punct la Iaşi

În condiţiile în care FC Botoşani e ieşită din calcule chiar şi cu o victorie în ultima etapă, cu Gaz Metan (14:45), Dinamo are mai multe variante. În primul rând, Miriuţă prinde play-off-ul cu un succes la Giurgiu, dar se califică şi dacă obţine acelaşi rezultat cu CSM Poli Iaşi. Aflate la egalitate de puncte, dar şi la egalitate în meciurile directe, CSM Poli Iaşi şi Dinamo ar fi despărţite de golaveraj în cazul în care ambele termină la egalitate sau ambele pierd, iar bucureştenii sunt avantajaţi la acest capitol.

În rest, calculele devin destul de simple. Iaşiul lui Stoican prinde play-off-ul cu un succes cu Viitorul, iar Hagi stă fără emoţii dacă pleacă neînvins din Copou. Dacă e învins de Stoican, "Regele" are nevoie ca Dinamo să nu bată Astra.

Astra - Dinamo. Fără Nemec, dar cu o primă specială

Puşi în faţa unei contraperformanţe istorice de care au scăpat la limită anul trecut, dinamoviştii merg la Giurgiu fără Adam Nemec, unul dintre cei mai imprtanţi jucători. Slovacul a acuzat dureri încă din timpul derby-ului cu FCSB, nu a putut fi recuperat, iar înlocuitrul său va fi Daniel Popa, cel care a prins pe teren finalul de coşmar din Marele Derby. În plus, în încercarea de a evita marea ruşine a aventurii sale în Ştefan cel Mare, Ionuţ Negoiţă a plusat şi a oferit, potrivit Gazetei Sporturilor, cea mai mare primă de când este acţionar la Dinamo. Miriuţă şi elevii săi vor avea pe masă 30.000 de euro din partea patronului de la RIN, totul pentru a-şi oferi, din nou, şansa de a se bate pentru titlu. Evident, "Tati" va arunca în luptă tot ce are mai bun, iar Torje, Nistor, Pesic şi Salomao vor forma, la fel ca în meciul cu FCSB, linia ofensivă din spatele vârfului Daniel Popa.

Deranjat de speculaţiile potrivit cărora Astra ar urma săse dea la o parte într-un meci în care singurul obiectiv e acumularea a maximum 1,5 puncte, Edi Iordănescu are la dispoziţie toţi jucătorii importanţi, iar linia ofensivă va fi condusă de bascul Urko Vera şi de Florentin Matei.

CSM Poli Iaşi - Viitorul. Stoican e încrezător, dar nu-l are pe Andrei Cristea

Fără Andrei Cristea, suspendat după un cartonaş galben încasat etapa trecută, Flavius Stoican vrea să termine o primă parte a campionatului excepţională cu o victorie împotriva campioanei României, iar fostul fundaş dreapta, care conduce una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1, ştie ce are de făcut: "Cei de la Viitorul o să aibă viaţă grea cu noi, o să fie presiune, o să facem presing, avem atitudine, determinare. Nu-i lăsăm să gândească, spaţiile o să fie mici, deci o să fie... plus oamenii din spate. Deci o să fie un meci greu pentru ei să joace la aceeaşi capacitate", a spus Stoican, la Digi Sport, înaintea meciului.

De cealaltă parte, prin vocea căpitanului Ianis Hagi, constănţenii merg încrezători în Copou: "Este un meci decisiv. Ori mergem în play-off, ori în play-out. Depinde doar de noi să ne luptăm pentru fiecare minge, mergem să scotem maximum din această partidă. Ne batem ambele echipe pentru un loc de play-off. Suntem echipe în formă, am câştigat ultimele meciuri", a spus tânărul mijlocaş ofensiv al Viitorului. 

 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.