LIVE BLOG Alegeri LPF: Iorgulescu câştigă al doilea mandat în fruntea Ligii învingându-l cu 13-1 pe Drăgoi. Preşedintele reconfirmat neagă implicarea lui Dragnea şi respinge toate ideile cu acelaşi argument: Ar fi bine, dar nu se poate

23 oct 2017 12070 afişări Comentează şi tu Liga 1
LIVE BLOG Alegeri LPF: Iorgulescu câştigă al doilea mandat în fruntea Ligii învingându-l cu 13-1 pe Drăgoi. Preşedintele reconfirmat neagă implicarea lui Dragnea şi respinge toate ideile cu acelaşi argument: Ar fi bine, dar nu se poate 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/16778196/2/dragoi-vine-la-sediul-lpf.jpg
  • Gino Iorgulescu a fost reales luni, 23 octombrie 2017, în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce l-a învins pe contracandidatul său, Sorin Drăgoi, cu scorul de 13-1.
  • Noul mandat se va întinde pe cinci ani, până în 2022, după ce precedentul a durat patru ani: din 2013 până în 2017.
  • Contracandidatul lui Gino, Sorin Drăgoi, a "tunat" la ieşirea din sala unde s-a votat, acuzând imixtiuni politice. La fel ca şi acum patru ani, în seara de dinaintea alegerilor preşedintele PSD a ieşit public, anunţând că-l susţine pe Iorgulescu.
  • Preşedintele reales a negat imixtiunea pe linie politică, aşa cum a făcut şi în 2013. Atunci, în seara de dinaintea alegerilor de la LPF, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au chemat şefii de cluburi la un restaurant, alături de Iorgulescu, şi le-au recomandat să-l voteze pe fostul internaţional. Acum, Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, că îl susţine pe acelaşi om la un nou mandat în fruntea LPF.

13:35 S-a terminat. Concluzionând, vechiul şi noul preşedinte al LPF le-a explicat ziariştilor, în prima conferinţă de presă de după realegere, că nu a fost ales politic şi că nu se poate face nimic. Practic, nici măcar una singură din ideile şi propunerile venite din sală, de la jurnalişti, nu a fost îmbrăţişată cu un minim entuziasm de Iorgulescu. Acesta a spus că ar vrea arbitraj video, dar e scump, că ar vrea reînfiinţarea campionatului de tineret, dar nu sunt bani şi nici terenuri, că relaţia cu FRF e dificilă, că ar putea aduce un nou contract pentru drepturi TV măcar la fel de bănos, dar numai cu condiţia ca echipele din Liga 1 să cedeze LPF dreptul de a vinde publicitate pe stadioanele lor. Totul a durat fix 30 de minute.


Echipa Iorgulescu înaintea unui nou mandat de cinci ani la LPF. FOTO: Mediafax

13:33 "Eu am vrut să schimb imaginea LPF. N-am vrut să fac o chestie personală, să ies la TV şi să fac polemici. Am vrut să fie linişte, să fie activitate normală, să asigur banii pentru organizarea campionatului. De acum voi ieşi în conferinţe de presă. Dar nu ca să îmi dau cu părerea despre jucători, despre antrenori. Pentru mine, toţi sunt la fel", spune Iorgulescu în încheierea conferinţei de presă.

13:27 "Dacă ne cedează cluburile un inel de publicitate, vom avea acelaşi contract pentru drepturile TV sau, poate, chiar puţin mai mare. Atunci când am avut promisiunea că pot obţine aceiaşi bani încă trei sau cinci ani m-am hotărât să candidez", promite Iorgulescu.

13:26 "Ne preocupă de mai mult timp această problemă a protejării brandurilor. Să fie ca în Spania şi Italia, ca brandul să fie al municipalităţii. Indiferent cine vine sau pleacă, brandul rămâne al oraşului. Vom avea o iniţiativă la guvern", spune Iorgulescu.

13:25 Învinsul e atacat de Iorgulescu: "Domnul Drăgoi nu avea ce să scoată negativ despre mine. Contractele normal că nu le dăm, pentru că sunt confidenţiale, dar oricine poate să vină să îşi ia notiţe, să le consulte".

13:23 "Acum luăm, din sponsorizări, puţin. Nu putem acoperi din asta arbitrajul video. Le-am propus cluburilor să ne cedeze spaţiul publicitar pe care nu-l vând", explică Iorgulescu. 

13:18 Şi ideea arbitrajului video e trimisă la subsol de Iorgulescu: "E şi în programul meu, dar să vedem de unde facem rost de 1.800.000 de euro! Dacă e vreo licitaţie cu dedicaţie... Dacă domnul Becali vrea să sponsorizeze acest proiect, acceptăm banii. Orice sponsorizare e bine venită".

13:15 "Este bine-venit un campionat de tineret. Dar e problema financiară, în primul rând, şi cea a bazelor sportive, în al doilea rând. Trebuie studiată foarte bine problema. Distanţele, transportul... Toată lumea are nevoie de bani", a expediat Iorgulescu ideea reînfiinţării campionatului de tineret-speranţe în Liga 1.

13:14 "Cu toate că sunt mai în vârstă, fac primul pas şi solicit să mă întâlnesc cu domnul preşedinte al FRF, pentru a normaliza relaţiile dintre cele două instituţii", spune Iorgulescu.


Lui Iorgulescu, toate ideile jurnaliştilor i s-au părut bune, dar, din nefericire, prea greu de pus în practică. Ori nu sunt bani, ori nu sunt terenuri, ori nu ţine de el ori, pur şi simplu, nu se poate. FOTO: Mediafax

13:13 Preşedintele reales al LPF spune că ar vrea ca Liga să aibă un om în Comisia Centrală de Arbitri, care să vadă cum merg lucrurile acolo.

13:12 Iorgulescu: "Dragnea nu s-a implicat în alegeri!".

13:11 Întrebat ce va schimba rapid în activitatea Ligii 1, Iorgulescu spune că nu pot face astfel de lucruri din cauza opoziţiei FRF şi a faptului că schimbările trebuie anunţate cu un an înainte.

13:08 Întrebat despre situaţia precară pe care o are LPF la federaţie, Iorgulescu spune că va încerca să introducă un drept de veto al fotbalului profesionist în Comitetul Executiv al FRF. Este o atitudine bizară, după ce astă-primăvară acelaşi preşedinte al LPF nu a reuşit să blocheze nici măcar una singură din propunerile ostile ale lui Răzvan Burleanu.

13:05 Conferinţa de presă a învingătorului. Gino Iorgulescu: "M-au propus 11 cluburi. Probabil că, dacă nu expira perioada de depunere a propunerilor, ne-ar fi propus şi celelalte două, Sepsi şi Botoşani".

12:44 Becali l-a susţinut din prima clipă pe Iorgulescu, după ce, în cei patru ani de mandat, acesta din urmă, împreună cu secretarul general Justin Ştefan, i-a fost favorabil atât direct, cât şi indirect. Cu câteva zile înainte de alegeri, Becali anunţase că Iorgulescu va rămâne la şefia Ligii. "Am anticipat. Ştiam, am mai vorbit cu câteva persoane. Chiar Gino mi-a spus că are 10 propuneri în adunarea generală. Mi-a spus că e sigur plus încă doi, trei. Gino e un om care are o situaţie bună, are bani. Dacă el e acolo, e acolo pentru că-i place fotbalul. Nu se gândeşte la nicio şmecherie. Eu sunt şi subiectiv, când aveam 30 de ani am fost pe la şefi de poliţie, pe la generali, carnete luate... aia, aia, aia. Odată i-am luat maşina de la Snagov, el era beat şi l-am dus acasă. Gino e mai retras, nu-l poţi schimba. Nu-l poţi face mai vocal", a declarat Becali la DigiSport.


12:26 Apar primele reacţii din partea reprezentanţilor cluburilor care au participat la vot. Valeriu Argăseală a negat orice implicare politică şi a vorbit despre următorul meci al FCSB: "Era greu ca 13 cluburi sa fie convinse peste noapte. Nu cred că este un rezultat politic. Încă nu ştim unde vom juca meciul cu Craiova, am înţeles ca există câteva probleme cu noul stadion".

12:20 La ieşirea din şedinţă, Sorin Drăgoi a tunat şi a anunţat că votul de azi e un rezultat politic: "Ne vedem peste patru ani, poate voi candida din nou. Este un drept democratic. Totul s-a schimbat peste noapte"


Alegerile pentru şefia LPF au fost şi au rămas o chestiune cu puternic iz politic încă de la înfiinţare, din 1993. FOTO: Mediafax


12:19 OFICIAL! Gino Iorgulescu rămâne în fruntea LPF după ce l-a învins pe contracandidatul său, Sorin Drăgoi, scor 13-1. 


12:03 Înţelegeţi ce doriţi! Reprezentantul Viitorului Constanţa, Cristian Bivolaru, a ajuns la sediul LPF şi i-a lăsat în aer pe jurnaliştii prezenţi. Acesta a răspuns scurt, înainte să intre: "Votăm cu cine trebuie!". 


11.47 Semnalul politic a fost dat, şi de această dată, ca şi acum patru ani, de Liviu Dragnea, liderul PSD. Luni dimineaţă, preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat, prin intermediul "Gazetei sporturilor", că îl susţine pe Gino Iorgulescu. Este un mesaj interesant, pentru că Iorgulescu se ştie că este un prieten apropiat al lui Victor Ponta. De asemenea, până în urmă cu câteva zile existau semnale că PSD ar fi favorabil unei schimbări la şefia LPF.


11.46 Au sosit mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor. Ultimii: cei de la Astra, Dinamo şi Botoşani.


11.44 Sursele ProSport spun că lucrurile, neclare până acum câteva zile, s-au clarificat pe parcursul ultimelor 24 de ore. Iorgulescu a primit sprijin politic şi va fi reales la pas. Cel puţin patru cluburi ar fi fost sunate de Ionuţ Negoiţă şi oamenii săi, pentru a fi convinse să treacă lângă Gino. Duminică dimineaţă, două cluburi erau indecise şi alte cinci se gândeau să-l voteze pe contracandidatul lui Iorgulescu. Seara, mai rămăseseră două. În această dimineaţă, sursele noastre spun că Drăgoi mai miza pe un singur vot: al său.


11.39 Sorin Drăgoi, înainte să intre în sediul LPF: “Nu are rost să fac un pronostic, până când nu vedem votul final. Dacă mă întrebaţi aseară, la ora 11:30, eram câştigător. Astăzi, vedem ce va fi. Vedem ce se întâmplă, trebuie sa fim încrezători că se va schimba această lume a fotbalului. Sper în bine”.


11.30 A ajuns la sediul LPF Sorin Drăgoi, contracandidatul lui Iorgulescu: “Aseară eram câştigător, sa vedem ce se va întâmpla acum. Dacă voi ieşi preşedinte, sumele din drepturile TV vor rămâne neschimbate. Nu sunt susţinut politic. Aţi văzut şi declaraţiile domnului Dragnea...”.

11.25 Lucruri interesante s-au petrecut în ultimele zile în economia luptei pentru scaunul LPF. Drăgoi şi-a întocmit un program, a făcut un tur electoral şi a discutat cu toţi preşedinţii. Iorgulescu n-a avut niciun program şi a făcut, de asemenea, câteva excursii în ţară, dar pentru el au vorbit alţii. Până duminică dimineaţa, lupta se anunţa strânsă. Apoi, ceva s-a schimbat.


11.15 Încă o repriză până la startul alegerilor LPF. La sediul din Cotroceni nu a mai apărut niciun reprezentant al cluburilor din Liga 1.


10:30 Valeriu Argăseală, preşedintele FCSB, a sosit primul la sediul Ligii.


10:00 Niciun fel de emoţie pentru Gino! Conform surselor ProSport, actualul preşedinte al LPF va câştiga detaşat alegerile de astăzi. Se vorbeşte de scorul  12 - 2. Alegerile vor începe la ora 11:00 şi vor fi găzduite de sediul Ligii, situat în strada "Alexandru Vitzu".


Rămâneţi pe www.prosport.ro pentru toate detaliile.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.